Майчин дом Варна - тема 11

• 62 765
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Браво на теб, но не сме тук да се надцакваме. 🙂
Всяко твое включване е леко агресивно.

Клизма в повечето случаи при естествено/нормално раждане се прави в МД.Ако е тръгнало от вкъщи раждането и пукането на мехура и бебето излиза няма време за клизмата.

# 526
  • Нейде из лудите гори...
Браво на теб, но не сме тук да се надцакваме. 🙂
Всяко твое включване е леко агресивно.

Клизма в повечето случаи при естествено/нормално раждане се прави в МД.Ако е тръгнало от вкъщи раждането и пукането на мехура и бебето излиза няма време за клизмата.

Наистина съжалявам, че така се тълкуват включванията ми. Далеч не целят подобно нещо.
Целта на предишният ми коментар беше да споделя друг сценарий и именно за това написах, че всичко е индивидуално. Да, имат протокол, но той търпи промени, според случая.

Специално за клизмата ме попитаха дали искам или не, тъй като ми е първо раждане в МД , реших че това е добра практика - да уважат желанието на раждащата жена. ✌

# 527
  • Варна
Здравейте, момичета. : ))

Не открих тема за Инвитро процедура в Майчин дом, която да е актуална.
Някоя дама ще може ли да ми даде някаква информация и отзиви за процедурите, медикаментите, докторите, за всичко свързано с Инвитрото в болницата? Доволни ли сте?
Моят доктор (Д-р Костов) ме пренасочи към Д-р Момчил Сариев и той ни направи цветна снимка и спермограма. След резултатите той ни каза, че трябва да се насочим към Инвитро.

П.П.: Прочетох добри отзиви за Тутракан и Плевен и ще ходя и в двете болници, за да събера информация, но понеже Майчин дом ми е по-удобен се интересувам как стоят нещата тук.

Благодаря Ви предварително, момичета.

Приятен ден : )

# 528
  • Varna, Bulgaria
Здравейте, момичета. : ))

Не открих тема за Инвитро процедура в Майчин дом, която да е актуална.
Някоя дама ще може ли да ми даде някаква информация и отзиви за процедурите, медикаментите, докторите, за всичко свързано с Инвитрото в болницата?
Моят доктор (Д-р Костов) ме пренасочи към Д-р Момчил Сариев и той ни направи цветна снимка и спермограма. След резултатите той ни каза, че трябва да се насочим към Инвитро.

П.П.: Прочетох добри отзиви за Тутракан и Плевен и ще ходя и в двете болници, за да събера информация, но понеже Майчин дом ми е по-удобен се интересувам как стоят нещата тук.

Благодаря Ви предварително, момичета.

Приятен ден : )

За МД не знам и не мога да коментирам. В Плевен няма добри специалисти. Моето интро е в Тутракан. Имам и много познати забременели там (поне 5-6 лични). Ако ви интересува за там ми пишете на лични. Успех

# 529
Madlen. Yordanova, една единствена спермограма ли сте си пуснали и ако да само в Майчин дом ли е? При нас преди 1.5 г първата спермограма която пуснахме беше в Майчин дом, изкараха ММ, че няма нищо и само и единствено с инвитро ще стане бебче при нас. Шока беше голям. Отидохме до АГ, там ситуацията беше различна. Оказа се че е с намален брой сперматозоиди, всичко друго беше супер. От минимум 15 000, имахме 5000, а всъщност ни трябва 1 Simple Smile Посетете и друго място и пуснете спермограма. Сега съм бременна в четвъртия месец, като бебето си стана абсолютно нормално. Успех и стискам палци

# 530
  • Варна
Madlen. Yordanova, една единствена спермограма ли сте си пуснали и ако да само в Майчин дом ли е? При нас преди 1.5 г първата спермограма която пуснахме беше в Майчин дом, изкараха ММ, че няма нищо и само и единствено с инвитро ще стане бебче при нас. Шока беше голям. Отидохме до АГ, там ситуацията беше различна. Оказа се че е с намален брой сперматозоиди, всичко друго беше супер. От минимум 15 000, имахме 5000, а всъщност ни трябва 1 Simple Smile Посетете и друго място и пуснете спермограма. Сега съм бременна в четвъртия месец, като бебето си стана абсолютно нормално. Успех и стискам палци

Благодаря за коментара и честито за бебчо.
При мен е проблемът.
Миналата година имах извънматочна бременност за съжаление и ми направиха лапароскопия като ми отстраниха лявата тръба и ми казаха, че съм имала сраствания в дясно и на матката към коремната кухина, които са отстранени, а дясната тръба е била проверена за проходимост и е била проходима. Преди това бях оперирана от апандецит и чак след извънматочната бременност ми казаха, че от него са срастванията и извънчаточната бременност. След лапароскопията ни казаха да правим опити и ако не стане 1 година да отидем на преглед.
Началото на месеца отидох на преглед и ми направиха цветна снимка. Резултатът от нея е запушена тръба. Назначиха на мъжа ми спермограма и минали вторник я направи в Майчин дом, заключението от нея е тератозооспермия. Казаха ни, че не е идеална, но нямало проблем да забременея, но само Инвитро, заради запушената ми тръба.  Назначиха ми и изследване на втория ден от цикъла на Анти мюлеров хормон и след него ще говорим за Инвитрото.
Докато чакам да направя изследването ще отидем в Тутракан и Плевен за още мнения и ако се потвърди за Инвитрото ще трябва да си изберем клиника.
За това искам да разбера за Майчин дом какви са отзивите за Инвитро и много ще се радвам да ги получа : )

