Бебешката количка - цяла наука за второ висше №41

• 61 705
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Да, всяко столче си има база. Не са универсални базите.

Аз използвах кошче на Cybex, но не Aton(защото мисля , че то върви с Балиос С), а Cloud Q и съм много доволна. Използвали сме го за кратки разходки , пазаруване , а и после като станат по-големи( към 4,5 месечни) са много любопитни и постоянно искат да разглеждат. В такъв момент столчето ми беше от голяма полза, защото можех да го сложа в легнало положение и да дръпна сенника , за да гледа малката.

Да, точно това питах. То Cloud Q е все едно Aton 5, само че се разпъва до легнало положение. И цената е по-весела, ама ще видим. Нашето бебче живот и здраве се чака септември, така че по-скоро няма да ни трябва разтягащо се столче до легнало положение. Ама ще видим.

# 661
Не знам каква е причината да мислите, че столчето ще умалее на бебето. В общия случай, производителите са изчислили съвсем правилно възрастта, до която могат да се ползват. След като колата ви е с изофикс и ще ползвате столчета с изофикс, трябва да имате предвид че следващата група столчета са с "вградена" изофикс база.

# 662

Аз използвах кошче на Cybex, но не Aton(защото мисля , че то върви с Балиос С), а Cloud Q и съм много доволна. Използвали сме го за кратки разходки , пазаруване , а и после като станат по-големи( към 4,5 месечни) са много любопитни и постоянно искат да разглеждат. В такъв момент столчето ми беше от голяма полза, защото можех да го сложа в легнало положение и да дръпна сенника , за да гледа малката.

Да, точно това питах. То Cloud Q е все едно Aton 5, само че се разпъва до легнало положение. И цената е по-весела, ама ще видим. Нашето бебче живот и здраве се чака септември, така че по-скоро няма да ни трябва разтягащо се столче до легнало положение. Ама ще видим.
Дъщеря ми се роди август и си го използвахме. Има дъждобран с прозорче ако е студено.🤗

# 663
Не знам каква е причината да мислите, че столчето ще умалее на бебето. В общия случай, производителите са изчислили съвсем правилно възрастта, до която могат да се ползват. След като колата ви е с изофикс и ще ползвате столчета с изофикс, трябва да имате предвид че следващата група столчета са с "вградена" изофикс база.

коя е тази следваща група? има ли я вече на пазара или се очаква?

# 664
Имам предвид стандартното групиране на столчета. Тези до 18 месеца са група 0, следващите до 4 години са група 1, и т.н.  Препоръчвам да прочетете повече за това какви са групите столчета, как се ползват, как правилно се връзват коланите на бебетата в столчето,както и кои са показателите за това дали едно столче е умаляло на бебето.

# 665
Здравейте и от мен! И аз се включвам в групата, доста изчетох днес за модели, марки и т.н. тотално се обърках, но се надявам скоро да се ориентирам правилно. Чакаме бебче през м. Октомври, но реших да се запозная предварително с каквото мога и евентуално да напазаруваме поизгодно. В началото си мислех да вземем само кошче за колата, тъй като след раждането октомври/ноември незнам дали ще се излиза много на разходки. А да купим количка края на Ноември на черен петък или като пуснат коледните намаления. Обаче в една от темите прочетох, че август се правят големи намаления, тъй като есента се въвеждат новите модели колички. Някой може ли да сподели впечатления за тези намаления през м.Август, както и тези около Коледа. В същото време нямаме много място в апартамента за да държим количка 2-3 месеца предварително, и се зачудих има ли вариант да се капарира и да поседи в магазина до раждането например!? Благодаря предварително на всички отзовали се ! Simple Smile

# 666
  • София, България
Почти всеки магазин предлага закупуване и след това складиране на количката до раждането Simple Smile Но е хубаво, че не бързате. Аз бих си харесала количка и просто да следя кога ще я намалят. За съжаление много рядко в магазините има намаление на всички артикули, освен Черен петък или някаква подобна кампания. Често правят намаления на отделни марки. Така че по-добре се ориентирайте какво търсите като марка и модел и просто следете къде какви намаления има. Когато я видите изгодно я купувате и така... Simple Smile

# 667
  • Варна

Не е съвсем коректен отговорът.
Има изофикс бази на които могат да се монтират два модела столчета, едното до 13 кг. (тип кошница до към 1 год.), след това на същата изофикс база, може да се монтира столче за кола до 18 кг. (приблизително 4 години).

