Тичане (5)

• 41 450
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
Хубаво е, че вече минава, Гугъл Simple Smile

# 211
Хубаво е, че вече минава, Гугъл Simple Smile

Благодаря! Simple Smile

В интерес на истината дори да бях добре, мисля, че нямаше да ми се получи хубаво. Не съм тренирала за асфалтов маратон изобщо. Имам горе долу форма за планински бягания, но на асфалт всичко е коренно различно. Щях да съм за 3:40-3:45 или нещо такова и нямаше да съм доволна от себе си спрямо миналата година.

Така. Започнах добре. Вторник е и от вчера до сега имам 44.5 км. Мисля, че е сериозна заявка да приключа на 100+ до края на неделя. Grinning Grinning Стискайте палци.

# 212
Здравейте, сравнително нова съм във форума и още повече в тичането. Тази седмица правя месец откакто тичам редовно - 3/4 пъти в седмицата, през другите дни ходя на пилатес или йога. Реших се да почна, защото кардиото ми е безумно зле и е срамота.

Решила съм да се наградя за усилията като си купя екипировка и гледам тези колани за кръст, в които си слагат вещите. Чудя се обаче дали да си взема такъв с шише за вода, дали е удобно? Принципно пия по много вода на ден >3л и ожаднявам доста, но пък се чудя как да го съчетая с тренировката. Страхувам се да не се налея и после да ми тежи. На други тренировки някакси по-плавно се случват нещата и не ми се налага да пия по много вода по време на. Моля за съвет.

# 213
Здравейте, сравнително нова съм във форума и още повече в тичането. Тази седмица правя месец откакто тичам редовно - 3/4 пъти в седмицата, през другите дни ходя на пилатес или йога. Реших се да почна, защото кардиото ми е безумно зле и е срамота.

Решила съм да се наградя за усилията като си купя екипировка и гледам тези колани за кръст, в които си слагат вещите. Чудя се обаче дали да си взема такъв с шише за вода, дали е удобно? Принципно пия по много вода на ден >3л и ожаднявам доста, но пък се чудя как да го съчетая с тренировката. Страхувам се да не се налея и после да ми тежи. На други тренировки някакси по-плавно се случват нещата и не ми се налага да пия по много вода по време на. Моля за съвет.

На мен лично, коланите с поставка за шише са ми супер неудобни. Но аз до 20К бягам и без вода. Вече лятото в горещините си нося или там където тичам има чешми.
За бягане над 15К имам време единствено уикенда и тогава тичам или с раница за бягане или в местност с чешми. За по малко километри съм ОК и без вода.

# 214
  • София
Тялото ще ти покаже какво количеството ти е ок по време на тичане. Шишето за вода в колан ми е докарвало болки в кръста и гърба. Лятото в парка имаме чешмичка или нося левче за вода. Имам и една мека бутилчица от 150 мл., която нося зимата за дълго бягане в джоба на якето или в колана за телефон. Моят лимит без вода е 13 км. Лятото може би 10 км.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 22:07 от Harpalike

# 215
Само веднъж пробвах с колан, няма начин да повторя. Обмислям да си взема елек при първа възможност, харесала съм си един с малка раничка на гърба и две меки бутилки по 0,5л отпред. 

# 216
На мен коланът ми е много удобен за каране на колело. За бягане не бих го изтърпяла, но моите разстояния са под 20к и не пия вода, докато бягам.

# 217
Като ви чета 13-20 к ей така, браво на вас Simple Smile
Малко тъп въпрос и зависи, но първата година тичане напр 3 пъти седмично до колко комфортно км стигнахте? Аз целя 5 км, но ми се струва химера....

# 218
И на мен така ми се струваше, обаче в началото прогресът е забележителен, мисля че на втората седмица ги бях стигнала. При това не бях бягала целенасочено никога през живота си, бях на 36г и с много кг за сваляне. Та хич не е химера Hug  За мен химера е скоростта, не се надявам, че например мога да избягам маратон за под 4ч, но се целя изобщо да завърша такъв един ден, и на трейл ще се пробвам след време живот и здраве, ей така, за тръпката!

