Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 33

• 46 516
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Е, вероятно общите части в ЕПК-тата на БОДК са поддържани, масово обаче, не са.
Макар че за мен общите части не са супер определящи, все пак не живея в общите части - по стълбищата и коридорите, например. От общите части ме интересува асансьорът/асансьорите най-вече да работят. Останалото-ако не е боядисано - ами кофти е, но не ми е супер важно. На някои ЕПК-та например, ако трябва да се смени дограмата по стълбищата, ще излезе колосална цифра, само свалянето и извозването на старата трикрилна дограма почти на цялата стена. Сигурно това ще струва повече от новата ПВЦ дограма.

# 601
Да, ама по стълбищата на СС има естествено осветление, а масово при НС виждам тъмни клаустрофобични пространства, което мен лично ме подтиска повече от старата дограма при ЕПК.

# 602
Да, ама по стълбищата на СС има естествено осветление, а масово при НС виждам тъмни клаустрофобични пространства, което мен лично ме подтиска повече от старата дограма при ЕПК.
Вече не е съвсем така. С вдигането на цените общите части на много от новите кооперации изглеждат много добре и имат естествено осветление.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 19:43 от Анонимен

# 603
  • София
Новите блокчета, хубаво направени, са с много светли стълбища, с мрамор или гранитогрес и да ти е кеф да влезеш вътре. Всичко е ново и чисто. Друго е да влезеш в СС със стари дограми, тъмно стълбище, защото никой не иска да сложи крушка и да те лъхне миризма на кисело зеле ...в добрия случай.😉

# 604
Има и много хубави стари входове, но за съжаление са рядкост. Наскоро бях в такъв от 30-те, чист, светъл, поддържан.

# 605
  • София
При майка ми в Иван Вазов цялата дограма е сменена, всичко е боядисано, нова входна врата, нови пощенски, Лед плафони и пак си мирише на онази миризма от старите входове. Просто няма отърване   Naughty

# 606
В СС дори и с новата дограма, стената обикновенно си е блажна боя. Дори и да пробоядисват, отново с блажната боя Simple Smile
Кой ще ти шпаклова и боядиса с латекс в СС общите части?

# 607
А трябва ли? Блажната боя не се до горе принципно. Различно е спор няма, но макар и рядко има добре изглеждащи. А НС какви кочини има, особено по-големите входове... Нашият е малък, наскоро го боядисаха и вече се изцапа. Та, не виждам нищо лошо в блажната боя.

# 608
Има и много хубави стари входове, но за съжаление са рядкост. Наскоро бях в такъв от 30-те, чист, светъл, поддържан.

И аз бях в такъв на ул. " Гогол", в Яворов. Ми, мирише си на старо, на готвено, на зеле и мръсни крака. Както и да е лустросано, си е старо.

# 609
  • София
В СС дори и с новата дограма, стената обикновенно си е блажна боя. Дори и да пробоядисват, отново с блажната боя Simple Smile
Кой ще ти шпаклова и боядиса с латекс в СС общите части?

Така е. до 1.40, 1.50 е блажна боя и пак така го направиха  Peace

# 610
Аз не споря, съгласна съм с вас, но пак казвам, макар и рядко има и хубави, светли и немиришещи входове. Повечето не са такива, неоспорим факт!

# 611
Включвам се в темата и ще следя с интерес. От 3-4 години търся с умерен към нисък ентусиазъм имот /къща с двор/. От половин година насам търся усилено и проверявам всичко, което ми се струва подходящо. В момента съм пред дилема дали да купим един имот, който е малко по-скъп от очакваното, но все пак отговаря на повечето ми изисквания /съвсем не всички обаче/ или да чакам по-добра оферта. Вие какво ще ме посъветвате? Чакате ли перфектното предложение?

# 612
При майка ми в Иван Вазов цялата дограма е сменена, всичко е боядисано, нова входна врата, нови пощенски, Лед плафони и пак си мирише на онази миризма от старите входове. Просто няма отърване   Naughty
Точно. А живущите са му свикнали и си мислят, че понеже е боядисано и ремонтирано е много по хубаво от всичко друго.

Чакате ли перфектното предложение?
Такова няма. Перфектни имоти няма.
Можеш да го чакаш, но то е равносилно да чакаш принца на бял кон.

# 613
Подкрепям за перфектния имот. А относно старите спрямо новите входове, общите части са ми важни, но все пак търся простор и добра локация преди всичко. В този ред на мисли липсата на мрамор не ми е фактор. Виж, на един оглед имаше мръсни чехли пред една от вратите във входа, гаражът беше супер неподдържан, вратата ръждясала, ами отказах се, защото това говори много за съседите. И то в Долен Лозенец в една кооперацийка с не повече от осем апартамента.

# 614
Точно. А живущите са му свикнали и си мислят, че понеже е боядисано и ремонтирано е много по хубаво от всичко друго.

По-скоро мисля, че предпочитат да направят този компромис и да са на 5 мин пеш до НДК и до Южния парк, отколкото да имат мраморно стълбище, ама в Манастирски ливади (примерно).Ако можеха да си позволят мраморно стълбище в Иван Вазов, щяха да го предпочетат.Има и такова, за който има много дълбок джоб.
Подкрепям за перфектния имот. А относно старите спрямо новите входове, общите части са ми важни, но все пак търся простор и добра локация преди всичко. В този ред на мисли липсата на мрамор не ми е фактор...
И аз така мисля, естествено, има някаква граница на поносимост, под която просто не става. 

Общи условия

Активация на акаунт