# 531
Аз имах проблем със запушени тръби и поликистоза на яйчниците. Моят съвет е да не си губите времето и парите във Варна, а да се насочите към Тутракан или София.  При мен след операция в Тутракан бебчето се получи по естествен път Simple Smile Въпреки голямата натовареност докторите са добри и знаят какво правят, за разлика от тези във Варна (по мое мнение). Имам и много познати със сериозни проблеми, които вече имат успешни инвитро бебенца благодарение на доктор Бойчев Simple Smile
Това е лично мнение на база моите перипетии.

# 532
  • Варна
Аз имах проблем със запушени тръби и поликистоза на яйчниците. Моят съвет е да не си губите времето и парите във Варна, а да се насочите към Тутракан или София.  При мен след операция в Тутракан бебчето се получи по естествен път Simple Smile Въпреки голямата натовареност докторите са добри и знаят какво правят, за разлика от тези във Варна (по мое мнение). Имам и много познати със сериозни проблеми, които вече имат успешни инвитро бебенца благодарение на доктор Бойчев Simple Smile
Това е лично мнение на база моите перипетии.

Благодаря Ви за съвета 😊

# 533
В петък ще ми е пункцията в Майчин дом -Варна Simple Smile Доволна съм до тук от отношение, условия, добре върви до тук, пък ще видим какво ще стане Simple Smile Инжекциите ми са Гонал и Цетротид Simple Smile При д-р Юдова съм Simple Smile Тутракан - чувала съм добри отзиви, но мин. година, юли месец, като се обадих за Л.Бойчев имаше свободен час за декември Simple Smile Не ми се чакаше толкова, а и съм си казала, че ако тук не стане ще отида в София, Щерев, но се надявам да се получи и тук Simple Smile Успех,  където и да отидете Simple Smile

# 534
  • Варна
В петък ще ми е пункцията в Майчин дом -Варна Simple Smile Доволна съм до тук от отношение, условия, добре върви до тук, пък ще видим какво ще стане Simple Smile Инжекциите ми са Гонал и Цетротид Simple Smile При д-р Юдова съм Simple Smile Тутракан - чувала съм добри отзиви, но мин. година, юли месец, като се обадих за Л.Бойчев имаше свободен час за декември Simple Smile Не ми се чакаше толкова, а и съм си казала, че ако тук не стане ще отида в София, Щерев, но се надявам да се получи и тук Simple Smile Успех,  където и да отидете Simple Smile

Благодаря Ви за пожеланието и за информацията.
Пожелавам Ви успешна процедура и след 20-тина дни да видите така мечтаните две чертички на тестта за бременност. : ))) И ако не Ви е проблем да ни се похвалите, за да се радваме с Вас : ))
Приятен ден : ))

# 535

Успех! Дано при вас всичко се получи Simple Smile И на мен не ми се чакаше за Тутракан, но в крайна сметка във Варна само загубих 1 година и повече,  доста средства, да ходя по доктори клиники и процедури... Просто да бях изчакала няколко месеца за  Бойчев... Но отново казвам, че това е мое мнение, а и тук е малко въпрос и на късмет с докторите. Имам и познати които са недоволни от Тутракан. Въпрос на нагласа и доверие към докторите.
Още веднъж пожелавам успех и дано скоро видите 2 чертички Simple Smile

# 536
  • Варна
Пак идвам с въпрос, вече имам яснота планово секцио ще е при мен.
Въпроса ми е, че секциото е насрочено за вторник сутринта, а ме викат за прием в четвъртък, в паниката си забравих да питам дали ще ме държат 4 дни. Ако е така ще откача просто. Когато са ви вкарвали за привм преди секцио какво се прави? Предполагам кръв, урина, тонове, кардиолог?
Благодаря предварително за отговора!

# 537
Въпроса ми е, че секциото е насрочено за вторник сутринта, а ме викат за прием в четвъртък, в паниката си забравих да питам дали ще ме държат 4 дни. Ако е така ще откача просто. Когато са ви вкарвали за привм преди секцио какво се прави? Предполагам кръв, урина, тонове, кардиолог?
Предния ден ме приеха, сутринта беше секциото. Може би ще ви оформят документите само. Няма да лежите 4 дни със сигурност.
Минавате тонове, ехограф, кардиограма, кръв,урина,тест за алергии. Попълват документите и това е в общи линии.
Всичко това се случва в приемния кабинет.

# 538
Аз раждах декември, сега едва ли да се е променило нещо, при мен беше два дни преди датата за подготовка за секцио- минава се през лабораториятя и после кабинета за оформяне на документи, както и преглед с видеозон , където ми казаха, че май ще се ражда бебето и ще правят секциото по спешност.Доктора не чу добре тоновете на бебето и прецени, че два дни по рано не е проблем, добре че не бях закусвала, бях със спинална упойка. На горния етаж в една зала ме подготвиха и докато разбера какво става имах бебе. Всичко мина много леко, условията също са много добри.

# 539
Условията са добре, ама акушерките не стават, храната също, не, че е много важно.

Общи условия

Активация на акаунт