Кой какво сервира снощи.... кой какво ще готви днес?

• 29 375
  • 564
  •   1
Отговори
# 330
Вчера - спагети със сметана и сирена и за десерт пъпеш, за днес още не съм решила... сигурно  ще дояждаме нещо, че ме мързи    Blush

# 331
Снощи каквото имаше в хладилника Rolling Eyes

Днес - пържени тиквички с подлучено мляко и печено пиле на сол + салатка домати и краставици, а за десерт шоколадовия крем Ole на Dr. Oetker Peace

# 332
# 333
  • Sofia
освен това  вземам пържолите и 2 тави пица и на гости на (и)Баните
Ти на гости #Crazy .... така като гледам какво си понесла май "домакините" ще са гости... еййй нямаш умора бре душа... да беше оставила нещо и за тях да поприготвят...

Вчера отново пълнозърнестите ни любими хлебчета, кюфтета по чирпански (това боло голяма вкусотия освен леснотия мммм Crazy....),
клик

салатка - красатвици с много зелен лук и копър и десерт торта Карабас Барабас (идея си нямам, що така са я кръстили рускинКите ама е отново нещо трепач  Crazy , пък това е най-важното!)
клик

Днес, тъй като сме само с щерката ще ни смогнат останалите кУфтенца за обяд, пук за довечера най - вероятно на салатка ще сме и тортичка естествено.

# 334
Морена, Морена...! Дай рецепта за тази красота/кюфтенца/!   bouquet

# 335
  • Sofia
zdrmail копнала съм рецептата от тук(форума) - ето я, заповядай! bowuu

Кюфтета по чирпански

За кюфтетата:
300-400 гр. кайма
1 шепа ориз
черен пипер, кимион, чубрица на вкус
За соса:
2 чушки
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
2 моркова
3 средно големи домата
3 суп. л. брашно
1 суп. л. червен пипер
картофи
магданоз

Приготвяне:
Кюфтетата се омесват и след това с брашно се оформят на топчета.
Слагаме да заври вода и я подсоляваме. Слагаме кюфтетата да врат около 5-10 минути. След това слагаме картофите и морковите да врат около 15 мин. Махаме от огъня и запържваме чушките, лука и чесъна. Като омекнат добре слагаме брашното и веднага след него червения пипер. Разбъркваме и добавяме настърганите домати. Оставяме го да поври 3-5 минути. Изсипваме в тенджерата и слагаме да поври 5-10 минути. Ако е необходимо прибавяме подправки на вкус. Преди да махнем от огъня, поръсваме с магданоз.

# 336
Снощи - печен пипер с доматен сос и пържени тиквички
довечера - не зная - най вероятно миш маш и за десерт зиня

# 337

Кюфтета по чирпански

.............

ППВД! Любимата "манджа с кюфтета" Grinning Grinning

# 338
пеп4о, Морена и джемма ме карат да се засрамвам всеки ден по три пъти.
Затова вчера се напънах и сготвих боб със сатленка/ Mr. Green/, пастет от маслини и макарони на фурна. Отделно хапнахме мешана салата и компот от праскови/този на АРо, от Метро е супер/.

# 339
  • Sofia
Тити, споко бе и мен ме засрамват някой хора Grinning
Пък и ако бях кат' теб с малко дИете, щях да съм предимно млекодайна крава и всеки да си мисли за яденето.

# 340
За закуска - руло с лек крем и орехи, сандвичи на скара и кифе  Laughing
Вечеря - дробчетата на ХулигАнка, шопска салата, печени картофи на фурна (намачкани после с масло) - направо с корите и върху решетката, и за десерт пак пъпеш   Laughing

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 15:01 от ~ТЮЛЕН~

# 341
  • Mediterraneo
снощи- панирани пилешки крилца, задушени моркови и картофи за гарнитура и диня за десерт

днес- домати с ориз, таратор и пак диня

# 342
Снощи печени ребърца и ориз със зеленчуци

бисквитки за десерт
Днес на скарата ще хвърля няколко кебапчета,супа топчета,салатка и сладолед с плодове за десерт!

# 343
Тази вечер-пица от бутер тесто Crazy

Издай това чудо.
Ето,заповядай ,Вергилия. Hug
marabu,благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet

# 344
  • Тайна, майна
Снощи шопска салата, таратор, тиквички с кайма под капак.
Днес 1 шарена салатка, скумрия на скара и картофена салатка.
Десерт - шоколадови бисквитки (от магазина).   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт