Бебешката количка - цяла наука за второ висше №41

• 61 814
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
  • пловдив
Количката изглежда супер, ако знаех по-рано щях да размисля.
Поръчах наскоро лятна на мамас и папас, но излиза по-скъпо.

# 496
Споделям отзив за Cam Taski Sport. За половин година се разскърца и гумите отидоха, леш, износени, на дупки, детето не се чувства добре в този излят кош 6+ месеца. Много много лош избор.

# 497
Аз сега си поръчах тази количка: https://mycbx.com/en-en/strollers-buggies/etu-plus. Взех я за пътуване.
Имат и не плюс вариант, която е по-лека, но е с по-малки гуми. Взех я на промоция, 200лв, та да не ме е яд, ако не е нещо особено.
В нас го разкарвам бебето, доста леко вози, може да се бута с една ръка. С една ръка се и сгъва и е диста компактна като размер. Става за ръчен багаж в самолет само ако се сваалят гумите, което малко обезсмисля цялата работа, но ще летя след 3 месеца и тогава ще видя как е.
Навън още не съм я ползвала. Голямата ми количка е сайбекс приам и ми е много удобна, но по пътувания не ми се мъкне. А и както ги хвърлят по самолетите, може и да не оцелее.

# 498
  • Anywhere
Количката изглежда супер, ако знаех по-рано щях да размисля.
Поръчах наскоро лятна на мамас и папас, но излиза по-скъпо.
Не се ядосвайте, няма как вашият избор да е по - лош от турската количка! Мамас и Папас са хубави и качествени колички!

# 499
Здравейте Simple Smile
Още ни е съвсем рано за количка, но избора е толова огромен, че дори ми е трудно да запомня кое какво е. Затова тихичко ви чета и трупам инфо.
Та вмъквам се с един въпрос - някой от вас или ваш познат, ползвал ли е китайска количка? Тези , които са без марка, но са реплики на Icandy, Cosatto, Sttokke и т.н. ?
Естествено се съмнявам в качеството, но от друга страна, аз лично съм попадала на доста добри китайски стоки.

# 500
  • София, България
Некачествени е едно... Помислете колко са безопасни за бебето? Китайските колички в Джъмбо редовно го забраняват за продажба от КЗП, поради риск от наранявания или некачествени материали. Разбира се вие си преценявате, но аз не бих рискувала да возя детето си в количка, която не е одобрена за продажба на нашия пазар и не е минала качествен контрол.
А за цените, на които с е продават може да се купи свястна количка, но разбира се няма да прилича  на Стоке, Мима и т.н.

# 501
В Джъмбо китайски ли са? Незнаех.

Съвсем информативно питам за някой, който е ползвал, иначе и аз мога да предположа, че са некачествени или несигурни.

# 502
Момичета , помагайте🙂
Дъщеря ми е на 7 месеца и в момента използваме Stokke Trailz, но както се кълнях , че само нея ще ползвам се сетих , че идва лято , а и ще пътуваме много(налага ни се често да преминаваме разстояния от по 2500км+ с кола). С голяма кола сме , но въпреки всичко като сложа количката и два средни куфара багажникът е фул.
Иска ми се да имаме и нещо по-леко и лесно преносимо и на летища.
Държа да е с голям сенник и да има легнало положение.
Чудя се между Nuna pepp luxx, Bugaboo bee, cybex eezy s twist и yoyo zen.
Иска ми се седалката да се слага и в двете посоки , но не е задължително.
Цената не е от голямо значение , но е желателно да не надвишава 1000£ или 2000лв.
Няма да откажа и дръжката да има различни позиции , защото аз съм ниска , а мъжа ми много висок.

Отворена съм и към нови предложения, но ще помоля да ми дадете мнение и върху гореспоменатите. Коя бихте избрали?
Ако има мами с някоя от количките моля да споделят мнение, какво харесват и какво не. Заслужава ли си?
Благодаря предварително😊

# 503
  • София, България
Така като гледам bugaboo и nuna pepp изобщо не са компактни сгънати.... Изключвам и теглото (доста е тежка) и цената на първата. За тия пари по-добре купете още нещо на детето от чужбина Grinning
Аз бих избрала между Cybex и Babyzen. Багажникът и сенникът на Cybex ми харесват повече от Babyzen. Simple Smile Това е моето мнение.

# 504
 Преди няколко дни, в интернет попаднах на тази. Изглежда наистина компактна, но нямам близки, които да са я ползвали, за да имам отзиви.
Скрит текст:

