Декемврийски бебета 2018

• 65 068
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • бургас
Честито кръщене на Борил, да е жив и здрав Hug

Момичета, искам да махна нощното хранене. Някакви идеи как да стане?
Титка, ти как ще процедираш?

# 121
Глория, честито ви християнче! Да ви е жив и здрав!
Лаленце, много хубаво си го направила! Много е сладурско!
Титката, големи приключения при вас, дано не се повтаря!
Вит.Д и аз позабравен да давам, на нас ни казаха по 1 капки.
Вит.К четох, че последния прием се дава между 4 и 6 седмица, та явно не е толкова важно да е точно на 30 ден, в случай че някой го забрави като мен. Дадох с лъжичка , нещо не й хареса  та побързах да й дам от Инфакол, него много си го харесва и сладко сладко се облизва!
Вече приех факта, че от 11 до 3 през нощта ще си будуваме. Дойде ли това време, и да е заспала  се събужда и се почва рев. Снощи даже сешоара пуснахме, успива се, но в момента в който го спра и се почва.

# 122
  • София
Честито кръщене на Борил, да е жив и здрав Hug

Момичета, искам да махна нощното хранене. Някакви идеи как да стане?
Титка, ти как ще процедираш?

И аз следя! Много ми е интересно как става. Нямам идея кога ще го махам, но ще си е полезна информация!

# 123
Здравейте момичета, Ние пробвахме с капки Санколик за коремчето и е значително по-добре. Натурални са и може да се дават преди всяко хранене без ограничение. Силно препоръчвам и се надявам да помогне на някое недоспало мамче Simple Smile

# 124
Честито християнче, Глори! Не си разказвала как е баткото, доста се тревожеше преди това Simple Smile

# 125
  • София
Честито християнче Борил! Да бъде здрав и праведен! Simple Smile

Аз мога да се похваля с две 3 часови паузи тазо нощ, чувствам се все едно съм спала седмица Simple Smile

# 126
Честито християнче, Борил!
Момичета, по колко хранения на ден правите и какво количество изяждат вашите бебенца?

# 127
  • бургас
Честито християнче, Борил!
Момичета, по колко хранения на ден правите и какво количество изяждат вашите бебенца?

Храня го на 2-3 часа по 120мл.

# 128
  • София
Ние имаме 12-13 хранения на денонощие, нямам идея колко кърма изяжда.

# 129
  • гр. Тутракан
И аз уискам да махна нощното хранене. Елизара заспива 20-20.30ч, събужда се към 1.30ч и яде (кърмя я). След това заспива и към 4ч пак се събужда, цоква няколко пъти и заспива. След това става към 7.30ч. Е тези става ия през нощта как да ги махна, или поне само едното... Не знам, дали е малка още... Да изчакам поне да стане на месец?

# 130
Имаме 7 хранения, изяжда по 80-90 мл.

# 131
Глори, честито християнче! 🥰

Момичета аз ще откача вече 😭 малкия е с постоянно повръщане. Всяко хранене е ад 😰 яде, повръща, хълца, яде, повръща, хълца и така по 2-3 часа всяко. Няма заспиване, защото се буди от повръщането. Повръща по малко, но непрекъснато - по време на самото хранене и като го оригвам и като го оставя в леглото му, като повърне плаче и иска пак да яде...
Оригвам го по няколко пъти на хранене, леглото му е под наклон, не знам вече какво да правя, в чудо се виждам 😱

На всичко отгоре се размързеливи със сученето и е адската мъка 😥😥😥 стисвам гърдата, има мляко, а той реве и се дразни и само като сложа сондата посуква. Ако пък много забавя сондата се почва дърпане и рев веднага щом усети млякото. Отгоре на това трябва да помпам след всяко хранене или 7-8 пъри на ден за да стимулирам производство на кърма, а то просто не остава промеждутък 😪Изнемогвам вече, имах нужда да се оплача 😰😰😰 това всичкото се развива докато вече четвърти ден съм с някакъв вирус с хрема и гърлобол 🤕🤕🤕
Утре ще звъня пак на консултантката по кърмене, в някакъв кошмар съм просто 🤕

На мен нощните хранения не ми пречат, стига да не повръща. Смятам за нормално да се събуди, да си хапне, аз да помпам малко и целия процес дс е около час. Следвсщото рано сутринта и така сумарно имам 6-7 или дори 8 часа сън...беше идеално така, обаче с това повръщане е ад 😪

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 01:27 от Fluffy Fluff

# 132
  • Димитровград
Глори честито ти християнче. Да ти е жив и здрав и нека Бог бди над него и го води през трудния път на живота!

# 133
  • София
Флъфи, направо ти съчувствам! И ние бяхме така 4-5 дни, направо се побърках! Даже обмислях да започна да давам антирефлуксно АМ, че нали били по-гъсти. Консултирах се с всичките приятелки с бебета, повдигнахме матрака, оригвах непрекъснато, държах го в слинга, че да е прав... и мина! От самосебе си! Все още повръща всеки ден, но значително по-малко. Дано и при вас размине бързо. Ако не премине си искай направление за детски гастроентеролог. И държането в слинга помогна, но с цеденето не знам как ще стане.

За нощното хранене - много са малки, че да им вземем вече 1 или две от храненията. Дайте им време, ще си нагласят режима сами.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 10:06 от Госпожа Лаленце

# 134
Лаленце, успокояваш ме с думите ти, че може би е преходно! Много се надявам да премине, че е толкова мъчително 🤢
Дано премине, иначе ще го водя при гастроентеролог. Чудех се и аз за по-гъсто АМ, ама тъкмо успях да му давам само на някои хранения АМ, а главно на изцедена кърма и сега да трябва на всяко 🤔 ще питам педиатъра ми, на профилактичен преглед сме тази седмица.

Гледах, че Cybex Yema раницо-слинг-а е на промоция в Mothercare с -47% и съм на косъм да го поръчам, не само за след ядене, а и за излизане, та може и да пробвам. Единствено ме спира, че съм с гръбначно изкривяване и не трябва дълго време да го нося, тъй като той тежи и много ме боли после, а със слинга ще се изкушавам да го нося повече...наостина с цеденето ще е приключение 🤪 чак ми става смешно вече, но пък гледам има и странична позиция за носене и едната гърда остава свободна. Ще съм картинка 🤪

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 04:53 от Fluffy Fluff

Общи условия

Активация на акаунт