# 219
Като ви чета 13-20 к ей така, браво на вас Simple Smile
Малко тъп въпрос и зависи, но първата година тичане напр 3 пъти седмично до колко комфортно км стигнахте? Аз целя 5 км, но ми се струва химера....
На мен ми е трудно да кажа, защото бягам реално от дете с прекъсвания, но в началото въпреки, че можех да бягам по 5-8 км го правех много бавно.
Ако започваш тепърва от никакъв опит, е по-трудно, но аз в такива случай съм на мнение, че можеш да си го правиш на части: например, бягаш колкото км можеш и като вече не издържаш, преминаваш в ходене за 100-200 м, докато се успокои пулса и после пак, и така докато покриеш дистанцията. Като я покриеш, вече ще имаш и усет за нея, и ще ти става все по-лесно с всеки следващ път да изминаваш по-голяма част от нея с бягане.

Мария, повярвай ми, трейл маратоните са МНОГО по-лесни от асфалтовите. Grinning Моят първи маратон в живота беше Ротари, обиколка на яз. Батак, бяха я направили да излиза на 43-44 км. Трудно ми беше накрая, но си завърших и то с прилично спрямо денивелацията време. Асфалтовите са някакъв ад за краката, а у нас няма един читав шосеен маратон с трасе, което не те вкарва в 9те кръга на ада. Grinning Само Пловдивския става, защото е разнообразен, но не знам доколко e OK за лични постижения, защото има някакви участъци с павета и денивелация. Всички останали са 4-5 обиколки на едно и също кръгче (в най-добрия случай) или направо напред-назад по една отсечка.
Хем психически е много по-трудно (при планинските има голямо разнообразие - полянки, пътечки, нагоре, надолу, езера, гледки, минаване през реки, кал и какво ли още не, което така ти поема вниманието, че докато мислиш къде си и какво правиш, и то свършило Grinning Grinning ), хем после краката ти стават на дървени трупчета от еднотипните удари в асфалта.
Например, моето най-добро време на маратон е 3 часа и 40 мин в рамките на 51 км трейл състезание с 800 м D+. На асфалт уж трябва да е по-бързо, а всъщност лека полека забавям и започва едно гърчене, случвало ми се е дори да ходя, абе трагедия. Grinning

# 220
Благодаря много за бързите отговори. 🌷Поръчах си колан без бутилка, и на мен ми струваше доста неудобен, ама знам ли. Взех си обаче такава бутилка, която е за държане, може би с това ще ми е по-удобно. Не знам как издържате без вода, аз съм като куче с изплезен език накрая при все, че не тичам много.
За сега правя 5К плюс почивките ходене - за около час. За 15-20К сигурно половин ден ще ми трябва. 😁 А дано някой ден да стигна дотам бавно и славно. Решила съм, че догодина живот и здраве ще се запиша някъде на някой маратон.

# 221
Гугълче, реших го когато фейса тъпо и упорито ми навира в очите едно видео в което няма как да не се влюбиш Heart Eyes

Скрит текст:

# 222
Гугълче, реших го когато фейса тъпо и упорито ми навира в очите едно видео в което няма как да не се влюбиш Heart Eyes

Скрит текст:
Мнооого е готино. Колко км е?

Аз харесвам такива със смесен терен - трейл, асфалт, всичко. Grinning

# 223
Много, нали? 30,5км с +1350м денивелация, смятам че ще е чудесно за първи опит. Замисли ме с това за трейла, все си мислях, че е много по-трудно.
Днес не направих 8-те км, само лек джогинг около 5 заради силния вятър, но ще ги направя утре, а в петък ще го пиша почивен, и без това го дават дъжд и вероятно ще отменят тениса. В събота ще пробвам първата 20-ка. В неделя ще ходя да катеря едни баирчета, като целта ще е ето тези гледки и е най-близкото до планина в областта
Скрит текст:

Пише, че е с ниво 4+ Β.Δ: Β 1 YΔ: 550м, идея си нямам какво означава, освен вероятно да оставя децата вкъщи

Та като изключа, че пропуснах тестовото бягане, мисля че добре се справям с програмата Grinning

# 224
Много ми харесват баирчетата! Символите не са ми много ясни, но ако това е разликата във височините, може да натрупате и повече от 550 м D+, ако на места има слизане и отново изкачване. Вземи си вода и нещо сладко. Simple Smile
30 км с малко над 1000 D+ е идеално за първо по-сериозно трейл състезание. Това кога ще ти бъде?

МП сега гледа едно много красиво състезание в Доломитите, след малко ще кача линк към клипчето.

Общи условия

Активация на акаунт