# 505
Не намирам поста с личните ми съобщения. Благодаря за помощта, вече мога да получавам съобщения Flowers Hibiscus

# 506
  • Пловдив
AlexM1590 аз бях в твоята чуденка до скоро. Моя приятелка е със cybex eezy s plus. Количката е много хубава, с по-големи гуми от туиста, голям сенник, пълно легнало положение, поносим багажник, бута се с една ръка. Тя е супер доволна, ползва си я ежедневно навсякъде и офроуд и в града и по разбитите ни тротоари, няма никакви оплаквания, аз също много я харесвам. Туиста мисля, че няма да ти е толкова необходим, защото лятото бебето ще ти бъде на годинка и едва ли ще я возиш обърната към теб. Bee 5 ми беше голямата любов на мен и дълго време съжалявах, че не си я взех. До като не започвах да засичам една майка с нея, бебето е на годинка някъде и е сякаш в количка за кукли, много е ниско разположено и самата количка е една такава ниска и малка. Nuna pepp е с малък сенник, тежка и изобщо не е компактна сгъната, може да е маневрена, обаче това й е май единствения плюс. Друга моя приятелка си взе babyzen yoyo точно с тази цел, за пътувания и самолети. Много е доволна и тя, много ме навиваше и мен да си я взема, аз писах преди в темата. Това, което не ми харесва на мен е, че сенника не е особено голям и багажника е символичен. Пуснали са една чанта, която е като чувал, но не знам как ще стои ако бебето е в легнало положение. Можеш да видиш и Mountain buggy nano, тя е от калибъра на yoyo. Друга компактна е gb qbit има и gb qbit plus. Аз си взех easywalker buggy xs и писах вече впечатления си да не се повтарям. Cybex mios не си споменала, отговаря на критериите ти според мен, по-голяма е сгъната от yoyo, но има повече екстри.
Това се сещам в момента.

# 507
AlexM1590 аз бях в твоята чуденка до скоро. Моя приятелка е със cybex eezy s plus. Количката е много хубава, с по-големи гуми от туиста, голям сенник, пълно легнало положение, поносим багажник, бута се с една ръка. Тя е супер доволна, ползва си я ежедневно навсякъде и офроуд и в града и по разбитите ни тротоари, няма никакви оплаквания, аз също много я харесвам. Туиста мисля, че няма да ти е толкова необходим, защото лятото бебето ще ти бъде на годинка и едва ли ще я возиш обърната към теб. Bee 5 ми беше голямата любов на мен и дълго време съжалявах, че не си я взех. До като не започвах да засичам една майка с нея, бебето е на годинка някъде и е сякаш в количка за кукли, много е ниско разположено и самата количка е една такава ниска и малка. Nuna pepp е с малък сенник, тежка и изобщо не е компактна сгъната, може да е маневрена, обаче това й е май единствения плюс. Друга моя приятелка си взе babyzen yoyo точно с тази цел, за пътувания и самолети. Много е доволна и тя, много ме навиваше и мен да си я взема, аз писах преди в темата. Това, което не ми харесва на мен е, че сенника не е особено голям и багажника е символичен. Пуснали са една чанта, която е като чувал, но не знам как ще стои ако бебето е в легнало положение. Можеш да видиш и Mountain buggy nano, тя е от калибъра на yoyo. Друга компактна е gb qbit има и gb qbit plus. Аз си взех easywalker buggy xs и писах вече впечатления си да не се повтарям. Cybex mios не си споменала, отговаря на критериите ти според мен, по-голяма е сгъната от yoyo, но има повече екстри.
Това се сещам в момента.
Благодаря много , ще ги погледна.
На Nuna-та не ѝ е малък сенника , има едно , което се вади от джобче и става много дълъг.
Проходимоста е важна за мен , но въпреки всичко там , където живеем всичко си е наред. Няма дупки . Все пак обаче ще ми се наложи някога да я побутам тази количка и в Бг или друга държава.

Багажника е важен за мен. При уоуо почти липсва , така че отпада. Сенника съм не ми харесва😐
Бугабу също май отпада. Няколко човека вече ме отказват от нея.

# 508
Това се сещам в момента.
Благодаря много , ще ги погледна.
На Nuna-та не ѝ е малък сенника , има едно , което се вади от джобче и става много дълъг.
Проходимоста е важна за мен , но въпреки всичко там , където живеем всичко си е наред. Няма дупки . Все пак обаче ще ми се наложи някога да я побутам тази количка и в Бг или друга държава.

Багажника е важен за мен. При уоуо почти липсва , така че отпада. Сенника съм не ми харесва😐
Бугабу също май отпада. Няколко човека вече ме отказват от нея.
AlexM1590, аз също си търсих доскоро количка и бях гледала това видео за сравнение https://youtu.be/-ehZFCLWSLE.
В коментарите се споменаваше Easywalker xs, много ми хареса и бях решила за него.
Но после попаднах на пеомоция на cbx etu plus и взех него. Има голям сенник и големи гуми. Недостатък е, че сгънат с гумине на става за ръчен багаж в самолета, но при махане на гумите може да се звеме и в кабината. Ако пътуваш сама, няма как да го направиш, но ако сте двама, махането на гумите става много бързо. Прави ми добро впечатление количката, cbx е към cybex групата и доста прилича на дугите им колички.
Друга, която гледах е тази geslein smiloo cuby и happy plus https://www.gesslein.de/design-happy-plus.php. Плюс има по-големи гуми и по-голям сенник, но не става за ръчен багаж. Но пак е малка и компактна като се сгъне.

# 509
Здравейте,

За сега съм се спряла на кличка Tutis Viva Life 3 в 1. Видях я и на живо, много е маневрена, сравнително лека и се сгъва лесно. Но тъй като мисля, че е нова количка не мога да намеря мнения за нея в интернет. Ще се радвам да чуя вашите мнения или ако някой я има да каже дали е доволен. Благодаря много предварително. Слагам и линк към количката:
 https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=54&pid=125536& … d%5D%5B350%5D=350

Общи условия

Активация на акаунт