Искам да кажа ... (154) през януари 2019

• 238 550
  • 5 432
  •   1
Отговори
# 5 145
  • Ямбол
Аз съм противник на ученето на нещо от математиката наизуст.
Детето трябва да схване какво означава умножение. И ако се налага и забрави някое произведение да може да си помага с добавяне или вадене. Например 4х8 може да е 2х8+2х8. Ако трудно да се запомни 4 по нещо, то събираш два пъти по две, което е по-лесно. Никога не съм учила наизуст. После ми идва трудно с тези наизустявалите да им обяснявам степени и корени, за логаритми и други и дума да не става.

# 5 146
Ооо, Алечка, мм е същият с концепциите. Започва от колата сутрин, докато пътуваме към работа с менюто за вечеря. До вечерта го е сменил няколко пъти Simple Smile

Grinning Grinning Grinning Проблемът е, че  1. Ще съм много гладна довечера 2. Няма да има много време за тамазлъци, трябва да е бързо, защото ще съм много гладна и злобна 3. МсЧ не иска да яде въглехидрати 4. Аз искам всичко да ям 5. Има някви продукти, ама не знам в какво да ги сглобя, пък мразя да се хвърля храна Mr. Green

Драма! Grinning

# 5 147
Алечка, ами пържолки със салата освен, става бързо. Той и мм не иска да яде въглехидрати, но аз съм картофен и паста любител, та редуваме Joy

# 5 148
Или гювечета-за всеки с това,което иска да яде. 😃 Аз така правя,но ММ не ги обича и се мръщи.

# 5 149
А шницели? Телешката кайма е стегната и няма да се разпаднат.

Помня баща ми като ми обясняваше разликата между повече и пъти повече. Имаше режим на тока и на свещ решавахме задачите. Може би това е най-лесното обяснение - толкова пъти събираш колкото е по толкова. Голямо обяснение 😂

Белинда, зелево сокче?

# 5 150
  • ту тук, ту там
Лиляна, точно такива логически връзки се опитвам да го стимулирам да намира моя син!
Радвам се, че съм на прав път! Много полезно ми беше включването ти, благодаря!

# 5 151
И аз така. Има какво да се научи от математичките, факт.Heart

# 5 152
Алечка, ами пържолки със салата освен, става бързо. Той и мм не иска да яде въглехидрати, но аз съм картофен и паста любител, та редуваме Joy
Имам половин кило телешка кайма Grinning  Оф, ще му преотстъпя обратно готвенето, усещам. Иначе и аз е добре да спра да ям въглехидрати вече, ма пуста лакомия Grinning

Рир, добра идея, дай обяснения сега като за идиот Simple Smile

# 5 153
Ох, пак сте заговорили за Турция ...
Ша, много елементаризираш - Турция и въобще изтока не е само ОИ, мазане с плажно масло и плюскане ...Stuck Out Tongue Winking Eye

Искам да си организирам една бавна, протяжна и дълга екскурзия, като по пътя освен задължителния Истанбул,
- да преспивам в по-малки населени места,
- да видя истинските танцуващи дервиши в Коня,
- да постоя в Кападокия и да видя невероятния скален град от балон,
- да видя подземния град в Деринкую (20 подземни етажа, прекрасно вентилирани и канализирани от 8ми век преди Хр)...
С кола ММ е навит, ама домашните любимци ...
родителите ми бяха на такава екскурзия тази година. Очаровани са

Бохо, не споря. Казвам какво откривам аз.

Ша, много повърхностно за Турция. Прекосявала съм я цялата, а и доста често пътувам през Турция. Такова отношение, вкл и по летищата не съм видяла.

# 5 154
Али, нищо особено. Това което отличава шницела от кюфтето, е че се пържи панирано. Правиш си смес като за кюфтета, но вместо хляб слагаш ч.л. сода. (кайма, яйце, лук на вкус, подправки и сода). Панировката я правя с яйца и брашно. Две яйца, на едното белтъка го разбиваш отделно на балончета, взимаш шепа кайма и си оформяш шницела малко по-малко от дланта ти и редуваш в яйцата, в брашното, в белтъка и после в тигана в сгорещено олио. Вадиш на кухненска хартия да дръпне мазнината и ядеш.

# 5 155
Алечко, давай продуктите, да сглобим менюто. Кайма като има, едни прости кюфтаци не са ли вариант? С шопска салатка, мляс! Даже е безвъглехидратно.

Редактирам, че тъкмо видях на Рире предложението. Не съм правила такива шницели, трябва да пробвам.

Да кажа и аз, че винаги съм търсила логиката в математиката и се изненадах, че има толкова много мнения, че таблицата трябва да се наизусти.

# 5 156
Ша, вие с Лиляна сте много добронамерени една към друга напоследък. Радвам ви се;) пу-пу.
Шест от седемте поръчани чифта обувки, днес дойдоха. Два ще върна със сигурност, черните и червеното каре, другите си ги оставям, харесват ми.
Не е много сигурно дали ще намеря с какво да нося ботите, но го обмислям;)

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 14:44 от tuty

# 5 157
  • София
Тути, да си ги носиш с кеф! Тези с джуфчиците най-много ми харесват.

# 5 158
Тути, кажи ся, от къде са сивите с джуфките. Искам такива. И зелените, лачените.

# 5 159
От Зара са момичета. Всичките.
Сивите бяха най-евтини, най- много ми харесаха и на мен, удобни са също така.

Общи условия

Активация на акаунт