Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 826
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Ох мамчета направо вече се побърквам от чакане. Правих пренатест на 2ри януари за синдром на Даун и още няма резултат.Казаха,че крайния срок е утре и да имам търпение обаче вече полудявам. Направих теста защото ми бяха лоши кръвните изследвания на БХС и даде риск 1:1400, но въпреки, че е нисък докторката ме посъветва да направя теста, защото тези стойности били такива при децата с Даун. На ултразвука на БХС както и на 7ми януари ФМ всичко изглежда перфектно и докторката ме успокоява,че ако има нещо ще види на ултразвука обаче аз все още чакам резултати и се притеснявам. Знам, че утре ще кажат обаче времето ми тече изключително бавно и мъчително. Извинявам се за дългия пост и ако ви натоварвам, но само вие можете да ме разберете и като споделя ми олеква.

# 106
  • София
1:1400 изобщо не ми се струва висок риск, не знам защо те е наплашил така доктора.

Привет! Вие обмисляте ли вече закупуването на някои от необходимите неща? Имам предвид колички, кошарки, стерилизатор за шишета и шишета и т.н? Аз от два дни съм на вълна количка, проучвам и чета и честно казано, колкото повече чета, толкова повече се обърквам, вместо да се ориентирам. Усещам, че ще е голяма дилема. Дали трябва да се държи на нова, или пък втора ръка, но висок клас количка. Марка, екстри, цена... до колко би била в рамките на разумното и кога, бихме се "изхвърлили" ненужно.

За щастие ми е втора бременност и всичко си имам. Може би ще купя само биберони и едно шише, а и нова помпа, че старата ми е много захабена и не искам да я използвам нея.
Вероятно и някое боди ще взема, че все пак ще е лятно бебе а с другото започнахме от малко по-студени месеци и нямам малки с къси ръкави.
За цените...аз нямам неограничени ресурси за мен количка от 500-600 лева е напълно достатъчна, удобна, подходяща. Ако разполагаш с повече средства можеш да си позволиш и по-скъпи, има чудесни, но аз не намирам нужда. За количка втора ръка...трябва да си я гледаш внимателно, аз като избирах в началото си взех втора ръка...еми оказа се много неудобна, но тогава още не знаех какво да гледам в една количка и я продадох. Сегашната ми е чиполино, взех си я нова и съм много доволна. Отгледа първото, ще отгледа и това бебе. Стерилизатор бях взела на заем, сега няма да взима, то за едно шише не си заслужава.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 18:11 от bubanka

# 107
1:1400 изобщо не ми се струва висок риск, не знам защо те е наплашил така доктора.
Да рискът не е висок, но самите стойности на кръвните изследвания били типични за деца със синдрома. И рискът от 1:9000 от ултразвука се покачи на 1:1400 след като се вкараха кръвните изследвания.

# 108
  • Плевен/Пловдив
Съгласна съм с ditmade риска въобще не ти е висок... Споко. Ще се повторя моят беше 1:100. Утре до обяд ще те информират и всичко ще е наред.
Lys Bleu въпреки,че ще ние трето по-вечето неща и ние ще купуваме естествено само най-необходимото. Първата си бременност такава радост и купихме много неща излишни. Сега най-вече гледам за количка,помпа+ шишета. Количката искам да е лека, маневрена и много пари ме си заслужава. Смених четири колички зимни летни...
Може да препоръчате някоя марка.

# 109
  • Plovdiv, Bulgaria
Някоя мама питаше за Пловдив, аз първата ФМ я правих при Амалиев, втората май ще я пропусна и третата пак при него.
За количките днес точно го обсъждхме във ФБ групата Grinning Моята е 2годишна и е унисекс така че ще си я ползвам, 3в1,много ми е удобна. Беше около 1000лв,но аз нарочно я взех с умисъл че ще я ползвам и за второто, та си струва. Може би ще взема и една лятна с легнало положение, но чак догодина напролет, живи и здрави. Стерилизатор си имам, ще взема само 1 шише с биберон, макар че смятам да кърмя и дано не ми се налага да ги ползвам. Помпа имам също, дрехи не чак толкова, защото каката ми е есенно бебе, а сега лятно и няма как да носи всичко, ще купувам като разберем пола. Хубавото е, че повечето неща са ми неутрални и стават за момче и момиче, имаме и шезлонг и ел. люлка и изобщо като наизвадя всичко лятото и няма къде да се разминем в нас Grinning

# 110
  • Плевен/Пловдив
 Можели да ме добавите в ФБ групата. Това е моят профил.
https://www.facebook.com/diana.nikolova.587

# 111
Аз се следя при доктор Иванов, той е много добър специалист и по ФМ . Аз като новобранка изобщо нямам представа какво ми трябва , кога се купува...марки Anguished

# 112
https://www.facebook.com/victoria.n.mcqueen
Бихте ли ме добавили, моля. Да имаш вече едно или повече деца, със сигурност е облекчение. Най- малкото, както спомена Диди, риска от това да купиш сума излишни неща е доста минимизиран. Надявам се, въпреки че ми е първа бременност, да не съм като луд с къртечница из магазините. Като цяло съм практичен човек и нямам навика да купувам излишни неща, но знае ли човек. За количката, ако имам сигурността, че е качествена и живот и здраве би избутала и второ дете, съм склонна и на по- висока сума. Но като цяло 1500лв ми е тавана, който съм си заложила в главата. И толкова не съм убедена дали не са множко, за повече пък съвсем. А предвид факта, че никога не бях разглеждала колички, дори от чисто любопитство, паднах като видях цифри, за които повечето хора биха си купили лек автомобил. Grinning

