Тичане (5)

• 41 424
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
И аз обичам разнообразни тренировки, ако е едно и също ме хваща съклетът. За мое щастие около мен разнообразие има колкото искаш, кеф ти пътеки, стъпала, черни пътища през полето, склонове и цялото това изобилие започва буквално от входната ми врата. На 10 минути с колата е малката ни планина, където е пълно  с горски пътеки. Равни места обаче няма. Както и да ги въртя маршрутите все има изкачвания.
Единственото, което ми липсва е свободното време за системни тренировки, затова и не си правя дългосрочни планове и бягам според зависи. Не гоня и кой знае какви резултати, де. Просто ми е кеф и се чувствам добре като бягам или карам колело.
Сега имаме и едно малко кокерче, което скоро ще стане на 4 месеца. Ще го вземам с мен при бяганията в гората и в полето и ще е още по-забавно.

# 196

Сега имаме и едно малко кокерче, което скоро ще стане на 4 месеца. Ще го вземам с мен при бяганията в гората и в полето и ще е още по-забавно.
Ето затова благородно завиждам. Grinning Аз откога искам куче, но половинът никак не е навит.

# 197
  • София
ston, скоро обсъждаха в една английска бегаческа група за вредата от бягането при малки кученца - не знам дали ти е попадала информация по въпроса. Не четох много внимателно, но идеята беше, че костите на крачетата им растат доста през първата година, съответно са много уязвими и натоварването може да доведе до трайни увреждания. Трябвало да се изчака да завърши растежа на костите и да се затворят "growth plates" (не знам как ще се преведе на бг), преди кученцето да започне да бяга. При дребните и средните породи това май ставало около 8-9 месец.
Ние сме с йоркширски териер, но сега обмисляме да си вземем второ, по-едро куче, което да ми е партньор и пазач при бягането Heart Eyes Та евентуално ще трябва да чета по-въпроса за натоварванията и да се консултирам с ветеринари.

# 198
Мечтая си за гора, това е една от причините да се прибирам за цялото лято, почти не излизаме от Морската, а и задължително мърдаме за някой и друг уикенд из нашите прекрасни планини. Записах се на едно бягане 10К в едно градче на петдесетина км от нас след 3 седмици, още малко ми трябва да се запиша и за 10К в Каламата след 4 седмици, и без това планирах двудневна екскурзия в района, луд умора няма Grinning
Скрит текст:

# 199
Google, кучето е при майка ми, а тя живее на 5 минути от къщи. Вкъщи няма как да имаме куче, въпреки че децата искат, едно защото имаме котарак, и друго, защото много пътуваме и няма да има на кого да го оставяме.
Няма да натоварваме мъника с много бягане в началото. Иначе майката е собственост на моя приятелка и е страшна бегачка. Когато ние минаваме десетина километра, тя сигурно пробягва двойно, защото непрекъснато търчи напред-назад, настрани.

# 200
Здравейте! Може ли да се присъединя към вас..... Отскоро започнах да тичам що годе редовно. Днес тичах около 1 час с около 5 минутни 3 почивки

# 201
Мечтая си за гора, това е една от причините да се прибирам за цялото лято, почти не излизаме от Морската, а и задължително мърдаме за някой и друг уикенд из нашите прекрасни планини. Записах се на едно бягане 10К в едно градче на петдесетина км от нас след 3 седмици, още малко ми трябва да се запиша и за 10К в Каламата след 4 седмици, и без това планирах двудневна екскурзия в района, луд умора няма Grinning
Скрит текст:
Супер, записвай смело и ги брой темпови. Simple Smile) Много хубаво ще излезе. В деня преди състезанието не бягай, а предния леки 5-7 км, след които 3-4 отсечки по 100 м спринт.

Tamarаu, добре дошла си, разбира се! Simple Smile Много добре си се ориентирала да си бягаш за време без да следиш много много темпото в началото. В почивките ходи, недей да спираш, за да не ти пада инерцията съвсем, после по-лесно ще тръгваш пак. 

# 202
Благодаря Heart

# 203
Ама верно ураган ни удари, или почти, затвориха училищата в петък чак. Та за миналата седмица имам едни 15К на стадиона и още 10 на пътеката. Тази я започнах с 18К на стадиона, за първи път бягам рано сутринта, но беше много приятно. Забравих тестовото бягане, че вчера бяхме на екскурзия, чак планини не катерихме, но пък се разписахме по едни хълмчета с невероятни гледки към морето.

