Великобритания - Тема 77 Зимно Пролетна

• 45 008
  • 745
  •   2
Отговори
# 675
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ел аз тази година май ще направя тези, вместо стандартния козунак http://www.mycookingbookblog.com/zaicheta-ot-kozunacheno-testo-sas-shafran/

Иначе правя един с шоколад по рецепта на бон апети.

# 676
  • UK
Аз две години не съм месила, вчера реших да замеся един козунак и не втаса тестото та замина в кофата. Няма да правя повече опити и без това ни е противопоказно да ядем тесто и захар.
Яйцата боядисах вчера.

Пак буря се задава утре, как е при вас? Тук духа и пръска неприятно.

Четох те ли, че може бебешки новини да има днес.

# 677
При нас е студено от вчера но нали сме на север Simple Smile

Грийн беше ли достатъчно топло помещението..., аз имам фал с едно друго тесто което не втаса, бях затоплила повече млякото в което разтварям маята.

# 678
  • UK
Уж беше топло, но и тестото стана много твърдо абе нещо без желание го правих и не стана.

Тази рецепта я видях от козуначената тема и вчера сутринта я пратих на една позната майка от училището, та тя веднага го прави и ми прати снимка после, че е станал същия козунак като от клипа.
https://youtu.be/2KUe8GpXhCo

# 679
На мен мерак за празнуване не ми дойде. Малко повече ми е напражението последните седмици. Още умувам утре да боядисвам ли яйца. Зависи с коя част стана 😂
Дребното предната седмица се забавлява на тукашния празник и му мина еуфорията. Баща му е преуморен и ходи като призрак из вкъщи. Та клоня да пропуснем тази година търпаната.

На вас обаче пожелавам сладки козунаци на конци, ярки яйца и много празнично настроение!

# 680
Миналата седмица бях на работа в събота (както и таза, де). Имахме egg hunt в магазина, в който работя. 800 шоколадови яйца в магазин за играчки ... Дори не искам да си спомням за хаоса и стреса през целия ден. Искаше ми се за тази седмица да съм в празнично настроение, най-вече заради двамата ми тийна. Да не забравят традициите и обичаните ни. Обаче единствено искам да си чета книга или да седя в градината.

# 681
  • Bristol
И аз се чудих, да правя или да не правя. Не знам защо си мислех, че яйцата се боядисват в сряда и съм изпуснала момента, а съботата мислех да излизам да колоездя. В неделя работя, 12 часа дежурна в офиса. Гледам вчера, снимка на яйца в една група, то било в четвъртък боядисването, та спретнах 15, само едно ми се спука Wink
Мъжът ходи на пазар, казах му да вземе агнешки бут, ще го овкуся събота вечер, той в неделя ще го пече. Времето утре го дават със силен вятър, колоезденето отпада, купих продукти и за козунак днес. С едно кило врътвам една плитка със сушени плодове и локум и две рула, които пълня с ягодово сладко и орехи. Ако станат, ще занеса на двамата колеги в офиса, с които дежурим, да се почерпим. Още се чудя обаче, шарени яйца за офиса дали да нося...
Ronka, а не може ли само стената, където е камината, да я боядисате. То сега е модерно стените да са в различен цвят Simple Smile А вие сменихте ли камината? И на нас ни предстои промяна в хола, но още не сме се споразумели с мъжа за промените и камината ни е една от спънките Simple Smile
Въртя и проект в къщи. Сложихме си вграден гардероб в спалнята с плъзгащи се врати и променям цялата спалня. От как сме купили къщата, 15 години, само мокета там сме сменяли, та си беше време. Променям цвета на стените, от наситено лилави, избор на предишните собственици, ги правя светло сиви, summer grey ми забъркаха от B&Q. Та първо нанасям бяло и после два слоя сиво. И спалнята е напълно функционираща, всички мебели са вътре, това много ми забавя процеса, парче по парче боядисвам, чакам, после размествам...

# 682
  • На острова
Два пъти се пробвам за козунак тук, не и не. Питка Слънце ми се получава, козунака не. Не знам защо. ММ вика: хайде, три пъти за щастие. Не знам дали ще се пробвам пак, малкото само дивее около мен, то си трябва настроение и спокойствие. Пък и после трябва да го ям, а мен тестото най ми се лепи. Яйца ще боядисам утре.

За неделя ще си правим великденско барбекю, дано времето е ок, че ММ купи ново (2 часа го сглобява, не знам си колко части, аз мислех, че сглобени ги продават 😆) и ще трябва да го уважим.

Хубави и приятни почивни дни!

