Тичане (5)

• 41 404
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
Lady, ако се чувстваш добре докато бягаш, изобщо не се шашкай от този пулс.
Аз десет пъти да клекна и пулсът ми ще е 170, а цял живот все тренирам.
Да се похваля с едно второ място от съботното състезание по ориентиране. Този път доста внимавах. Имах само две леки залутвания, а и се оказа, че при второто и останалите са имали затруднения. Като разглеждах сплитовете се оказа, че съм спечелила на финалните точки. Имаше едно доста дълго и стръмно изкачване през гората и после спринт към финала.

# 181
  • София
И аз преди да забременея тренирах от години, тичах от 3 и пулсът ми пак беше 165-180 редовно дори на бавните бягания.

# 182
Браво, Стон! Честито второ място Relaxed

# 183
  • София
Здравейте момичета,

Аз имам желание да започна да бягам, но няма с кого.
Има ли желаещи да бягаме в НСА /София/?

Благодаря!

# 184
Относно пулса, и моя средния е около 150-160.
Аз пак съм в драма с моето хранене .... най-добре се чувствам на ВМ-НВХ, но пък бягането загива така .... откачам направо.
Аз си бягам, но все трябва да съм сама, ако се уговоря с някой някъде за горско и много ги бавя Sad Иначе храненето, почнах да свалям по кило-две и се чувствам добре, по-лека, нооооо......не мога да бягааааам Weary

# 185
Принципно има добри ултрамаратонци, които се хранят мазнинно, а не толкова въглехидратно, но сигурно си има специфики. Една приятелка ми беше пратила такава книжка, ще потърся и ще я кача. Simple Smile

Миналата седмица 91 км само, но пък включих темпова и спринтове срещу склон. Днес с една приятелка бягахме леко 40 мин, а после си правихме спринтове по 100 м. Беше много хубаво, времето е страхотно. Simple Smile

В неделя ще бягам в Стара Загора на маратона, изобщо не се чувствам готова и целта ми е завършване, защото няма да ми се получи лично постижение със сигурност. Нещо тази пролет много бавно ми тръгнаха нещата. Сега вече трябваше да имам поне месец-2 седмици с по 100+ км, а не стана така. Ами лека полека пък каквото стане. Grinning

ПП. НСА ми е далечко, аз предпочитам стадион Васил Левски.

# 186
Аз заради многото тренировки се отказах от ВМ НВХ, просто не ми стигаха сили. Сега си карам така с храненето за закуска-обяд, а вечер съм си на по-въглехидратно. Свалих 10кг за 3 месеца така, а се чувствам достатъчно енергична. Сега свалям по-бавно, но и се бях подкарала през просото временно. Сега пак се заех сериозно, да видим дали ще се докарам до финалната цел.

Пулса и моя в началото беше много висок, но освен от тренировките падна и от приема на желязо покрай анемията, сега е 130 горе долу, но аз и не бягам много бързо. Вчера исках да се пробвам на 20км, обаче на средата се наложи да спра заради неотложни задачки, днес ще направя втори опит.

Мисля да спра залата следващия месец и да се съсредоточа повече върху бягането. Ще ми остане само тениса 3-4 пъти седмично. Приемам всякакви съвети за месечен план за подобряване на времето и дистанцията.

# 187

Мисля да спра залата следващия месец и да се съсредоточа повече върху бягането. Ще ми остане само тениса 3-4 пъти седмично. Приемам всякакви съвети за месечен план за подобряване на времето и дистанцията.
Записваш ли си някъде тренировките, примерно страва - да мога да ги видя? Ако не, ще ти задам 5-6 въпроса и ще ти направя планче с удоволствие. Simple Smile

# 188
Ще ти напиша тук как тренирам сега в общи линии.
Скрит текст:
В залата ходя сутрин в понеделник, сряда и петък по час и половина - два. Кръгови, функционални и кросфит, много рядко аеробика или степ аеробика по половин час от тях. Бягането сега е между 10 и 15км във вторник и четвъртък сутрин, като гледам и един от двата почивни дни да вмъкна някое, но не винаги се получава. Тениса е сряда и петък следобед по два часа уроци и свободна игра по-лежерно във вторник и четвъртък. Сега се отваря и една дупка от два часа в събота, че записах децата на рисуване и със сигурност и тогава ще има възможност за нещо.

