Размяна на парфюми - тема 59

• 73 655
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте всички,
нямах намерение, но се налага да направя малко уточнение. Нова съм в този форум, имам осъществени две размени успешно до момента /чрез личен контакт с възможност всеки да си каже евентуалните забележки/ и като цяло съм с добри впечатления от комуникацията тук. Когато уговарям размяна, винаги подчертавам, че предпочитам личния контакт, за да избегнем всякакви неприятни съмнения и подозрения, не се притеснявам да изляза с името и лицето си и винаги ме е учудвало, че повечето хора отказват личната среща, която би могла да спести много недоразумения. Когато уговарям размяна предпочитам да става въпрос за продукт, който вече познавам, предпочитам също и срещу мен да има човек, който познава оригиналния продукт, пак за да избегнем съмнения и пр.
Но вчера ми се случи нещо, което ме остави без думи, не знаех какво да мисля, но все пак бях решила да не го коментирам, освен с познати. Уговорих размяна, обясних, че съм нова и се притеснявам, опитах да уговоря лична среща, макар това да означаваше два пъти куриерски за мен, защото щеше да отиде моя приятелка в София, която познава продукта /аз съм в Пловдив/, но за отсрещната страна беше неприемливо. Разбрахме се за размяна чрез Еконт, при която първо аз ще получа продукта – по споразумение с другата страна. Вчера отидох с опакования мой продукт, готова да пращам, получих пратката си, но все пак реших да я прегледам на място в офиса на Еконт, преди да пратя. Много се радвам, че направих това и не излязох от обсега на камерите. Продуктът, който получих, не отговаряше на очакваното от мен и аз просто платих обратна доставка, като се отказах, разбира се, да изпратя моя. Бях толкова зашеметена, че нямах думи и не знаех какво мога да кажа на въпросната госпожа, не знаех какво да мисля. Все още не знам.
Оказа се, че вече съм обявена за „ненадеждна“ за размяна. Винаги предлагам проби, мостри, разговор поне по тел., лична среща и всякакви възможности и двете страни да бъдат сигурни в продукта, който получават. Дори в случая да става въпрос за мое субективно впечатление от продукта и той да е без забележки, не съм нарушила ничии права, нито съм измамила някого, просто върнах продукт. Това е моята вина в случая. Не съм предполагала, че нямам право да върна продукт, който не съм изнесла от куриерската фирма дори и безпрекословно да пратя своя.  Ако това ме прави „ненадеждна“ за размяна – такава съм.

# 616
Защо вие сте си получили парфюма,а вашия още не е бил пратен? При размените се праща и получава по едно и също време или се бъркам? Случвало се е и в еконт да упомена,че е бартер и да си преглеждаме нещата по едно и също време.Трябва да сме точни и да си имаме доверие.

# 617
Защото така се уговорихме с госпожата, с нейно съгласие.

# 618
Е, разкажете повече! То така ние как можем да преценим ситуацията?

# 619
Разменихме 10 съобщения и 5 телефонни разговора, пратих и снимка на парфюм, продукт без кутия купуван от летище. Изслушах безумните и притеснения ама как да пратела тя, ама как да рискувала, да сме се видели, да съм пратила на нейна приятелка, да не знам си какво още и аз и казах че изпращам парфюма, не се притеснявам и се надявам да е достатъчно коректна, а тя пише тука тия сърцераздирателни излияния. Просто думи нямам какви хора може да срещне човек!
Искам да каже тук какво му е на парфюма, който получи и аз ще ви каже от къде е. Рядко пиша тук и не понасям хора, които не знаят къде им е акъла, но се опитват да правят скандали.
И след като я попитах, защо ми връща парфюма, тя не отговори, а пише тези глупости тук. Върна го без да каже и дума! Отварям пакета, за който ми прати номер на товарителница, а аз и касовата бележка и снимах, отварям пакета и виждам вътре моя парфюм.
Съветвам никой да не се захваща с нея, ще си имате проблеми с размените, повярвайте ми.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 18:41 от Jelly Bean

# 620
Какъв е бил проблема,не става ясно? Аз също бих се обидила ако не стига,че пратя по-рано ами и си получа парфюма обратно.То не е пазар.Защо не сте се обадили да попитате или най-малко да обсъдите ситуацията? Винаги искайте обстойни снимки,за да няма разочаровани.

# 621
Изпратих и снимки на парфюма, изпратих и снимана касова бележка, чухме се 5 пъти по телефона,  парфюмът е Shalimar Souffle de Parfum от размяна с моя приятелка, която го размени с потребителката emia, която познавате всички.
Тук има правила и коректността се спазва доколкото знам, а пък от потребителки с име никой няма съмнения и ги познават от много време. Отношението на тази е скандално! Да не говорим колко туби с парфюми е наредила за размяна, което е доста по-съмнително от всичките и притеснения, с които ме заля и аз въпреки това и изпратих читав, качествен парфюм

# 622
Мен би ме подразнило също това отношение,да изратя по-рано и после ни ума-ни дума да си получа парфюма.Големи хора сме,трябва да бъдем сериозни една с друга.Ако нещо не ми хареса също бих върнала,но първо се свързвам с дамата,обсъждаме и етц.

# 623
Мисля,че точно тук никой няма да се опитва да пробута нещо некачествено-ще бъде разкостен Simple Smile
Аз съм правила доста размени,на юнашко доверие,дори и когато бях съвсем нова във форума,но проблеми никога не е имало и никоя страна в никой не се е съмнявала.Никога не ми се е случвало да си дрънчим по телефони,да се срещаме или каквото и да било.Всеки праща за своя сметка и да му е честита новата придобивка!:)

# 624
Ето парфюма

# 625
  • Sofia
Публичните разправии са грозни. Винаги е за предпочитане да се изясни проблема на лични. Целта на размените е и двете страни да останат доволни. Всеки  има право да се откаже и възможност да го направи възпитано, без да обижда и вкарва в разходи другия.

# 626
Мислех изобщо да не се разправям, защото още при уговорката ми направи впечатление, че тази жена е твърде капризна и не знае какво точно иска, че хем иска размяна, хем я е страх да разменя, но това, което изля тук, ми преля чашата на търпението! И няма да се разправям с нея изобщо повече, нито тук, нито искам да ми пише съобщения, блокирана е. А вие се пазете от размени с такива хора, ще видите какви неприятности може да ви създаде, ако все пак рискувате.

# 627

Изглежда съвсем наред, но причината за връщане може да не е, че се съмнява в оригиналността. И аз най- мразя загуба на време е това. Като не знаят да познават белезите за автентичност, да не разменят.

# 628
Шишето отдолу е леко очукано, аз не бих го направила на проблем, ако всичко друго е наред. Както всъщност и направих точно с тази потребителка Salander ... . Парфюмът от нея беше със счупена капачка, за което не бях предупредена. Малко е дълга комуникацията с нея, но пък всеки си е различен.
Не съм гледала дали е писано в първия пост, разменям от години тук и почти винаги пращаме едновременно всеки за своя сметка и рядко стават недоразумения.

# 629
Да ми кажете моля,къде точно е очукано дъното?

Общи условия

Активация на акаунт