# 683
Мери, камината не беше лоша, не беше истинска с дърва и огън, а газова. Така беше останала от предишните собственици. Като декорация беше направена с камъни и отдолу точно под нея имаше една мраморна плоча. Между самите камъни се събираше много прахоляк и затова решихме да я махнем изцяло. Обаче заради тая облицовка и дупката, която се отвори, трябваше да се замаже и съответно да се боядиса. Отгоре имаше пак една малка плоча, която служеше за рафче, но обхождаше цялата камина. И то като се махна, трябваше и да се шпакловат съседните стени, а те са ни е червено и съответно да се пребоядисат. А като боядисаш едната страна на стаята, няма как да не боядисаш и пстана,ото, защото ще стои грозно. На нас хола и трапезарията ни е на едно. Имаме червено на двете стени около камината, тези които се падат по-навътре и в трапезарията над патио вратата. Сега обаче ММ реши, че така и така е тръгнал, ще боядиса червена цялата една страна в трапезарията, а над вратата ще го направи магноля.
Стрните едно на ръка, но заради мокета и долу прагчетата трябваше да се боядисат в бяло. Надявам са да имаме време да се оправим, другата неделя летим за Лондон за изпита по английски и на 6 сутринта към София. Искам като се върнем с голямата всичко да е оправено и озчистено и да ни остане само един килим да си вземем.
И кажете някое място за хубави килими. Ще трябва да е онлайн, защото няма да имаме време да обикаляме много.

# 684
  • на малък остров в океана
Аз вече няколко години подред правя този http://pamscookingworld.blogspot.com/2014/03/blog-post_15.html?m=1
Даже сега мисля да пробвам втасване през нощта в хладилника. Утре ще боядисваме яйца с съученичка на дъщеря ми от Унгария. Тя каза, че нямат такава традиция и ще й е интересно, предполагам. Ако и козунакът се получи, ще пратя един и на семейството й.
Аз купувам organic strong flour от Теско.

# 685
Ужасия аз често втасват не само козуначено тесто, а и други през ноща в хладилника, само за козунака след заплитането трябва да си направи и второто втасване и тогава да се пече.

Ронка успех на изпита  Peace

# 686
Мерси Илейн. И двата съм ги поредила другата седмица, ще разказвам после.

# 687
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Аз вече няколко години подред правя този http://pamscookingworld.blogspot.com/2014/03/blog-post_15.html?m=1
Даже сега мисля да пробвам втасване през нощта в хладилника. Утре ще боядисваме яйца с съученичка на дъщеря ми от Унгария. Тя каза, че нямат такава традиция и ще й е интересно, предполагам. Ако и козунакът се получи, ще пратя един и на семейството й.
Аз купувам organic strong flour от Теско.

И аз правя този вече 4г, винаги се получава. И понеже обичаме сладичко , правя рула с плънка някаква.

# 688
  • Манчестър
Мери, камината не беше лоша, не беше истинска с дърва и огън, а газова. Така беше останала от предишните собственици. Като декорация беше направена с камъни и отдолу точно под нея имаше една мраморна плоча. Между самите камъни се събираше много прахоляк и затова решихме да я махнем изцяло. Обаче заради тая облицовка и дупката, която се отвори, трябваше да се замаже и съответно да се боядиса. Отгоре имаше пак една малка плоча, която служеше за рафче, но обхождаше цялата камина. И то като се махна, трябваше и да се шпакловат съседните стени, а те са ни е червено и съответно да се пребоядисат. А като боядисаш едната страна на стаята, няма как да не боядисаш и пстана,ото, защото ще стои грозно. На нас хола и трапезарията ни е на едно. Имаме червено на двете стени около камината, тези които се падат по-навътре и в трапезарията над патио вратата. Сега обаче ММ реши, че така и така е тръгнал, ще боядиса червена цялата една страна в трапезарията, а над вратата ще го направи магноля.
Стрните едно на ръка, но заради мокета и долу прагчетата трябваше да се боядисат в бяло. Надявам са да имаме време да се оправим, другата неделя летим за Лондон за изпита по английски и на 6 сутринта към София. Искам като се върнем с голямата всичко да е оправено и озчистено и да ни остане само един килим да си вземем.
И кажете някое място за хубави килими. Ще трябва да е онлайн, защото няма да имаме време да обикаляме много.

И в нас е същото. Засега махнахме камината и е дупка. Един комшия ще прави plastering. . После ще сменяме дървото и пак ще се боядисва всичко. Плюс ще правим и driveway.

# 689
  • София
И моите дечурлига се радваха на тукашния Великден, но ми се искаше едни козунаци да направя... каква мая използвате за тях?

Общи условия

Активация на акаунт