Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 33

• 46 516
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
  • София
При майка ми в Иван Вазов цялата дограма е сменена, всичко е боядисано, нова входна врата, нови пощенски, Лед плафони и пак си мирише на онази миризма от старите входове. Просто няма отърване   Naughty
Точно. А живущите са му свикнали и си мислят, че понеже е боядисано и ремонтирано е много по хубаво от всичко друго.

По-скоро мисля, че предпочитат да направят този компромис и да са на 5 мин пеш до НДК и до Южния парк, отколкото да имат мраморно стълбище, ама в Манастирски ливади (примерно).Ако можеха да си позволят мраморно стълбище в Иван Вазов, щяха да го предпочетат.Има и такова, за който има много дълбок джоб.

Абсолютно!
Майка ми посмъртнио не можеш да я мръднеш от Иван Вазов. Дори го има и снизходителното отношение към всички други. А цал живот работеше по покрайнините и блъскаше с градския транспорт.
И ние навремето искахме да купих във Вазов или Долен Лозенец, ама цените бяха 1500 евро, а ние взехме за 600 в Ман Ли. Сега предполагам като продадохме за 1200, във Вазов новото е по 3к  Mr. Green

# 616
То ново в Иван Вазов има много малко, всичко е застроено. Мисля, че за съжаление навсякъде цените ще скачат в София.

# 617
Включвам се в темата и ще следя с интерес. От 3-4 години търся с умерен към нисък ентусиазъм имот /къща с двор/. От половин година насам търся усилено и проверявам всичко, което ми се струва подходящо. В момента съм пред дилема дали да купим един имот, който е малко по-скъп от очакваното, но все пак отговаря на повечето ми изисквания /съвсем не всички обаче/ или да чакам по-добра оферта. Вие какво ще ме посъветвате? Чакате ли перфектното предложение?

Ще ви посъветвам, че за имот може да се даде и малко повече, дори и назаем да се вземе. Това е покупка, която не се прави всеки ден.
И още купете си го, защото цените ще вървят нагоре (поне според мен).

# 618
Нагоре, нагоре, всеки като си вземе, още по-нагоре ще отидат. Вземайте сега, евро ни чака.

# 619
То ново в Иван Вазов има много малко, всичко е застроено. Мисля, че за съжаление навсякъде цените ще скачат в София.
Според мен няма да скачат повече или ако има повишение, ще е супер минимално.

# 620
В момента има поне три строящи се в Иван Вазов, едната е голяма (е, не е колкото на БЛД на Галичица Simple Smile) - 8 етажа, на ъгъла на Витошка и Забунов, цените почваха от 3000 е/кв на проект преди повече от година, сега не знам колко са. Другите са малки, едната е на Витошка (на мястото на къщата на СИК), другата е на Бурел, тип пломба. Не знам цените, ама ме съмнява да са под 3000 е/кв.
Чиана, познато ми е това отношение  Simple Smile

# 621
Къде отидохте чак...как виждате стара баба да тръгне да си купува нова тухла. Та тя познава целия блок, знае на всеки биографията му, това е смисъла на живота и.  Дори и да ги е надиплила под дюшека 300к евро пак няма да се махне от кооперацията си. Какво като в мазата има мишлета, а тавана е като филм на ужасите...стълбището нали е боядисано.

# 622
Моят съвет е да не мисли цените на въпросната къща накъде ще ходят. Така или иначе за живеене я купува.
Въпроса е до каква степен отговаря на изискванията. Дали е на 60 или на 90%. То е ясно, че идеални неща няма. Ако почти отговаря няма какво да се чуди. Ако долу-горе става да продължава да търси.

# 623
Попеа, така като те чета, добре че купих, а не чаках БЛД за Галичица и още едно-две местенца с планове за нов строеж в хубав квартал. Едно че цената щеше да ми е прекалено висока, друго че го мисля едно, то става друго наоколо. Като им видиш проектите с дръвчетата и полянките наоколо и после сравниш с ровинищата и три метра от съседния балкон нещата доста се променят. А и на зелено инвеститорите вече почнаха прекалено да наглеят, аз вече писах, че уж всичко било продадено освен първи етаж, след година и нещо изникват имоти за продан в най-добрите етажи. Цените определено са нагоре в наблюдаваните от мен квартали, а Лозенец в частта около Богатица и Маринела се доунищожава.
А че се налагат компромиси в рамките на разумното - налагат се, и аз съм правила, ако искам да постигна това,  към което се стремя.

# 624
  • В най - голямото село
Момичета, смятате ли, че имота струва 1400 евро м2. Прегледах офертите в района , и освен в Еделвайс, няма такива цени. Харесва ми как строи фирмата, но тази цена ... дали си струва  newsm78 Най - много ми харесва големината на помешенията.
https://contract-city.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82/kompleks-boyana

Ще съм благодарна, ако споделите мнения.

# 625
Момичета, смятате ли, че имота струва 1400 евро м2. Прегледах офертите в района , и освен в Еделвайс, няма такива цени. Харесва ми как строи фирмата, но тази цена ... дали си струва  newsm78 Най - много ми харесва големината на помешенията.
https://contract-city.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82/kompleks-boyana

Комплекса се строи с най-добрите материали. Направо е на световно ниво. Погрижили са се да е максимално обезшумен и ще се отоплява много лесно и иконмично. Малко са сградите в София, в които няма да чувате съседите си. Като цяло има защо да е скъпо.

# 626
Фирмата не строи чак толкова хубаво, колково ви се струва. А за цената - господ знае, кога, ако не сега. На пазара е пълно с хора, които не познават София.

# 627
Фирмата не строи чак толкова хубаво, колково ви се струва. А за цената - господ знае, кога, ако не сега. На пазара е пълно с хора, които не познават София.
Не коментирах предишните им сгради. Те нямат нищо общо с това, което правят сега. Чест им прави че паралелно с вдигането на цените драстично са вдигнали нивото. Ако дойде следваща криза такива сгради просто няма да се строят.

# 628
Момичета, смятате ли, че имота струва 1400 евро м2. Прегледах офертите в района , и освен в Еделвайс, няма такива цени. Харесва ми как строи фирмата, но тази цена ... дали си струва  newsm78 Най - много ми харесва големината на помешенията.

Изпълнението, материалите и технологиите изглеждат супер. Мисля, че си струва парите. Погледнах няколко тристайни и лично аз бих предпочела по 2-3 квадрата отгоре в спалните за сметка на площта на хола, но това си е мое субективно мнение. Останалото изглежда много добре.

Аз обаче не бих купила в Бояна, но и това е субективно. Ако много хора мислят като мен цената пада, ако много хора искат в Бояна цената расте. Не знам каква е действителността по този параграф.

# 629
Най - много ми харесва големината на помешенията.
Жалко, че разпределнията не са котирани. Прави ми впечатление, че дневните идват малко тесни. На око ги преценям, че са със светла широчина около 350-360 см...  Иначе апартаментите са решени добре функционално, с хубави спални и доволно количество обслужващи помещения. На този фон дневната просто ми боде очите каква е тясна...

Общи условия

Активация на акаунт