# 189
Здравейте,

Новичка съм в темата. Честно казано, преди години не обичах изобщо да бягам, не съм и опитвала. Само, че една моя колежка ми даде да прочета книга на име ,,Бягащите хора", за племето тараумара и неограничените им възможности. Тази книга ме накара да започна да бягам, дори ми се искаше да тръгна да бягам боса. Излизах, дори зимата в снега. Прекрасно е да тичам по залез или изгрев слънце, супер зареждащо е Simple Smile Имам дисплазия на тазобедрените кости, но за сега не са ме боляли краката, или колената. Гледам да спазвам правилна техника, но до колко се получава е друг въпрос. Simple Smile

# 190
Ще ти напиша тук как тренирам сега в общи линии.
Скрит текст:
В залата ходя сутрин в понеделник, сряда и петък по час и половина - два. Кръгови, функционални и кросфит, много рядко аеробика или степ аеробика по половин час от тях. Бягането сега е между 10 и 15км във вторник и четвъртък сутрин, като гледам и един от двата почивни дни да вмъкна някое, но не винаги се получава. Тениса е сряда и петък следобед по два часа уроци и свободна игра по-лежерно във вторник и четвъртък. Сега се отваря и една дупка от два часа в събота, че записах децата на рисуване и със сигурност и тогава ще има възможност за нещо.
Т.е следващия месец ще си без зала и ще бягаш понеделник, вторник сряда, четвъртък, петък като в сряда и петък ще имаш сериозни уроци по тенис, а във вторник и четвъртък са по-лежерни? И евентуално дълго бягане в събота, когато имаш 2 часа? Така ли е?
Имаш ли някаква конкретна цел (дистанция, пейс, състезание?) или просто искаш да си подобриш като цяло бягането?

# 191
Целта е, че живея до един от най-красивите плажове в света, а откриват сезона другия месец Grinning
Майтапя се, идеята ми е просто да видя колко мога да надмина себе си, обичам от време на време да си поставям някакви цели, за да имам мотивация. На всеки няколко месеца си взимам почивка от залата, когато усетя, че започва да ме обзема досада. Идеята е горе долу следната - три големи бягания, да кажем понеделник, сряда и събота, като започвам от 15км, колкото бягам сега. В сряда и петък тенис, бягането сутрин не ми пречи, възстановявам се до вечерта. Вторник и четвъртък или съвсем леко бягане по 30-тина минути или да си спрятам сама силова вкъщи. Евентуално да увеличавам с по километър на 1-2 бягания. Нещо такова си го представям. След месец и половина е 16км бягане в нашия град, със социална цел е и ще се включа със сигурност. По нататък някой полумаратон и догодина през март искам да се запиша на маратона в Нафплио, влюбена съм в него град и затова си реших, че ако ще се пробвам някъде, ще е там.

