Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 839
  • 658
  •   1
Отговори
# 450
Не знам, не ми е възниквал въпроса, но да речем, ако пийва повечко, ако е грубиян, ако стресира мен или децата някак.

# 451
А ако се натиска да им се прави на баща и им се навира в личното пространство, при условие, че те си знаят бащата, това как ти се струва, проблем ли е?

# 452
Да, но не ми се е случило. Моите си познават бащата и си се виждат редовно. Като малък малкия ми син казваше: "Аз имам двама татковци", което си го беше решил сам Simple Smile Реално е и донякъде така, с мен и мъжа ми живеят повечето време, но с баща си се виждат често.

Моят мъж не се е борил да им е баща в смисъл да измести техния.

# 453
Бианка, ти имаш три деца от предишен брак и доколкото си спомням, си напълно финансово независима, но какво би казала за следните ситуации:
- мъж, който явно показва различно отношение към своето и към детето от предишен брак. Когато са три, предполагам, че динамиката е по-различна.
- липса на какъвто и да било интерес към детето. Оставане отношенията на ниво "съквартиранти" (имам предвид по-малки деца, не тийнейджъри).
- въпреки положените усилия, след месеци-година остава сериозно напрежение между мъжа и детето/децата. Обстановката е постоянно тегава. Реално е невъзможно ежедневно спокойно общуване,  ходене на общи почивки, въобще прекарване на времето като семейство.

# 454
Е тогава не става, то е ясно. Няма и да сработи. Спокойствието е най-важното!

# 455
Ми всъщност не е ясно. Познавам много такива семейства. Проблемите обикновено се задълбочават при поява на общо дете. Също така, има значение дали жената е напълно финансово-независима. Познавам не една и две майки, които ползват рефрена, че няма как децата да диктуват личния им живот, което често означава - детето и мъжът не се разбират, понякога дори то се чувства буквално втора категория, но от майката това се класифицира като "капризи", защото и тя самата има нужда да оправдае решението сама пред себе си и съответно омаловажава как изборът й на партньор се отразява на детето/децата. И както казах, дефектите често избиват с пълна сила при поява на общо дете, но тогава жената, разбираемо,  е още по-малко склонна да прекрати отношенията с мъжа.

# 456
Аз не знам какво бих направила, ако мъжът ми и дъщеря ми не се разбираха. Но от друга страна се питам защо пък да не се разбират. Може би ако връзката разведена майка- единствено дете е по- близка от нормалното, за което е виновна майката, че не е поставила граница навреме.

# 457
Спокойствието за мен е много важно. Това беше основна причина за края на първия ми брак.
Не мога да си представя, защо жена би си причинила втори ако няма спокойствие и хатмония.

# 458
Аз не знам какво бих направила, ако мъжът ми и дъщеря ми не се разбираха. Но от друга страна се питам защо пък да не се разбират. Може би ако връзката разведена майка- единствено дете е по- близка от нормалното, за което е виновна майката, че не е поставила граница навреме.

Сещам се за много причини, заради които може да не се "разбират", и честно казано, никоя от тях не е заради връзка между майка и дете, по-близка от нормалното. Връзката между майка и дете е нормално да е много близка. С кого да съм близка, ако не с детето си? С комшията ли? Все пак, ако има някаква патология, то на такива майки обикновено връзка с детето им е достатъчна и не си търсят и намират нов мъж, посвещават се на детето си.

При нас се е случвало вторият ми баща да вика скришом неговите си деца, за да им даде само на тях вафла. Да ги взима само тях някъде да излезнат на разходка и пр. Представям си, ако майка ми беше финансово зависима от него, или той имаше възможности не само за вафли, а и за скъпи играчки, дрехи, техника, екскурзии, почивки, плащане на скъпи учебни такси и пр., колко мегдан щеше да има за делене и неразбиране. Добре, че и храната в хладилника и шкафовете не беше негова заслуга, че сигурно щеше да е забранена за мен.

