Кралски работи и клюки - януари 2019

• 112 339
  • 1 354
  •   1
Отговори
# 210
Уау, щом не е включена сватбената рокля, излиза че Мегънчето е много разточителна. Поне да ѝ бяха хубави тоалетите и да ни смайваше с тях, а то... Laughing

Не знам с това разточителство, англичаните дали няма да я намразят още повече...

# 211
  • До сърцето...
В поста на Радика пише че е включена. Последно е или не е включена?

Не, в поста съм написала "сватбени тоалети", не "сватбена рокля".
То нали са коктейли (роклята на Стела Маккартни), приеми, годежи. То и аз не знам, предполагам просто.

Роклята на Живанши не струваше ли около 400 хиляди паунда?

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 22:59 от Радика

# 212
Статията е доста стъкмистика, защото :
We acknowledge that some of these tallies could be higher because a royal has more pieces identified than others - which is why we include the average price-per-piece graphic for you below. These numbers are calculated by dividing the cost of pieces we have prices for by the number of pieces we have prices for. Тоест мултиплицират средната цена за 1 брой тоалет на който се знае цената, по общия брой тоалети.
И по-надолу за Мегън-
That number is likely higher because only 255 pieces out of her 324 new pieces have prices and thus are included in this amount.
На около 70 тоалета не знаят цената и умножават по средна..
А и вадят бижутата, тоест остават 251 хил. Разделени на 324 тоалета-грубо по 775 е на брой..
Графинята на Уесекс е с двойно по-скъпа цена за брой.. 1444 е.

# 213
Ха! Нали точно в тази тема упорито се твърдеше, че Меган е рекламно лице на "Живанши" и й дават рокли срещу реклама. Joy Последно?

Фактури искам да видя, фактури! Smiling Imp

# 214
  • На топло
Аз това не го разбирам...да си толкова богат и да не можеш да си поемеш лично поне разноските по гардероба.
Живееш в прекрасни замъци, които са ти предоставени от Короната, обзаведени разкошно пак с парите на данъкоплатците. Коли, охрани, бижута.....
И дрехите ли им купуват бедните англичани 😂?

# 215
E, той принц Чарлз плаща с приходите от Корнуолското херцогство, но сумите са се увеличили с 40% за миналата фискална година (увеличаването на разходите съвпада с годежа на Мегън и Хари).
Ще видим тази година как ще е.
https://www.telegraph.co.uk/news/2018/06/27/royal-spending-rises … inces-carry-work/

# 216
В първото изречение в поста на Радика е посочен източникът, от който съм цитирала и аз.
Сватбената рокля не е включена, защото няма как да се определи цена.

Nature Sparkles Как  определиха цена на роклята на Кейт а на Меган няма как да се определи цена..?

# 217
Авторите на класацията казват, че няма как да определят цената на дрехи правени по поръчка. Поради тази причина не са включени и  много от тоалетите на Максима.
Предположенията са между 200 хил. и 400 хил. лири.
https://www.elle.com.au/celebrity/meghan-markle-wedding-dress-cost-19333
https://www.express.co.uk/news/royal/1023092/meghan-markle-weddi … kle-royal-wedding

# 218
Е, то може това да са цените пък те да им ги дават безплатно за реккама. Ще и спре кранчето на Мегън иначе.

# 219
Вижте с какви минижупчета и парцалки пристигна Меги в Англия,нали не очаквате да я показват в тях?
Понакупи си дрехи,сега ще ги слага по няколко пъти като Кейт,за да демонстрира отношение към британците,които й ги купуват,и готово.
Помислете си обаче колко хора плащат,за да бъдат на събитие с кралски особи.Сигурно се избиват парите многократно.Интересно само баба ли не плаща данъци или и домочадието й е включено.

# 220
Аз мислех, че сватбените рокли не се плащат от кралското семейство, а всъщност е голяма чест за марката да ушие рокля за сватба на кралска особа и не им представят фактура. На друго място четох, че булките плащали. Не знам къде да търся достоверна информация за тези неща, но статии, че роклята на Мегън струва между 137 000 и 365 000 са смешни.

# 221
В повечето британски източници пише, че Меган сама си е платила роклята. Кралицата е платила църква, парти и декорации.
Същото е и с Кейт. Нейните дантели на Маккуин са стрували (ориентировъчно пак) около 430 хил. паунда и са платени от родителите й (защото тя сама нищо не е работила никога). Които пък са се облагодетелствали немалко от продажбата на сватбени артикули за кралската венчавка на дъщеря си. Хитро нали? Но не много аристократично.

Като се сравняват разходи на годишна база, трябва да се отчитат и такива факти.
А че данните в пресата са напълно произволна стъкмистика си е факт. От който никакви свестни изводи не могат да се направят.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 12:20 от Анонимен

# 222
В повечето британски източници пише, че Меган сама си е платила роклята. Кралицата е платила църква, парти и декорации.
Същото е и с Кейт. Нейните дантели на Маккуин са стрували (ориентировъчно пак) около 430 хил. паунда и са платени от родителите й (защото тя сама нищо не работила никога). Които пък са се облагодетелствали немалко от продажбата на сватбени артикули за кралската венчавка на дъщеря си. Хитро нали? Но не много аристократично.
Великите брандове не са това,което бяха, и до един са на пазара на он-лайн платформите,яко разпродажби и така се оцелява.Толкова пара за по една смотана булчинска рокля,абсурд.Хеле пък чувалчето на Меги,айде на Кейт имаше поне някакви дантелки,извънземни сигурно...
Мидълтън платили роклята,пак Мидълтън платили ваканцията на дъщеря им и принца,щото той,разбирате ли,бил бедно пилотче,а ние рупаме доматите с колците.Сигурно Мидълтън,от скромно потекло,бивша стюардеса и какъв беше там мъжът й,инженер?-са единствената фирма за кетъринг в световен мащаб и като такива,слагат Зъкърбърг и Джобс в джоба си...

# 223
  • София
Зъкърбърг и Джобс (лека му пръст) откога пък имат кетъринг бизнес?

# 224
Платили Мидълтънови половин милион паунда за рокля(дори и с инвестиционна цел)... ама друг път. Grin
За Меган пък да не говорим.
Повече допускам, че дизайнерските къщи си правят реклама и вариант 2 - Двора плаща масрафа.

Общи условия

Активация на акаунт