# 204
Момичета, може ли да споделите опит с маратонлите. Засега съм:
В залата/пътеката : скромни reebok, но се оказаха мега меки потъващи суперски!
https://www.sportdepot.bg/product/reebok_sport_obuvki_yourflex_t … earch.html?i=8831

Навън: още по-скромни, взех ги напук, защото върнах едни скъпарски Under Armour, много притискащи и твърди Sad
https://www.decathlon.bg/obuvki-run-one-id_8351800.html

Наистина са удобни, но се усеща, че подметката не е нещо особено, знам ли..,

# 205
  • София
lady_fade, мисля си, че няма универсални обувки за тичане, които да паснат на всеки - стъпалата ни са различни, начинът на изнасяне на тежестта на тялото също, терените, на които тичаме също се различават, избяганите километри и т.н.

И все пак, ако трябва да споделя опит, аз съм много доволна от Saucony Kinvara. Кракът ми няма нужда от някаква корекция, изнасям тичането по-скоро напред, тичам дълго и на асфалт. Тези са леки, кракът ми е стабилен и не притискат един по-издаден нерв на горната част на едното от стъпалата ми, доста добре се представиха и на бягане на лед. Следващите ми обувки за тичане отново ще бъдат тези, макар че сега тичам с друга разновидност на марката. 

# 206
Аз също тичам с различни в зависимост от времето, дистанцията и кефа. Любимите ми са на мизуно засега, два модела имам техни, и с двата се чувствам чудесно.

Днес беше в десятката! Намерих си баирче, голямо при това. За да се стигне до него има красив черен път 2,5км покрай морето с по-малки баирчета и завои, на което направих загрявката. На спринтовете - първите три ми бяха добре, на четвъртия накрая изплезих език, а после довърших на инат. На връщане срещнах едни познати девойки и накрая приключихме с кафе когато се върнахме в градчето. Какво повече да иска човек! Дано и утре се позадържи подходящо времето за бягане навън.

# 207
Аз също тичам с различни в зависимост от времето, дистанцията и кефа. Любимите ми са на мизуно засега, два модела имам техни, и с двата се чувствам чудесно.

Днес беше в десятката! Намерих си баирче, голямо при това. За да се стигне до него има красив черен път 2,5км покрай морето с по-малки баирчета и завои, на което направих загрявката. На спринтовете - първите три ми бяха добре, на четвъртия накрая изплезих език, а после довърших на инат. На връщане срещнах едни познати девойки и накрая приключихме с кафе когато се върнахме в градчето. Какво повече да иска човек! Дано и утре се позадържи подходящо времето за бягане навън.
Браво! Радвам се, че намери баир. Grinning То винаги става така - първите няколко стават идеални и после с всеки следващ става по-голям зора. Grinning По-миналата седмица имах 14 по 200 м срещу баир (то се казва срещу склон, но това, на което аз ги правя си е баш баир Grinning ) и на последния вече думата спринт е силно казано. Grinning Попринцип целта е така да си разпределиш силите, че да са ти равномерни, но си трябва опит според мен.
Аз тази седмица правя пореден опит за вдигане на седмичния обем над 100 км. Grinning А дано сега вече се получи.

# 208
Гугълче, какво стана на маратона в Стара Загора? Нали щеше да участваш?
Аз тази седмица съм в почивка. Ще бягам евентуално събота и неделя чак. Сама си я наложих.... много уморена и недоспала се чувствам .... а и смяната на времето също е фактор, пак е тъмно сутрин ..... ггггрррррр......

# 209
Гугълче, какво стана на маратона в Стара Загора? Нали щеше да участваш?
Аз тази седмица съм в почивка. Ще бягам евентуално събота и неделя чак. Сама си я наложих.... много уморена и недоспала се чувствам .... а и смяната на времето също е фактор, пак е тъмно сутрин ..... ггггрррррр......
Тръгнах. Grinning Нещо ме втресе предния ден и стомаха ми беше много зле сутринта, но все пак си викам, че може да се пооправи. На 15тия км, обаче, ми беше едно такова много тежко, започнах дори да забавям (а дори тръгнах почти консервативно) и реших да спра. После повръщах и качих температура. Та в случая беше добре, че спрях, за да не ми стане много лошо по трасето, което щеше да е по-кофти.
После лека полека взех да се оправям, вчера бягах 21 км леко даже. Още ми е малко лошо, но вече става за бягане, макар и не за бързо.

Общи условия

Активация на акаунт