Тичане (5)

• 41 619
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Христос Воскресе! Да сте здрави и щастливи! Аз съм с 4 бягания за седмицата, 40 км, обща денивелация 1000 м.
Ментално и аз съм подтисната. Доста.

# 646
Дръжте се, момичета! Няма да се даваме!

И на мен ми липсва нормалното ходене. Ще включа дълги разходки с децата. Няма начин.
Йогата ми помага на психиката много. И без това имам нужда да си оправя псоаза. Много са хубави клиповете на Bohobeautiful в тубата, препоръчвам. 👍

Бъдете здрави!

# 647
Много ме напряга тичането из града, а не в парка - преживяването съвсем не ми е същото, та са ми малко кофти тренировките тези дни. И все пак като ви чета, много се мотивирам и малко или много се надъхвам все пак да излизам да тичам.

Та се включвам само, за да поздравя тичащите за невероятните резултати, супер сте Blush

# 648
https://www.emag.bg/under-armour-obuvki-za-bjagane-threadborne-s … earch-Action=view

Може ли съвет за тези маратонки за бягане по асфалт. Не бягам много , сега правя по 10 км на ден , но вече имам страшни мазоли и 2 мехура дори ://

# 649
Ако бягаш с тях, значи не са твоите.
UnderArmour са модни, но не и сред бегачите.
Купи си Brooks 🙂.  Mizuno не. No Balance също не.
Най-добре е да идеш в специализиран магазин. Обувки на сляпо за тичане не са препоръчителни.

# 650
Привет! 🙂
56+ км за миналата седмица. 💪
Тази се очертава да е нещо подобно. Добавих повече йога за таз, и ми се отразява много добре на дисбаланса.

# 651
  • София
при мен миналата седмица беше 77 км., но пък хич ме няма с вечерната мотивация за йога. иначе и на мен ми се отразява приказно. тази седмица, ако всичко е наред - ще са повече. макар че събота и неделя да ставаш толкова рано, за да може да се натичаш... само бегачите го правят

# 652
Вдъхновяващ километраж, Harpalike. Respect! 🍻

Aз още нямам дълго бягане тази година.
Вчера 18.5км и толкова.
Другата събота или неделя вече ще се стегна за първите 22км.
На 24.05. започвам отброяването на 16 седмици до маратона.

# 653
Привет на всички тичащи 🙂Имам проблем и се обръщам към вас за съвет. Тичам сравнително малко на ден- около 6-7 километра. Преди два дена тичайки , ми се появи силна болка на големият пръст на крака, но аз продължих да тичам въпреки това. Вчера и днес кракът ми е подут от горната част на стъпалото и почти не мога да стъпвам. Слагам лед, мажа .... но това не помага. Ясно е , че трябва да отида на лекар. Ако някой от вас е имал подобна ситуация, може ли да сподели нещо ефикасно в случая.

# 654
Dancer, много неприятно.
Докато идеш на лекар, пий Ибупрофен, и мажи с Ибупрофен гел. (Ако ти понасят, разбира се, и се посъветвай по тел. с ЛР)
След като се възстановиш, непременно смени маратонките.
Вземи си маратонки за обем (километраж), те имат нужното уплътнение, за да няма поражения върху ходилото.
Аз изгърмях с 2 чифта Мизуно, с които след 6тия километър не можех да продължа от болка в предната част на ходилото.
За разходки в терен стават, идеални са, но ми трябваха за тичане.
Иди в специализиран магазин, ще ти помогнат да избереш най-добре. Аз така намерих моите Brooks Ghost 10. Ще си взема 3ти пореден чифт скоро.
Обувките правят много. Не е все едно.

И не на последно място, при болка спирай. Не си струва контузията.
Успех, и бързо възстановяване!

Аз се прибрах след днешното тичане, направих и чудесни снимки.
10мин. по-късно удари градушка, и се изля страшен порой. 😂
Голям късмет извадих. 😅

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:53 от Deziderata

# 655
  • София
Дези, успех с подготовката! Знам, че представянето ще е повече от добро.

Днес беше токова приказно в парка. Без да се преструваш, че носиш бъф, толкова усмихнати хора и бегачи. Утре ще е още по-добре, защото всички алеи са позволени и може да се тича и до по-късно. Чувствах се като outlaw, правейки най-нормалното нещо на света през последните седмици.

Dancer, обувките ти за бягане не са ок. Както Дези те е посъветвала, консултирай се в магазин кои стават и кои не. В магазините на мономарките съм попадала на не съвсем подготвени консултанти, но и там е до късмет. То сега не че има къде да се консултираш Sad

Аз твърдо продължавам с Kinvara на Saucony и мисля да отстрелям втори чифт на 10-та им. Да, износват се бързо. Да, белият цвят става на нищо в зимно и мърляво време (само такива има в БГ). Да, дизайнът не е нещо уау. Но тази лекота, мекота и добро държание на мокро и заледено, заслужават обичта ми и верността ми.

# 656
Тичам с Nike h20repel, но ще погледна тези модели които ми препоръчвате.... явно е дошло време за смяна. Благодаря ви за съветите 🌺

# 657
На някой да му се случвало "вдървяване" на прасците след 2-рия километър и да знае как да го преодолее? Не е нещо болезнено, но е неприятно и досега не ми се е случвало. Не е от настилка/маратонки. Май че трябва да започна да правя стречинг преди бягане.

# 658
Братан, мачкаш ли с фоум ролерите?
Пробвай йога за тичащи, на Bohobeautiful в Тубата ще ти хареса. Много е добро, и помага.

https://www.youtube.com/watch?v=DWCyYhczU6M

# 659
  • София
Стречингът преди бягане не е много добро решение според мен, защото мускулите и ставите не са добре разгряти. По-добре е да са въртеливи движения, разпуквания, пружиниране. След бягане разтягането е по-добро, но и тогава трябва да се внимава, иначе стават доста неприятни разтежения.

Тази седмица се очертава да не е лоша при мен. Почивах само един ден, надявам се събота и неделя да имам хубави и свежи тичания.

Приятни събота и неделя и успешни тренировки.

Общи условия

Активация на акаунт