# 113
  • София
Аз ако ми се наложи пак бих си взела чиполино. Много ми е лекичка и много маневрена. Чувала съм , че Авс също са много маневрени, но нямам представа какви са им цените.
Аз също смятам да си кърмя, но искам да си го науча да пие вода още от началото, а и искам да съм свободна да излизам. Първия така си го научих да си пие и от шише и нямах проблеми с излизане. Имам една приятелка, милата не може да мръдне, защото бебето не иска бутилка само гърда. Та тя не може да мръдне никъде за повече от два часа.
За щастие и нашите неща са доста унисекс, но пък май пак ще е момче, та няма много значение:)
Мисля и да заложа на бебеносенето, че ще ми е по-удобно ..ма знае ли човек.

# 114
Аз се опитвам да се настроивам положително, че всичко ще е наред и започнах да гледам за количка/ тъй като първата ни изгоря/ аз търся лека и маневрена с кошница за кола. Миналия път купих голяма и тежка количка и се измъчих с нея. За сега съм харесала 1 на Лорели и 1 на Адбор, но ще видим накрая какво ще вземем. Иначе с 2 ръце препоръчвам електрическия стерилизатор и помпата на Авент. За дрешки купувайте след раждането и по малко.Първите месеци растът много бързо и бързо стават малки.

# 115
  • София
Аз се бях влюбила в адбор, много исках такава, но отидох в магазина да я видя на живо...е това чудо е страшен танк. Тежка и огромна. Добре, че не я поръчах онлайн. Помпа си взех ръчна на лорели за 20 лева, перфектна е и на всичкото отгоре ми е съвместима с всички шишета, които имах. Пак ще си купя такава. Съвета ми за количките е , не купувайте без да сте ги пробвали.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 22:18 от ditmade

# 116
  • Plovdiv, Bulgaria
Адбор май всички са тежки. Моята е такава, ни аз нито катеря етажи, нито я сгъвам да я нося, стои си така в нас на първия етаж, живеем в къща. Единствено за колата в багажника като я прибирам се озорвам ама не е чак толкоз..

# 117
За БХС - много често резултатите са грешни - висок риск, а проблем няма или обратното.

Аз първата ФМ я правих при Кръшков в Селена, следващите също там ще правя.

За количката - категорично Чиполино, Лорели и подобни ги изключвам като вариант. Имала съм ABC Design и Nuna Pepp и от двете бях супер доволна. Сега още не съм мислила и гледала колички, но ще е изпитана марка, лека, маневрена и с хубава дамаска, която не спарва. Също изискване ми е кошчето за кола да става на рамата на количката, тъй като дъщеря ми не искаше да лежи в коша на количката и се разхождахме с кошчето за кола, докато стана време за летния кош.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 17:55 от ~desex~

# 118
Привет и от мен Simple Smile
По темата за количките и аз съм в голяяяма чуденка, първо дете ми е и никога не съм проявявала интерес преди това да разглеждам . Всеки покрай мен вика ,че като е избирал количка си е имал определени изисквания, е хубаво , ама как да имам изисквания като нищо не ми е ясно 😀 Бюджета ми е 1300 макс 🤷🏻♀ Наскоро престраших да вляза за първи път в магазин и се премерих на няколко , общо взето впечатлението ми от така наречените “полски колички” е , че не са подходящи за дребно същество като мен! Сториха ми се изключително тежки 🤷🏻♀ След това пробвах няколко модела на Cam , тях ги усетих като лекички и маневрени. Така че , приемам отзиви за тях на този етап...
И след тези вълнения с количките преди седмица , сега ме е обзела голяма паника Sad Бях с болки и Стягане в корема и ходих спешно ми лекаря , който ми е по ЗК, той каза, че съм с контракции и скъсена шийка, изписа ми магнезии и ме пусна са си ходя ! Аз бях потресена и супер притеснена😒 На следващия ден ходих на частно и там ми казаха , че няма абсолютно никакво скъсяване , това били глупости и т.н. , продължих да си пия магнезия и вчера отново се появиха същите болки късно вечерта, в момента отново.... Sad Много ме е страх сега да не се случи нещо...Sad и се притеснявам да гледам колички и всякакви красоти , докато не минат тези болки Sad Отплеснах се много май 😏
П.С. Добавете ме и мен във ФБ групата

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000206779932

# 119
  • WonderLand
Аз си харесах количка много бързо, марката е Буба, имитация са на Тутис. Много удобна ми се стори в магазина, сигурно половин час обикалях с нея из него. Някъде към 1000 лв излиза, но е 4 в едно и е много лека. Лорели специално изобщо не ми допадат, пробвала съм техни колички, няколко мами около мен също имаха и за 2 месеца макс разкараха количките и ги замениха с Чиполино, ами то все едно буташ количка дето се ти се е паднала от зрънчо.

Иначе шишета, биберони и т.н. не съм гледала още, мисля, че ми е раничко.

Общи условия

Активация на акаунт