Случи ми се нещо странно XIX

• 85 717
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Това звучи много интересно. Ще птърся да промета и аз.

# 646
Ще ме извинявате, но мисля, че това са глупости. Кармата е лична, отговорността също и на този и на онзи свят. Не може да носиш отговорност и да ти се вменява вина за чужди действия. Не виждам логика.
Може и да не съм права, но ми бяга обосновката за една такава последица.

# 647
Ха, аз съм първородна след аборт. И на мен ми стана интересно да се поровя.
Иначе прочетох днес историята със счупената дървена лъжица и излизам по задачи. Гледам под едно дърво седнал един дядо, продаващ точно дървени лъжици и бъркалки. Викна ме дядото да ми продаде. Веднага се свтих за историята. Купих.

# 648
  • Варна
Обосновката според Слава Севрюкова е "За да боли повече". И на мен ми се струва несправедливо и някак противоречащо на логиката, но знам ли... Бях чела нейно твърдение, че българите като народ сме имали лоша карма, която била почти изплатена вече и след това сме щели да дръпнем много напред. Също и че България никога няма да изчезне от картата. А дано.

# 649
Обосновката според Слава Севрюкова е "За да боли повече". И на мен ми се струва несправедливо и някак противоречащо на логиката, но знам ли...
Не мисля, че това е сериозна обосновка. Ама, както казваш - не се знае, знае ли се.
Макар, че според мен Бог не е наказание, Бог е любов. Той не наказва, наказваме се ние избирайки пътя по който да научим уроците си. Казват, че колкото по трудни уроци избираме, толкова по бързо се приближаваме до целта - израстването и сливането с божественото.

# 650
Обосновката според Слава Севрюкова е "За да боли повече". И на мен ми се струва несправедливо и някак противоречащо на логиката, но знам ли...
Не мисля, че това е сериозна обосновка. Ама, както казваш - не се знае, знае ли се.
Макар, че според мен Бог не е наказание, Бог е любов. Той не наказва, наказваме се ние избирайки пътя по който да научим уроците си. Казват, че колкото по трудни уроци избираме, толкова по бързо се приближаваме до целта - израстването и сливането с божественото.

Подкрепям тази гледна точка, даже мисля, че и наказание няма - има само уроци. Някои от тях се научават по труден начин, който сами си обясняваме с "наказание". Ако вярваме в тая максима, няма да даваме шанс за изява на Отмъщението (примерно), което само по себе си е от арсенала на Злото.

# 651

Много вярвах на написаното за Слава Севрюкова, докато не мина и замина 2017. Нали щеше да се появява руса жена, която ще изправи България на крака .... Явно, когато са го измисляли от нейно име 2017 им се е струвала много далече😀. Сега предстои да видим големите природни бедствия. Първо пишеха 2023, после усетиха, че времето върви и започнаха да казват 2027...

# 652
  • Варна
Мдам, и аз я чаках тая жена да дойде и да оправи България, но С.С. мисля казва "не по-рано от 2017-2018". Та още имам надежда Crazy
Иначе да, кармата не е наказание, а урок.

# 653
Темата за кармата ме наведе на мисълта за преражданията и затова, че душата уж си избирала какъв живот да изживее. Е, ако аджаба е така, кой би си избрал живот на бедняк, алкохолик, болен? Ако има наистина избор, коя душа и защо би избрала да се роди в индийско село като момиче, което убиват след раждането? И ако е за урок, то какъв урок ще научи душата след като тялото не живее повече от няколко часа?

# 654
  • Варна
Урокът може да е за другите.

# 655
Ако действително има избор преди поредната инкарнация, защо душата си избира да бъде алкохолик, наркоман и въобще да има тежък живот? С какво може да се извиси избирайки да бъде пропаднал човек?

# 656
  • Варна
Ами да успее да НЕ стане алкохолик и наркоман! Или да види какво е да си в кожата на алкохолик и наркоман и да успее да преодолее някои предизвикателства. Ако приемем идеята за прераждането може в предишен живот да е бил дилър и сега му се предоставя възможност да осъзнае какво точно са преживели жертвите му. Мислете малко по-мащабно, човек винаги има някакъв избор как точно да изживее живота си. Т.е. може да му е писано да е беден, болен и т.н., но избор как да постъпи в дадена ситуация винаги има.

# 657
Witchcraft, според мен основна грешка е търсенето на логика,  САМО по правилата, които ние разбираме като логика... Има много неизвестни ни правила на логиката, и те са много не само преди раждане и след смърт. ... Сети се как интуицията работи необяснимо за разсъдъка - необясномо е защото не ѝ знаем правилата. ... И как тя най-силно се изявява, когато пренебрегваме логичните (за нас) обяснения.

# 658
Така е, права си. Хората искаме логични обяснения на всичко, което се случва около и с нас, защото иначе ...ами не можем да си го обясним.

# 659
Според мен в предсказанието за руса жена, става дума не конкретна личност, а за Русия.

Общи условия

Активация на акаунт