Други неща, за които се сещам, са физически и сексуален тормоз от страна на втория баща към детето, особено ако е момиче. Никак не е рядкост педофили да си търсят майки с деца, или и да не са педофили в истинския смисъл на думата, да възприемат дъщерята тинейджърка като подходящ сексуален обект.

# 459
  • София
Куки, тия извращения и с родни родители ги има. И роднини. Не една и две баби и майки си делят децата.
Шанс.

Аз скочих в дълбокото. Дали съм се научила да плувам, предстои да разбера.

# 460
Куки, тия извращения и с родни родители ги има. И роднини. Не една и две баби и майки си делят децата.
Шанс.

Аз скочих в дълбокото. Дали съм се научила да плувам, предстои да разбера.

То ги има, ама са в пъти по-малко, отколкото с чужди деца, няма какво да се лъжем. Дори и с биологични подобно отношение обикновено е свързано с отчуждение от детето, когато не го чувстваш като свое. Обичта и привързаността много често не възникват спонтанно, а когато прекарваш време с детето, опознаваш го, полагаш грижи за него. Един баща или друг роднина, който вижда рядко детето, не го познава добре, не полага грижи за него, не познава нуждите му, много по-често от майката е склонен да го третира като чуждо. А за абсолютно чужд човек да не говорим. То нас ни дразнят понякога с действията си децата понякога, пречат ни на почивката и приятното прекарване на времето, вдигат шум, правят бели в моменти, когато се чувстваме скапани, ограничаваме се в желанията си за забавление, налага се да отделяме пари за тях, представи си чужд човек колко по-лесно е да се подразни, когато възникне конфликт между неговите нужди, удоволствие и пр.,  или тези на хора, които възприема като свои, и тези на чуждото дете. За прекрачване на табута и разни извращения също е много по-лесно да се случи с чуждото дете.

# 461
Куку, риск има винаги и за всичко. Ти какво предлагаш? Да седи майката самотна, щото може и да не се получи? И като отлети детето по пътя си ще си ръкопляска сама каква героиня е.

# 462
  • София
В един роман на Дж. Роулинг какви отрепки по отношение на деца са описани... Вярно, че е книга, но тези текстове ги минах отгоре, беше ми неприятно дори да ги чета. А не съм от впечатлителните

# 463
Куку, риск има винаги и за всичко. Ти какво предлагаш? Да седи майката самотна, щото може и да не се получи? И като отлети детето по пътя си ще си ръкопляска сама каква героиня е.

Не съм казала хич да не пробва една жена с дете да се среща с мъже, щото може и да попадне на кофти човек. Но попадне ли и има ли конфликт между нейното "лично щастие" и това на детето,, е редно да сложи детето пред собствения си кеф. Като няма капацитета да се обвърже с подходящ партньор, с когото детето ѝ да се чувства добре, ако предпочиташ "не ѝ е писано", няма да прибира разни мъже или да ходи при тях с детето, докато детето не е в състояние да се грижи само за себе си и да има избор дали да живее с този човек. Правилно го писаха това за капризите - детето страда, майката се дразни, че и пречи на имането на мъж и се самоуспокоява, че било капризно. Да си гледаш децата, без да им причиняваш подобни неща, не е геройство, а задължение, немного по-различно от това да си изплащаш кредита на банката. Нали, това, че си го погасяваш, с цената и на някакво неудобство, не те прави прави герой, а просто някой, който си поема ангажиментите.

Ето един случай как детето расте с кофти майка и втори баща и това със сигурност е ключова причина да унищожи собственото си дете като стане родител:
https://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/bebeto-p-netchov … a-pitar-konali-2/

# 464
  • София
За съжаление има предостатъчно български примери за неглижиране на детето за сметка на новия мъж, вкл. и със смъртен изход.
Ето такива случаи натежават много, когато стане дума за отнемане на дете от милата му рождена майка

Общи условия

Активация на акаунт