Азиатска козметика и грим 7

• 47 778
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
http://m.jolse.com/product/nakeup-face-c-cup-lip-tox-tick-38g/12 … display_group=NaN         
Предполагам,че някоя от вас го има,затова ,моля за мнение. По описание звучи доста интересно,но дали наистина отговаря на тези характеристики от описанието?

# 541
Над 20 долара безплатна доставка заслужава си да се проучи.

# 542
И аз да се включа с коментар за ниацинамида Grinning
Антиоксидант с антиейдж, регенериращо и избелващо действие, който не прави кожата фоточувствителна, което допуска използването му сутрин и целогодишно, а и подпомага кожната бариера и подобряването действието на слънцезащитата. Като цяло присъства в повечето корейски продукти, защото има избелващи и други положителни качества, по-стабилен е като формула и прекрасно се съчетава в продукти.
Важно уточнение - това, че не прави кожата фоточувствителна не означава, че може да се ползва без слънцезащита.  Като  избелващ агент той работи за регулиране на прехвърлянето на меланозоми от меланоцитите в кератиноцитите, т.е най-просто казано участва в синтеза на меланин -пигментът, който се произвежда от тялото, за да се предпази от вредни външни фактори като UV радиацията . Той е инхибитор и действа направо върху натрупаните  меланинови депа , като по този начин се получава изсветляване на пигментациите, старческите петна, петна от белези и тн. Но реално ако през това време кожата е облъчвана просто се увеличава естествения синтез на меланин и могат да се засилят съществуващите или да се появят нови пигментации.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 22:37 от Viola Tarakanova

# 543
Здравейте. Какво ви е мнението за хиалуронов тоник на isntree? Какво действие трябва да очаквам?
Много добре хидратира, не запушва пори и лично на мен повече ми допада от Хада Лабо.

# 544
Здравейте, този продукт CosRX Snail Mucin 96 нанася ли се и в околоочната зона? Това е първото, което си купувам от корейската козметика и още съм мноого незапозната:)

# 545
Да, пише да се нанесе с потупвания.

# 546
Да, пише да се нанесе с потупвания.
Благодаря  bouquet

# 547
Получих Sangi Apagard Premio пастата за зъби. Добре почиства, лек/слаб ментов вкус. А за действие /възстановяване на емайла и избелване/ трябва да мине поне месец и посещение при зъболекаря ми, за да дам отзиви. Иначе поръчах тестер  Laneige cream skin Refiner *50ml /популярен в момента тоник/, тестери на Klairs vitamin E mask *30ml и soothing serum *30ml
Информация и сравнение на 2 популярни японски тоника, които заглеждам от известно време:
https://miranda-elise.blogspot.com/2018/06/japanese-hydrating-to … n-review.html?m=1

# 548
Здравейте, този продукт CosRX Snail Mucin 96 нанася ли се и в околоочната зона? Това е първото, което си купувам от корейската козметика и още съм мноого незапозната:)
Продукти с голяма концентрация на охлювен муцин (като въпросната есенция) не се препоръчва да се ползват на околоочния контур самостоятелно, защото имат по-скоро изсушаващо действие. Трабва да се съчетава с допълнителна хидратация и подхранване Simple Smile

T.E.D.I., от къде го измъкна този сайт http://www.yaocos.com GrinGrin Много хубави цени в момента на Cosrx ама не ми дава безплатна доставка, а е толкова бъгъв, че направо не ми издържаха нервите... Като го разучиш сподели как се случват там нещата Simple Smile
Не, че ми трябват още сайтове... в момента заформям поредни 2 поръчки от Nowzenith Sob

Valandin,  Primera  Miracle Seed Essence e страхотен продукт, друг любим ми е HANSKIN Real Complexion Hyaluron Skin Essence.

parusheva, според мен ти е много ексфолиацията. Продуктите на The Ordinary добре се съчетават с корейската грижа, но те са с активни компоненти, корейските ти също  и си мисля, че много тормозиш кожата. Под липиди най-общо разбирай например крем със серамиди ( вид липиди, важни за кожната бариера,  подхранват, тонизират, хидратират, подобряват еластичността на кожата, забавят стареенето на кожата) и козметични масла, за да балансираш малко това, което смъкваш с другите продукти.
Ето малко инфо за структурата и механизмите на работа на кожната бариера (липиден слой) и защо всъщност "обезмазняването" с прекалената ексфолиацията и премиването я увреждат.

Скрит текст:
Кожата "харесва" растителните масла, защото те наподобяват себумът.  Той се секретира от мастните жлези и се състои от триглицериди на мастни киселини, восъчни естери, сквален, свободни мастни киселини, холестерол и неговите естери. Себумът поддържа кожата водонепропусклива, тоест не позволява на вода отвън да прониква в нея. В същото време я пази от дехидратация, като пречи на водата в нея да се изпарява, както и от навлизане на вредни вещества и патогени.  Наред със себума, епидермисът съдържа мастни съставки, отделяни от кератиноцитите – основните клетки, които го съставят. Тези мастни съставки се съсредоточават в най-повърхностния му слой (стратум корнеум или рогов слой). Той отговаря за бариерната функция на кожата. Нормалната бариерна функция се подсигурява от структурната организация на стратум корнеум по следния начин  - кератиноцитите преминават процес на развитие от най-вътрешния към най-външния подслой на епидермиса. Придвижвайки се към роговия слой, те променят своята форма и функции, като се превръщат в корнеоцити - плоски вроговени мъртви клетки, които са скрепени помежду си чрез междуклетъчни връзки и обвити в липиди, както показва това изображение:

Съставът на междуклетъчните липиди включва серамиди, свободни мастни киселини и холестерол. Серамидите са група липиди, които се състоят от сфингозин и мастни киселини.  Сфингозинът е фосфолипид, който е важна мастна съставка на клетъчните мембрани. Мастните киселини от своя страна са химични съединения, които са основна съставна част на мазнините в природата. В растителните и животинските мазнини те са във формата на съединения, наречени триглицериди, в които 3 молекули мастна киселина са свързани с една молекула глицерин. Да обобщим:

-серамиди – състоят се от фосфолипиди и мастни киселини
-мастни киселини – съставки на маслата, в които се съдържат в несвободна форма, свързани с глицерин, а в роговия слой на кожата ни присъстват и в свободна форма
-триглицериди – форма, под която се съхраняват мастните киселини в природата в състава на растителните и животинските мазнини
-холестерол – мастна съставка, присъстваща в клетъчните мембрани

Съставът на растителните масла включва триглицериди ,  фосфолипиди, гликолипиди, фитостероли, восъци, сквален, фенолни съединения, тритерпени, мастноразтворими витамини и др. и има значителна прилика с кожните липиди. Основните мастни киселини в състава на междуклетъчните липиди на роговия слой са палмитинова, стеаринова, бехенова, олеинова, арахидонова, линолова, линоленова и нейни производни като алфа-линоленова и дихомо-гама-линоленова киселина.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 10:31 от Viola Tarakanova

# 549
Атомче, може ли линк за пастата, моля.
Виола, благодаря отново. Ще спра да ползвам част от киселините и като свърша с някоя ще започна на нейно място следващата. По една сутрин и друга вечер ще остаавя+ падовете на 2-3 дни веднъж. Ще дебна някой промоция  да си набавя липиди и да си балансирам нещата. Много, много благодаря отново заа полезните съвети!Сега нито вит. С ми лепне, нито ми е мазно вечер като си лягам. Сега остава да се разбера с шийт маските и да си намеря хубави "липиди" иии ставам на 20 пак Simple Smile

# 550

Продукти с голяма концентрация на охлювен муцин (като въпросната есенция) не се препоръчва да се ползват на околоочния контур самостоятелно, защото имат по-скоро изсушаващо действие. Трабва да се съчетава с допълнителна хидратация и подхранване Simple Smile

Благодаря за съвета:)
Старнното е, че на доста места срещнах мнението, че има силно хидратиращо действие, но на мен наистина леко ми опъва като го нанеса, така че ще ползвам някакъв крем върху него

# 551
Атомче, може ли линк за пастата, моля.
Това е официалния сайт:
http://www.sangi-co.com/sp/en/dental_products/index.html
А закупих оттук:
https://www.ebay.com/itm/Sangi-APAGARD-PREMIO-Toothpaste-Anticar … nId=2055471309002
Като има по-голямо количество 125гр за 14 $.

# 552
В момента редувам този с витамин Ц на Klairs в прозрачната опаковка и EUK на TO, но вторият е толкова мазен и попива страшно бавно, че не ми се иска да го ползвам и лятото.
А как ти е на Klairs вит.С ?
Някой ползвал ли е нощната маска с витамин Е?
Много им се чудех преди няколко седмици, ще взема нещо при следващото намаление в йесстайл.

Ау ,сега погледнах,те са намалени,край, изгърмявам с една поръчка.

Видяхте ли на КосАрЕкс новата слънцезащита е на промоция в джолсе.

# 553
Току що ми донесоха 3 пратчици Ill

Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask
Missha - Water proof Sun Milk SPF 50 - пробвах го, ухае чудесно, добре се нанася на лицето Simple Smile
IUNIK Beta-Glucan Daily Moisture cream
MIZON - Snail Recovery Gel

Много съм доволна от Jolse - за пръв път поръчвам от тях, но са пуснали доволно количество мострички.

Колко малко му трябва на човек да се зарадва!  Laughing

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 11:50 от Blue@

# 554
Atom4e  тази голямата паста (125) пак от същия търговец ли или от друг, че не е намирам нещо? Не искам от други търговци да поръчам. Само от доказани, че да не си купя някакви фалшификати.

Общи условия

Активация на акаунт