Форумски липси - 7

• 41 402
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
За това, да, но пак е пространство, в което лесно се поддържа фалшив образ и комуникацията отново е буквички и точки.

Буквички и точки, но темите, които ги има тук, ги няма никъде.

# 76
Те пък големите теми.

# 77
Като казахте лични имена, преди дни размишлявах каква роля играе изборът на ник и как предразполага останалите подсъзнателно да си изградят образ за теб.

Например, като видя някакви котенца, зайченца и меченца, автоматично очаквам ударна доза инфантилност да се изплиска от монитора, да полепне от сладост и да хвана диабет. Не че е невъзможно въпросният потребител да има интелигентни и зрели попадания, но чувството за излишно вдетиняване си остава.

С аватарите, по същия начин.

За използването на “парички”, “бебенца”, “педи” и тъй нататък, дума няма да казвам. 😁

# 78
Големи, малки, теми са.
Във ФБ теми няма, никакви.
Тук може да пуснеш тема за всичко и да получиш много отговори.
Не е възможно това никъде другаде.

# 79
И каква е реалната полза от тези отговори? Имам предвид Клюкарник, СО и подобни, в специализираните подфоруми ясно, че има съответната информация, макар че и там е съмнително доколко е полезна.

# 80
Не съм съгласна с мненията, че потребителя си създава различни образи в различните социални мрежи. Различно го възприема четящият. Ето например Дева където и да я видя все си е тя.
Чек, има все пак някаква градивна критика в СО.

# 81
Целта е да пуснеш тема, че миуото не върши домакинска работа, изневерява, не ще да става баща или други неща не му стават, а ССФ да излезе в целия си блясък и да ти обясни как такъв позор в нейния живот няма начин да се случи, защото [напишете ССФ-ска причина] 😁

# 82
Антигона, аз преди минути прегледах теми в СО от 2004 до 2006г. Ми наистина я няма тази злоба в отговорите.

# 83
По това време Клюларникът е бил във вихъра си и зрелищата са се вихрили там. Когато се регистрирах тук, върлуваше мнение, че Клюто не е за новаци или тези със слаба нервна система. Съответно всеки нахакан новак, който искаше да влезе с бутонките се нахендряше баш там и дефлорациите бяха паметни.

# 84
Да, за съжаление наистина има злоба в отговорите последните години. А най-арогантното е, че се изсипе някаква велика глупост и откровена злоба и постът завършва с ехидното “Да, да, знам, че съм злобна и завиждам”

# 85
В такива времена живеем. Съчувствие няма. Добрината се счита за слабост. Когато някой е паднал не му се подава ръка, а се натиска повече. Колкото повече се развиват технологиите и средатвата за комуникация, толкова по-неспособни ставаме да комуникираме.

# 86
Антигона, аз преди минути прегледах теми в СО от 2004 до 2006г. Ми наистина я няма тази злоба в отговорите.

Тогава изобщо нямаше СО. Имаше Наш дом, където бяха смесени всички теми за обзавеждане, почистващи препарати, свекърви, зълви и темите тип “Покажете си гащите, бижутата, спалните, мъжете, децата...".
Доста ритане по кокалчетата и млатене с рога и копита имаше и тогава, просто повечето неща са изметени. То така се родиха и първите мъченици на форума – що така са ги нарочили модераторите тези хубави, бели и добри хорица? Ами стой някоя нощ да видиш какви ги пишат, особено след няколко питиета или други стимуланти, пък после пак си вярвай, че са нарочени...

# 87
Новобранците винаги са по-добри, незлобни и наивни от закоравелите войници и рецидивисти. Тогава не само  форумът е бил нов, но и интернетът беше едно чудно място, където човек среща толкова интересни хора. След 10-15 години ползване на интернет и четене/писане по форуми, няма как човек да не е виждал какво ли не и да не е станал малко или много по-циничен и закоравял като ползвател. Като прибавиш и носталгията, избирателната памет и изтритото, нормално сега да изглеждат много по-злобни форумците.

# 88
  • София
По това време Клюларникът е бил във вихъра си и зрелищата са се вихрили там. Когато се регистрирах тук, върлуваше мнение, че Клюто не е за новаци или тези със слаба нервна система. Съответно всеки нахакан новак, който искаше да влезе с бутонките се нахендряше баш там и дефлорациите бяха паметни.
аз тези времена не ги знам, но когато се регистрирах, започнах да пиша директно в Клюкарника. бебешките вече не ми бяха интересни.
чувала съм, но още не съм я усетила форумната дефлорация:)

# 89
При теб е късно вече да я усетиш, още ли се имаш за новак? 😃

Общи условия

Активация на акаунт