Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 588
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
С предната ми бременност от началото на 4 месец до 9-тия пиех магнезий заради контракции. Консултирай се задължително с лекаря си.

# 91
Магнезии пия на прахчета още от 13 седмица. Не за контракции, а хем като полезен хем да нямам проблеми с тайното място. Пия по едно разтворимо на ден.

# 92
  • WonderLand
Магнезии пия на прахчета още от 13 седмица. Не за контракции, а хем като полезен хем да нямам проблеми с тайното място. Пия по едно разтворимо на ден.

Малко тъп въпрос, но как точно магнезия помага за тайното място? За пръв път чувам и ми е интересно.

# 93
Аз нямах нужда от магнезии по някакви медицински показатели. Споделих с лекарката ми, че понякога имам запек и не се чувствам комфортно и тя ми го даде да пия по едно на ден, при по сериозни случаи може и сутрин и вечер. Аз и преди съм чела, че има общо.

Даже сега написах в гугъл само двете думи “магнезии-запек” и ми излязоха сумати и статии. Ако някой има нужда нека попита лекаря си, и ако няма проблем при съответната мама то го препоръчвам с две ръце.

# 94
  • Plovdiv, Bulgaria
Магнезия отпуска мускулатурата, не случайно се пие при мускулни крампи, често срещани в трети триместър или при спортисти..
С първата бременност започнах за го пия, защото получих контракции в 17 седмица и се наложи да вляза в болница. От там ми го изписаха и си го пиех до края. Но доктора по каса, който ме следеше не ми беше казал нищо дотогава, а аз не ходех на частно все още. Сега знам какво е положението и определено не е като тогава, леки стягания (което лекаря ми каза че е от разтягането на матката)
А крампите в краката са ужасни, в деветия месец не можех да спя, постоянно ми се схващаха краката посред нощ. Close
И да, между другото, ме разхлабваше и мен, но аз си нямах проблем с ВЦ, и беше лееко неприятно Grinning

# 95
  • Плевен/Пловдив
Здравейте,
Малката е болна Cry гледаме се в къщи. Мамчетата които пият Биозим мама каква доза взимате? Днес си го купих, за да се предпазя евентуално. ЛЛ каза по 2 таб. на ден и да комбинирама с Осцилококцинум.

# 96
  • София
При настинка и аз взимам по две. Иначе за профилактика само по една.

# 97
Аз взимам само по едно, а като се разболях по Коледа и имах 38°, пих парацетамол и се излекувах с чай джинджифил и лимон.
2 скилидки чесън вечер вършат страхотна работа също Stuck Out Tongue Winking Eye

# 98
  • Плевен/Пловдив
Аз взимам само по едно, а като се разболях по Коледа и имах 38°, пих парацетамол и се излекувах с чай джинджифил и лимон.
2 скилидки чесън вечер вършат страхотна работа също Stuck Out Tongue Winking Eye

Чесънчета и аз си хапвам:stuck_out_tongue_winking_eye:, с чайчетата не съм много на Ти. За парацетамола знам, че може. Трябва да задържим положението - малката се гушка само в мен няма как да я изолирам, каката тази сутрин и тях като кихна и аз Fearfulсе побърках, оф и татко им какъвто е кекав... Относно храните с каките ядях повечко сладко и нямах киселини, сега си имам киселини и гаден вкус в устата, наблягам на солено и кисело - мома ще си имаме Simple Smile на 99.8%. 💓💓💓

# 99
  • София
Слагай си маска:)

# 100
Мамите от Пловдив, къде ще си правите фетална морфология?

# 101
Мамите от Пловдив, къде ще си правите фетална морфология?
В Торакс, при следящия ми лекар.
Пак имам гъби, смятам да почна диетата, предписаха ми Миковаг сега, чудя се дали КЛОТРИМАЗОЛ няма да ми помогне? Има ли някой дето ги е излекувал с нещо и какво е то...

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 15:50 от Elsi86

# 102
Здравейте и от мен, изчетох всичко по темата и бих се радвала да се присъединя към вас. Първа бременност ми е и терминът ми, към момента, е 16-ти юни, но все още не знаем пола на бебчето. Надявам се на следващата ФМ да го разберем. Исках да ви попитам, ако можете да ми препоръчате, от къде да си взема удобни сутиени за бременни, на достъпни цени в гр. София?

# 103
Привет! Вие обмисляте ли вече закупуването на някои от необходимите неща? Имам предвид колички, кошарки, стерилизатор за шишета и шишета и т.н? Аз от два дни съм на вълна количка, проучвам и чета и честно казано, колкото повече чета, толкова повече се обърквам, вместо да се ориентирам. Усещам, че ще е голяма дилема. Дали трябва да се държи на нова, или пък втора ръка, но висок клас количка. Марка, екстри, цена... до колко би била в рамките на разумното и кога, бихме се "изхвърлили" ненужно.

# 104
Като споменахте запек, нека кажат и тези, които им е втора бременност, задължително ли е да се появи и горе-долу в кои месеци се случва? Тъй като аз никога не съм имала подобни проблеми и за сега продължавам да съм безпроблемна по този въпрос, та тайничко се надявам да ме подмине, ако е възможно..

Общи условия

Активация на акаунт