Тичане (5)

• 41 373
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Привет!

Имах 2 силни седмици (70 и 83км), но се разболях след дългото тичане в събота, и сега тренирам вътре на топло. Ужасно е времето тук. Вчера би град за малко, днес имаше и сняг за 5 минути. Студ, вятър безумен, едва не ме отвя в събота, а аз тичах тъпо и упорито 26.6км- нА ми сега Спасовден.
При вас явно е по-зле. Тук просто вали и е хладно. Аз днес в дъжда бягах 20 км и се прибрах мокра като кокошка. Сега си пускам греяно вино с чесън като превантивна мярка.

И аз още съм в началото. Имах две седмици по 85 км, после ме заболяха доста краката и имах една почивна 52 км, после 80 км и тази седмица  върви към 90-100 км, дано успея.

# 151
Хелоууу Simple Smile
Някоя от Вас Софиянки, ще бягате ли на Спринга сега в неделя?
Направиха Спринг 360 и във Варна и се писах да въртя там 3 часа ... малко хамстерско ми е, но понеже го организираха в нашия квартал в парка и нямаше как да не ида да тичам просто Simple Smile

# 152
  • София
Веси, кръглата поляна на Южния парк е точно срещу дома ми.
Никога не съм имала желание да тичам на този ултрамаротон обаче (не имам и дупе да тичам на ултрамаратон, де).
Най-голямото ми геройство бяха едни 20 км, които навъртях около тази поляна, когато беше заледено в парка, а трябваше да си направя километража.
Голяма скука е Sad. Но пък времето ще бъде хубаво Simple Smile.

# 153
Хелоууу Simple Smile
Някоя от Вас Софиянки, ще бягате ли на Спринга сега в неделя?
Направиха Спринг 360 и във Варна и се писах да въртя там 3 часа ... малко хамстерско ми е, но понеже го организираха в нашия квартал в парка и нямаше как да не ида да тичам просто Simple Smile
Аз много се чудех за 2 часа, защото това е максимума, който биха ми издържали нервите в кръг. Grinning Но закъсняхме с регистрацията и изпуснахме приемливата цена. Grinning

Не знам как издържат тези, които бягат 12 часа. Мога да бягам толкова, вероятно и повече в планината. В 600 м кръгче - абсурд. Това е изтезание, хаха. Декември месец имахме една благотворителна инициатива и бягахме на същото трасе в София, събирайки пари за едно момиченце с церебрална парализа. Имаше хора, бягащи 6 часа. Аз бягах 2 часа несъстезателно, говорих си с хората наоколо, сменях компанията през няколко обиколки и пак накрая вече ми беше писнало.

# 154
Аз също не обичам да се въртя в кръг, затова и много рядко бягам на стадион. Но ... реших да пробвам точно защото няма да съм сама а постоянно ще съм заобиколена от бягащи и ще става лаф. Така не усещам времето много как минава.... само това ме държи и настройва положително хахахах Rolling Eyes

# 155
12 часа кръгчета? Абсурд, на такова не бих се записала. Аз си бягам на стадиона редовно, не ми пречи, но и повече от час и половина не съм изкарвала. Харесва ми точно идеята, че не мисля за нищо, оставям се на музиката докато не дойде време да прибирам децата от уроци. Днес душичките имат и английски, и карате, тамън 3ч общо, а навън вали. Това означава, че ще ни канселират тениса и мога да пошляпам в дъжда на воля, много обичам!

Vessi-barabesi, ах, това беше и моята махала като хлапе, успех и дано ти бъде много приятно Grinning

# 156
Vessi-barabesi, как мина? Аз отидох до нашия Spring да побягам с познати и приятели, повъртях се 2 часа. Simple Smile Беше доста горещ ден, според мен малко или много това се е отразило на всички, които се състезават.

# 157
Момичета, пиете ли допълнително електролити, натриев цитрат и калий? Редно ли е да го правим, след като толкова много се потим при тренировките?
Свикнала съм да се храня безсолно. Никога не соля нищо. Понякога варените яйца, но често забравям. Но ме избива на пуканки след дълго тичане. От лиготия ли е, или от липси някакви не знам, но пуканките трябва да си ходят. Може би ми трябват добавки.

# 158
Аз пия Изостар или подобни при големи натоварвания, особено в жегите. Повече при колоезденето де, защото там са ми по-големите и продължителни натоварвания. Отделно магнезиев цитрат вземам. Не карам обаче само на изотонични напитки, редувам с вода. Като съм с колелото в меха имам вода, а в бутилката изостар и пия и от двете.
Пробвала съм само с вода, когато съм нямала изостар вкъщи, и не ми е добре. В един момент започвам много да ожаднявам и колкото и да продължавам да пия вода, жаждата си остава. Зимно време мога всякак.

# 159
  • София
Нищо не взимам. Като ми се яде солено, ям - оризовките със сол и черен пипер са ми любимият солен чийт.  Крампите през нощта по време на жегите ги облекчавам със стискане на метал.

Тези дни тичах ❤❤❤. Вчера 8, днес 11 к. Тялото не е забравило как е, духът е обновен и обнадежден Simple Smile 

Постя и след 2 седмици очаквам тичането да ме уморява повече.

# 160
Момичета, пиете ли допълнително електролити, натриев цитрат и калий? Редно ли е да го правим, след като толкова много се потим при тренировките?
Свикнала съм да се храня безсолно. Никога не соля нищо. Понякога варените яйца, но често забравям. Но ме избива на пуканки след дълго тичане. От лиготия ли е, или от липси някакви не знам, но пуканките трябва да си ходят. Може би ми трябват добавки.
За големи дистанции лятото с многото потене и губене на соли си трябва някак да възстановяваш електролитния баланс. Аз съм разказвала в някоя от предните теми как бягах 42 км планински маратон през едни поляни в жега, пих доста вода заради топлината и после повръщах преди края, защото се потя --> излизат соли ---> пия вода ---> още повече се променя електролитния баланс и накрая става мазало.
Когато ще бягаш над 20 км, поне след бягането си направи салата с повечко сол.
За дълги бягания - бутилчица с вода+малко лимон+сол. Моят приятел си слага и глюкоза, ако ще се бяга над 50 км.

До 20 км рядко трябва кой знае какво, макар че в големите жеги тази граница (поне за мен) става 12-14 км.

# 161
Привет, банда Състезанието мина добре. Аз бях в отбор двама х 3 часа. Аз направих 27,500К за 3 часа, съотборничката ми 28К. Станахме второ даже Wink Прибрах се с два медала, кой като мене Хахаха. Страхотно време, страхотни приятели. Хареса ми Simple Smile

# 162
  • София
Веси, честито! Браво за постигнатото!

# 163
Поздравления!!! Simple Smile

# 164
Дези, относно електролитите, аз соля да ти кажа. Особено като започне да става топло... Аз и страшно много се потя, много. Днес имаше бегачки, които бягаха по 2, 3 часа о косите им изобщо не бяха мокри. А аз още на 20 минута бях мокра.
Соля салатите и готвените ястия у дома умерено, за да може всички да ядем, а на състезанията хапвам лимон със сол по пунктове най-често. Също магнезий си приемам целогодишно.

Общи условия

Активация на акаунт