Искам да кажа ... (154) през януари 2019

• 238 567
  • 5 432
  •   1
Отговори
# 5 040
Божеее, за пореден път се убеждавам колко сме различни хората. За мен почивката в Турция на ОЛ беше съвременно изтезание. НапрегнАх се още първия ден и до последния ми идеше да вия от толкова фрашканица, миризма на манджорляци, крякащи дечурлига, гърмяща музика, нахални руснаци, запазващи си шезлонгш от тъмни доби и тн.... Със сигурност повече няма да си го причиня в тоя живот. Simple Smile
За това лято планираме Лефкада по ергенски и юни Тасос с Кати и приятели с деца.
На круиз съм ходила един път в живота си, още преди Катка, и беше най - вълшебното пътуване евър! Дано скоро пак идем, тъкмо ще видя как е и с деца. Simple Smile

# 5 041
Мередит, предубедена си! 
Турците са изключително сърдечни към нас, българите!
Май не ги познаваш или не си живяла сред тях, та оттам и тази непоносимост за която Меридит говори!
Иначе са любезни като към всеки турист, на който с памук да му вземат парите. Те и гърците са такива.

# 5 042
Титина, то хубаво круиз е супер за деца, ама нали се сещаш, че трябва да можеш и да си го позволиш.
Хората не могат за 2дни да отидат някъде...
Аз не виждам оссобенна разлика в цените за круиз и ОИ в Турция. Никой не говори за тези, които не могат да си позволят за 2 дни да отидат някъде

# 5 043
И аз мисля, че просто гледат да изкарат пари, в което няма лошо. Не харесвам турците защото заради тях сме мрънкала.
Или повечето от българите са.
Ама поне един английски да научат. И да не им текат лигите толкова очевадно.

# 5 044
Права е Титина, цените са напълно съпоставими. Даже на нас май круизът ни излезе по- евтин от ол инклузива в Турция. А и често круизните компании пускат промоции. Иска си следене. Simple Smile

# 5 045
Е, то е ясно, че съм Сатана, надали имаше някой със съмнения, ма ако – да се отърве от тях Stuck Out Tongue Winking Eye

Хърче, не знам колко сте платили в Турция, но ако е за ОИ, тук има страхотни места и оферти, особено ако ти е за да те `погъделичкат`, всички що са идвали от вашата земя насам или са повтаряли, или са оставали.

Бохо не каза как да слабея с рев, ще трябва да карам по още по-неприятния, стандартен начин – с глад или с ядене на неща, дето не са ми на сърце.

Навсякъде бих отишла, ясно е че на теория, но ако ми падне да го практикувам, ще чуете от първа ръка. А за която и да било нация, е малко безумие, според мен, да се обобщава, хора всякакви. Любезниченето с туристи с чисто печалбарска цел, също съществува на доста места, че то на мен като българка в България ми се е случвало, та не знам това за какво е показател...

# 5 046
Титина, за втори път пишеш, че круизът е рай за деца и те моля да обясниш по-подробно за русите като мен😊 Къде ги оставяш тези деца? В детски клуб ли? И вие сте някъде по палубите и басейните, така ли? Или аз не съм разбрала? А в случаите, в които се слиза по пристанища? Уморително ми се струва на мен на имаш само броени часове на някое пристанище и да влача и децата. Както и да го мисля, все много сложно ми се струва. А така ми се ходи на круиз.
Има детски клуб, с аниматори. Оставяш детето тан, имаш нещо като пейджър, ако е малко детето и плаче например. За различните възрасти има различни клубове, вкл и за тийновете. Явно на децата им е супер приятно там, накрая на круиза завършва с...пиратско парти, където децата превземат корабът, имат и парад. Иначе игри и заябавления. Когато спре на пристанище клубът продължава да работи. Вечер клубът работи до 10 ( не съм мн сигурна дали навсякъде е до 10), но след това има "доброволци" от персонала, да гледат детето  докато спи. Плаща се $2.5/час ( такава е ставката и има много желаещи гледачи)
За възрастните има много развлечения, концерти, представления, басейни, флоу райдър ( симулатор за сърф), има и курсове - за перли, диаманти, търгове на картини, има казано, бинго... еднин град.
Екскурзиите по пристанищата има и за деца ( смисъл стават и за деца). ако искаш на скуба, а имаш дете има едни корабчета, цялото дъно е прозрачно, вижда се всичко. Например сме плували с делфини, огромни костенурки, ходили сме по плантации....това Калин като беше на 3 и 4. На 4 стана по-осъзнат и не искаше да идва с нас, защото "плиателите ми си играят, а аз трябва да плувам с костенурките". Последното не му попречи, да се пусне от една ролба, при същите тези костенурки поне 100-на пъти

# 5 047
Мен ме няма в тази класация. Явно съм извън всякакви класации, защото съм най-добрата.  hahaha hahaha

# 5 048
Кулинарен въпрос от мен (боооожееее). Ще правя телешки кюфтета. Предпочитам на фурна. Някакви съвети и тънкости, за да стават за ядене??? 😁

# 5 049
След толкова много коментари отивам да си видя мястото. Мислете му, ако не съм доволна!

# 5 050
И аз го видях - 6-то место, златната среда....Мъжът ми казва, че късмет е изкарал с мен, дълго ме бил избирал. Щото не съм го светнала той през какво сито е минал  Mr. Green

Алечка, настъргана, изцедена тиквичка, и бих сложила поне 30% свинско

# 5 051
  • на Мелмак
Чуден ден имах, чуден!
Мързелив, спокоен, благодатен.
ММ свърши работа оставена от миналата година, ми така де няма на всеки 6месеца да му напомням Joy
Имахме гости почти през целия ден, а след малко пък ние отиваме Grinning
ОИ не бих си причинила в Турция в комплекс. Просто ме е страх да не попадна на нещо, което описва Лайкчето. Там навсякъде готвят вкусно, така че...
Лайк, Лефкада за ергени е около 3дни, има круизчета, може да отидете до Кефалония, Закинтос.
Има хубави плажове, не знам какво и дали остана нещо от Егремни?

Всеки работи за пари! По-добре е да ти ги взимат с усмивка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 5 052
  • София
Няма достъп  до Егремни за съжаление.
Аз сърф не бих отказала  септември.

# 5 053
10- място! В първия момент не се открих толкова назад в класацията. С всичко съм съгласна без  претенциите за колата.

# 5 054
Извинявай, Елени. Благодаря ти, ще я изчакам малко.

Общи условия

Активация на акаунт