Задължително обаче столчетата са на една и съща марка и са предвидени специално за тази изофикс база, няма универсалност между марките и в повечето случаи и между моделите.

# 668
няма да слагаме по-голямо столче на количката. то няма смисъл - нали си има кошове за количката. въпросът е, че бебешорското кошче за кола на Balios S ще омалее на бебето според мен до 6-7 месечна възраст и трябва да се смени с по-голямо кошче. колата ни е с Изофикс - съответно трябва база за кошчето

Аз имам базата на сайбекс base m. На нея може да се монтира кошница aton m и после sirona m2. Сирона става до 4 годишна възраст. Може да се вози по посока на движението и обратно на посоката. Но столчето не се върти на базата, а се дига и обръща. Сирона с се върти, но самото столче е вградено в базата.
Друга кошница, която върви отделно на базата е cloud z и после на същата база може да се монтира sirona z.

# 669
  • Варна, Пловдив
Някой има ли мнение за лятна количка Phil&Teds Go, питам за една приятелка. Убеждавали са я в магазина, че е много популярна в чужбина, а пък на нея й се е сторила малко паянтова?

# 670
И аз влизам с въпрос, след като вчвра в един магазин всички отговори на продавачката бяха “И тази не е лоша, но не е като новата iCandy 5” 😃
В интерес на истината много ни хареса, но не съм запозната добре с марката. Гледам, че Strawberry e с 500лв по-ниска цена от  Peach.
Ще се радвам, ако някой е ползвал и може да даде отзив

# 671
няма да слагаме по-голямо столче на количката. то няма смисъл - нали си има кошове за количката. въпросът е, че бебешорското кошче за кола на Balios S ще омалее на бебето според мен до 6-7 месечна възраст и трябва да се смени с по-голямо кошче. колата ни е с Изофикс - съответно трябва база за кошчето

Аз имам базата на сайбекс base m. На нея може да се монтира кошница aton m и после sirona m2. Сирона става до 4 годишна възраст. Може да се вози по посока на движението и обратно на посоката. Но столчето не се върти на базата, а се дига и обръща. Сирона с се върти, но самото столче е вградено в базата.
Друга кошница, която върви отделно на базата е cloud z и после на същата база може да се монтира sirona z.

Разгеле. Благодаря!

# 672
Някой има ли мнение за лятна количка Phil&Teds Go, питам за една приятелка. Убеждавали са я в магазина, че е много популярна в чужбина, а пък на нея й се е сторила малко паянтова?

В Белгия и Нидерландия е много популярна, да. И хич не е паянтова - по мнение на приятелките, които я ползват, и по мои впечатления от спорадично бутане. Аз лично не съм я ползвала редовно, защото навремето я нямаха на склад, а аз нямах време да чакам 3 месеца.

# 673
  • БУРГАС
Моля за съвет, Nuna Pepp Luxx или Maclaren techno? Моля да ме посъветвате на коя от двете колички да се спра, ще се радвам на отзиви, плюсове и минуси. Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 11:26 от Не се сърди, човече

# 674
Аз разглеждах Nuna, но ме отказаха следните неща: тежи над 10кг, малък и нисък багажник, не се сгъва компактно, а пък изглежда и не много широка. Иначе се бута лесно и  не се усеща тежка, поне в магазина. По парковете гледам доста майки с такива, явно е популярна Grinning

Моля за съвет, Nuna Pepp Luxx или Maclaren techno? Моля да ме посъветвате на коя от двете колички да се спра, ще се радвам на отзиви, плюсове и минуси. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт