Декемврийски бебета 2018

• 65 056
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, Лора е на 2м и 10 дни и от няколко дни е много кисела и неспокойна Sad До сега никога не е имала проблем със заспиването - слагам си я в леглото или на дивана и сама си заспива .. спи по 1-2 часа .. А сега заспива мноого трудно, приспиваме се по половин -  един час, иска на ръце, но в момента в който заспи и я оставя се събужда, започва рев ... а когато все пак успее да заспи спи по 20-30мин и после пак е кисела. Вече не знам какво да я правя ... Sad
Иначе днес бяхме на 4-часова разходка, тя спа през цялото време на вън, събуди се само да хапне веднъж Simple Smile Беше много хубаво Simple Smile Но като се прибрахме пак се почна едно мрънкане ... А пък аз съм направо грохнала от умора, явно съм отвикнала да ходя толкова Simple Smile

# 586
Момичета, Лора е на 2м и 10 дни и от няколко дни е много кисела и неспокойна Sad До сега никога не е имала проблем със заспиването - слагам си я в леглото или на дивана и сама си заспива .. спи по 1-2 часа .. А сега заспива мноого трудно, приспиваме се по половин -  един час, иска на ръце, но в момента в който заспи и я оставя се събужда, започва рев ... а когато все пак успее да заспи спи по 20-30мин и после пак е кисела. Вече не знам какво да я правя ... Sad
Иначе днес бяхме на 4-часова разходка, тя спа през цялото време на вън, събуди се само да хапне веднъж Simple Smile Беше много хубаво Simple Smile Но като се прибрахме пак се почна едно мрънкане ... А пък аз съм направо грохнала от умора, явно съм отвикнала да ходя толкова Simple Smile
Галя, моето бебе е малко по-малко, тъкмо навърши 8 седмици, но цяла седмица е нещо подобно. За щастие нощем си спи, но денем... спи по половин час и се събужда кисела, реве, огладнява по-често и като й дам се кротва за малко и след малко пак започва. Мисля си, че е скок в растежа аз и че ще отмине вече. Единственото, което ме притеснява е, че е изцяло на кърма, а не мисля, че се е увеличило количество, въпреки по-честите хранения тази седмица, но ще пробвам няколко дни да стимулирам с помпата между храненията. Simple Smile

# 587
И Даниел е същия тия дни, на 2 месеца и 2 дни е. Много трудно заспива през деня и то с рев. Дори и навън в количката реве,а не беше така. Чудя се дали е скок в ръстежа или коликите са се върнали.
На колко време се храните. Дани е почти изцяло на кърма / 2-3 пъти седмично се случва да дохранвам/ и се храним на 2 часа. Дори и през нощта. Чудя се дали да увеличим на 3 часа, ама ще е зор.

# 588
  • София
И Боян е изцяло на кърма  и има дни (и нощи), когато яде на 1-1.5 ч. Но има и моменти, когато не яде по 4-5 часа.

# 589
Да питам и тук. Моето момиче вече е на 45 дни. Акаше на всяка смяна на памперса. Сега повече от 24 часа не е акала. Пръцка, но не ака. Има ли още някой като нея? Изцяло на кърма е.

# 590
Лора е на АМ и веднъж на ден й давам по 50-60мл кърма. Храни се на 4 часа като прави една пауза през нощта от 23-24ч  до 6- 6:30ч.
По принцип ака по 1 път на ден, но се случи на няколко пъти да пропусне един ден. Понеже и ние се бяхме притеснили първия път ММ провери и го водят запек ако не се изходи 3дни. Може да пробваш гимнастика с крачетата тип каране на колело , обикновено подобрява перисталтиката и подпомага изхождането

# 591
  • София
Мисля че е скок в растежа това. Ема беше ужасно нервна около 2м, спеше по 6часа през нощта с 2-3 хранения през тях, през деня беше страшна нерва. Излязохме веднъж за 15 минути, орева квартала. Сега й мина и от няколко дни е слънце, тази нощ спа два пъти по четири часа.

Ема ака веднъж на два дни най-често, нормално е да усвояват по-добре кърмата вече.

# 592
И Марина вече не ака обилно на всяка смяна, по-скоро веднъж на ден е повече, а миналата седмица се случваше и на два дни.

# 593
  • София
Рая пък има акано на вски памперс, вече сме на 2 месеца. Последни я мерих 5110 гр. Мисля, че е добре, като за момиченце, качила е около килограм за втория си месец.
Днес бяхме на ортопед. Изрично го питах за Кенгуруто, слинг или ергономичната раница ии каза, че и трите са ок, според него не трябва да се отрича Кенгуруто. Всеки различно казва..
Успях да мина и през ендокринолога, че съм с Хашимото, но ТСХ 45 дни след раждането ми е 0.84 на 25 мг еутироксин иии доки ми каза да го спирам, чак не ми се вярва, пия го отпреди да забременея 😇

# 594
Еуфория, моят е 0.87, а съм го спряла още преди раждането, като преди това бях на 25мг. Още не съм се обаждала на лекарката да я питам има ли смисъл да го почвам.

# 595
  • Ловеч
Лора е на АМ и веднъж на ден й давам по 50-60мл кърма. Храни се на 4 часа като прави една пауза през нощта от 23-24ч  до 6- 6:30ч.
По принцип ака по 1 път на ден, но се случи на няколко пъти да пропусне един ден. Понеже и ние се бяхме притеснили първия път ММ провери и го водят запек ако не се изходи 3дни. Може да пробваш гимнастика с крачетата тип каране на колело , обикновено подобрява перисталтиката и подпомага изхождането

Гале,по колко мл. ти яде,че изкарва по 4 часа пауза?

# 596
Нашата бебка е изцяло на АМ, досега беше на 90 мл., но увеличихме на 100 мл., защото не и достига. От около 00 ч. до около 06 ч. има пауза и няма хранения в този промеждутък.

# 597
Глори, давам по 130 мл АМ на хранене. Не винаги издържа точно 4 часа. Понякога на 3 часа огладнява, друг път изкарва и по четири часа и половина без да иска да яде, но средно е около 4 часа. Зависи колко е спала и колко будувала  Simple Smile
Днес сутринта даже изяде само 90мл в 9 часа и после се събуда за ядене чак в 13:30.

# 598
Ние от днес вече сме на режим. Давам да суче на 3 часа. Ще се научи да суче като хората. Не да цокне малко и да заспи. Не е новородено да няма сили. На 46 дни е, а вече е с 2кг напред. Не може да продължава да суче на всеки час и по цяла нощ да е будна. Аз вече не издържам. В лицето приличам на стара баба. Не е кано да нямам опит с деца, но това малкото ми спира тока.
Иначе тази нощ се изака. Трябва дапси оправя храненето. Беше по-гъсто, но много. Не е точно запек, но не е и консистенцията, която беше.

# 599
На мен пък ми намаля кърмата.Той само се ядосва когато се храни, започва едно опъване и ритане.Днес сигурно е ял 15 пъти.
Надявам се да тръгне кърма, както си беше до сега.Пия чай за кърмачки, взех да пия и бирена мая, четох, че прави кърмата хранителна и увеличава количеството.
Мислех и аз  да въведа ред в храненията, но намаляването на кърмата ми провали плановете,та ще синсе храним през половин час 😏
С какъв размер пелени сте? Аз за трети път купувам стек и трите пъти взимам с размер по- голям от предния път.Вече сме с 3-ка на Молфикс и съм доволна.Не пропускат и не му оставят следи от ластиците по крачетата.Лео е 5 кг без 200гр

Общи условия

Активация на акаунт