# 192
Целта е, че живея до един от най-красивите плажове в света, а откриват сезона другия месец Grinning
Майтапя се, идеята ми е просто да видя колко мога да надмина себе си, обичам от време на време да си поставям някакви цели, за да имам мотивация. На всеки няколко месеца си взимам почивка от залата, когато усетя, че започва да ме обзема досада. Идеята е горе долу следната - три големи бягания, да кажем понеделник, сряда и събота, като започвам от 15км, колкото бягам сега. В сряда и петък тенис, бягането сутрин не ми пречи, възстановявам се до вечерта. Вторник и четвъртък или съвсем леко бягане по 30-тина минути или да си спрятам сама силова вкъщи. Евентуално да увеличавам с по километър на 1-2 бягания. Нещо такова си го представям. След месец и половина е 16км бягане в нашия град, със социална цел е и ще се включа със сигурност. По нататък някой полумаратон и догодина през март искам да се запиша на маратона в Нафплио, влюбена съм в него град и затова си реших, че ако ще се пробвам някъде, ще е там.
При такава база и бягане сравнително редовно на 15 км, можеш да качваш и по повече. Естествено, ако усетиш дискомфорт (в смисъл, болка) спираш.
Скрит текст:
Тестово бягане: На равно място (стадион, например) правиш 1.5 км загрявка, 5 км на максимума ти за тази дистанция, за да видиш за колко правиш 5 км; 1 км разпускане. Това ще бъде нещо като мерило за прогреса. Grinning Това преди да започнеш.

Понеделник: Базово бягане (за изграждане на основа и издръжливост) - 17-18 км. С каквото темпо ти душа иска. Grinning
Вторник: 2 км загрявка леко бягане - 6 по 100-150 м спринтчета срещу най-близкия склон, който намериш и наклона да е осезаем - 1 км разпускане; с тениса ще стане двуразово.
Сряда: 2 км загрявка -  8 км темпо (т.е бягаш си не спринтово, а равномерно, но над границата на комфорта, да не ти е нито лежерно, нито чак изсилващо) - 2 км разпускане; пак тенис
Четвъртък - Нека е почивка откъм бягане, а ако решиш може и съвсем почивен да го пишеш
Петък - Тенис
Събота - 20 км леко бягане (наистина леко)
Неделя - Почивка от бягане, но е хубаво да има една прилична разходка няколко километра, най-добре в планината, ако има как.
Това са ти към 50-60 км/седмица.
Дългите бягания си остават така целия месец. Спринтовете срещу склон стават с по 3 повече всяка седмица. Когато имаш желание и настроение, можеш в петък да бягаш леки 7-8 км, но само, ако си чувстваш краката възстановени и отпочинали.

Накрая пак проверка на 5те км. Grinning Задължително на същото място.

# 193
Оле, обичам те Sparkling Heart, звучи изпълнимо и интересно. Само склонче ще трябва да потърся, че са малко и крайно неудобни, идват ми наум някои идеи и ще мина да ги проверя. В краен случай ще ги мятам на пътеката, моята е с до 15% наклон. За планина само мога да си мечтая. Болки да чукам на дърво нямам, само дискомфорт заради мазолчета. Разписах си 15км днес, исках да са повече, но не си прецених времето добре и дори накрая довърших в пълна тъмница. Последната буря събори един от тези високите стълбове с много лампи за осветление на стадиона и сега кой знае кога ще го оправят.

# 194
Оле, обичам те Sparkling Heart, звучи изпълнимо и интересно. Само склонче ще трябва да потърся, че са малко и крайно неудобни, идват ми наум някои идеи и ще мина да ги проверя. В краен случай ще ги мятам на пътеката, моята е с до 15% наклон. За планина само мога да си мечтая. Болки да чукам на дърво нямам, само дискомфорт заради мазолчета. Разписах си 15км днес, исках да са повече, но не си прецених времето добре и дори накрая довърших в пълна тъмница. Последната буря събори един от тези високите стълбове с много лампи за осветление на стадиона и сега кой знае кога ще го оправят.

Да, аз съм забелязала, че програмите се получават, когато са по-разнообразни, така всяка тренировка ти е интересна и не е само монотонно намилане на километри. Grinning Ако не намериш баир, недей на пътека (освен, ако навън няма ураган де Grinning ), а ще измисля нещо друго. Идеята ми е хем да бъде интервална тренировка за вдигане на скорост (затова са кратки, по 100-150 м), хем да натрупаш сила (затова срещу склон). Ако няма склон, има алтернативи. Ама виж все пак дали ще намериш нещо нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт