От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 18

• 49 722
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Проблемът с прекачването с вътрешен куриер е ако са ЧУПЛИВИ пратките - какво мислите ще се случи ако нещо е счупено - ще си прехвърлят отговорността. Не бях аз, те бяха.....Интересувала съм се какъв е редът - ами хубаво, ще дам 10-20лв за застраховка на куриера от Англия, ами после с Еконт - задължително трябвало да е обявена стойността при пращане. Направо си представям как ГГБГ или Габко при толкова много клиенти и при моите 4-5 пакета, които получавам, ще ми обяви стойността като отиде в Еконта.

# 706
Правя си аз хамалските сметки и не излизат. Имам 15 паунда директна доставка, тегло около 7-8 кг. Ще платя 16лв за доставка до Бг с превозвач и после още толкова за доставка до Русе. Губи се смисълът на цялата гимнастика в моя случай.

# 707
  • София
В такъв случай поръчай директно до БГ. Хем по-бързо ще пристигне. Аз наскоро жертвах 20П за доставка до БГ директна - бързо и сигурно. Предпочетох го пред евентуалните разправии после къде е нещото, защо го няма, ама защо от БГ ще го изпращам обратно и т.н.

# 708
Намерих аз още един превозвач до Русе. Ще го проуча и ще пиша, евентуално може да се вкара в първа страница на следващата тема. Въпреки че цените им според мен изобщо не са изгодни. Преди години ползвах "доставки Англия" и си заслужаваше. Вече ги няма в Русе ако не се лъжа и от тогава си ползвам директен куриер, но и аз поръчвам два до три пъти годишно.

# 709
  • Русе
Агнес, от години ползвам Габиели (укто), от време на време и Габко и ГГБГ. Само за скъпи, тежки и чупливи неща директно до тук. Не си струва изобщо директната. Портокал нещо имаха мин цена, която изобщо не ме устройва за чести и малки поръчки, имаше някакви особености там.

# 710
Меги, намерих други. 2лв/кг и офисът ми е удобен. Пускам поръчката вече.

# 711
И ние винаги директно сме поръчвали, за първи път използвах превозвач, но доставка 30 евро при цена на уреда 70 просто няма как да дам...склад на превозвача има в града ни!

# 712
  • UK
kokona, за втори път попадам на твой пост в тази тема, в който с категоричност твърдиш неверни неща. За жалост, някой може да се подведе по грешната информация.
Разбира се, че може да се организира куриер за UK – всичко се случва онлайн и е доста широкоразпространена практика на Острова.
Странно, как попадате на мой пост, като 'пиша'от скоро тук . Аз живея на острова и съм запозната с пратките.
Говорете от свое име!

# 713
  • София
Това, че живеете там, не означава, че сте запозната с всички практики. Ако вие не пазарувате от Амазон например, това означава ли че други не пазаруват от там, или не е разпространена практика?
Доста разпространено е да се организира куриер да вземе пратка от дома на човека и да я достави до адрес. За справка - темите за ebay във форума например.
П.С. Имам роднини и приятели, които живеят на Острова от години и ми потвърдиха, че това е често използвана практика.

# 714
  • Ruse, Bulgaria
Кой е превозвачът? Аз в момента ползвам Габко,  но ако мога да си спестя куриерската услуга, ще е чудесно.

# 715
Кой е превозвачът? Аз в момента ползвам Габко,  но ако мога да си спестя куриерската услуга, ще е чудесно.

CD transport. Днес си пуснах поръчката до тях. Имат офис до кожената и в Чародейка. Като пристигне поръчката ми, мога да дам по точна информация. За сега техните условия ме устройват идеално.

# 716

CD transport. Днес си пуснах поръчката до тях. Имат офис до кожената и в Чародейка. Като пристигне поръчката ми, мога да дам по точна информация. За сега техните условия ме устройват идеално.

Има един доставчин на ул. Мария Луиза също. Забравих му името.

# 717
Там носят Портокал. Само че се плаща с пей пал и доставката до колкото знам започва от 5 паунда.

# 718
  • Sofia
Странно, как попадате на мой пост, като 'пиша'от скоро тук . Аз живея на острова и съм запозната с пратките.
Говорете от свое име!

Какво значи как попадам, при положение че точно 1 стр. преди последния си пост беше писала, че за пратките от UK има ДДС. Mr. Green

# 719
Това, че живеете там, не означава, че сте запозната с всички практики. Ако вие не пазарувате от Амазон например, това означава ли че други не пазаруват от там, или не е разпространена практика?
Доста разпространено е да се организира куриер да вземе пратка от дома на човека и да я достави до адрес. За справка - темите за ebay във форума например.
П.С. Имам роднини и приятели, които живеят на Острова от години и ми потвърдиха, че това е често използвана практика.

Благодаря! Вече си организирах и платих куриера изцяло онлайн Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт