Разведена с нов мъж

• 13 756
  • 230
  •   1
Отговори
# 75
  • Street of Dreams
Яна, разделиха ли ви вече? Grinning Отскоро влизам в този подфорум и все едно и също - най-добре зарежи долното к*пеле. Grinning Щастлива и спокойна си била? Глупости - не знаеш какво те чака, заблуждаваш се.

Сега сериозно - струва ми се, че проблемът ти е, че не сте официално заедно - притесняваш се, че го допускаш близо до децата ти, а не си сигурна, че утре няма да си замине. Искаш сигурност, дума, брак. Защото много го харесваш.

Ако съм права - всичко е наред. За 5 месеца изглежда имате голям напредък. Щом вече ти говори за брак и дете - чудесно. Вариантът е да му се довериш и да чакаш момента - петият месец не е времето за това. Алтернативата е да му дадеш ултиматум да не идва, докато не вземе окончателно решение, което само ще стресира една явно хубава връзка. Жените имаме навика да се побъркваме и да търсим под вола теле.

# 76
Аз не казвам, че и той е бил идеален, да сигурно е имало причини...даже той ми е казвал в какво го е обвинявала жена му...че прекалено много работи и не е обръщал внимание на нея и детето им. Което за мен не знам как може да е вярно...при положение, че виждам сега колко загрижен е за детето си. Тя просто не знае какво е мъж да не си гледа къщата, жената и детето. Като моят бивш. Simple Smile

Той и моя бивш е много загрижен за децата, ама чак сега, след развода, реши че са му много важни Simple Smile Иначе какви ги приказваше, когато  заговорихме за раздяла...за баткото тийнейджър, голям бил, да се оправял сам (точно в годините, когато има най-много нужда от бащино рамо), а пък за малкото, цитирам "е, все пак ще я водя и връщам от училище, не съм гадняр".И толкова. С това смяташе, че се изчерпват ангажиментите към семейството.

Виж сега, не казвам че твоя приятел е такъв човек. Споделям от моя опит, някои мъже разиграват големи театри, само за да се харесат на новата половинка.  Просто не бързай, изживейте си сега хубавите моменти, ама неговите деца, ама твоите, не, гледайте се вие двамата. За 5 месеца не можеш да си сигурна в никого. Поне година е нужна, за да видиш и евентуалните отрицателни черти, защото всеки от нас има такива.
Наслаждавайте се на хубавите моменти заедно и гледай напред. Дано си попаднала на точния човек Simple Smile

# 77
Никой не разделя Яна, радваме й се Simple Smile

# 78
Разделих се, защото не я искам вече по-рядко ще чуеш, защото мъжете все пак имат и чуество за отговорност, което ги задържа в семействата.
Не ми е много ясно какво знсчение има причината за раздялата с жена му, за отношенията с другата жена.

Как да няма значение, нали знаеш "вълка козината си мени, но нрава не".

# 79
Разделих се, защото не я искам вече по-рядко ще чуеш, защото мъжете все пак имат и чуество за отговорност, което ги задържа в семействата.
Не ми е много ясно какво знсчение има причината за раздялата с жена му, за отношенията с другата жена.

Не е така.

# 80

Не е вярно. Не си си го изстрадала още. Simple Smile

# 81
5 месеца?! Аз на втория месец получих покана за съвместно съжителство като аз помагах с пари и документи, за да се нанесем. Пича беше толкова доволен, че благодарение на мен намерихме жилище че не след дълго ми показа вратата, за да може сега на моето легло да се въргаля някаква друга. Не бързай! Не го притискай! Ако аз съм на него ще се почудя защо прибързваш - за къде точно си се разбързала? Имате деца, жилище. Какъв е проблема?

# 82
  • София
За съжаление вчера се сдърпахме. От много време се знаеше,че бившият ми ще вземе децата за идния уикенд и ще ги води извън София. Което той го прави 2 пъти в годината. През останалото време не ги взима с преспиване никога незнайно защо. И новият ми беше казал тогава и той да не взима този уикенд неговото дете за да сме си заедно двамата. И аз така се зарадвах измислях какво ще правим планове и тн. И вчера изведнъж ми изръси как още в петък мислел да си вземе детето и да си отидат у тях и как да ходели да се учат да карат ски в събота. И дали съм го пускала. Онемях. Значи това какво е казал на мен нищо не значи. Помълчах малко и не издържах и му го казах, че не е коректно спрямо мен така да си мени мнението, но че никога няма да го спра да си се види с детето. И той му потънаха гемиите. Не си говорехме до днес. Най-обидното от всичко ми е ,че като е без детето може и по 5 дни да спи и живее вкъщи, но като си вземе детето си отива. Ако аз съм с децата явно има компания за детето му и сме заедно...но както сега като ще съм без деца и до там...Евентуално да съм отидела аз у тях...да съм отидела с тях на ски и тн...всичките ми планове пропаднаха...ми нека са си заедно...аз ще си направя нов план, който не включва него тогава.

# 83
Защо така си се ядосала, отивай с тях на ски и толкова. Все пак както сте и двамата с деца, възможностите за романтични почивки само двамата намаляват Simple Smile Може майката на детето и тя да е поискала романтика тоя уикенд и да е пратила детето неочаквано при баща му.  Я по-ведро, не се втелясвай, гледай си да ти е кеф и това е Simple Smile

# 84
Мисля, че си доста сръдлива и незряла (или поне така постъпваш).
Поставяш се на една плоскост с детето. Ти дете ли си? Кого по-напред да успокоява - тебе или детето? Ми много ясно, че детето му стои ПРЕДИ тебе! И така трябва да бъде, ако човекът е читав. А ако ти си умна, ще го оцениш.
Да не мислиш, че предпочита да разхожда малкото досадниче пред това да правите секс 2 дена? Разбира се,  че ако си гледаше собствения егоистичен интерес, щеше да зареже детето си и да дойде у вас да си правите кефа.

Имала планове! Ма какви толкова са тия планове, да не е аудиенция в Бъкингамския дворец?

Тропаш с крак и му лазиш по нервите, накрая ще те зареже хубавият човек, а ти ще се хапеш отзад.

Разбери веднъж завинаги: той е родител и явно приема ролята си сериозно. Детето му е на първо място - преди тебе. Ако не си в състояние да приемеш това, както би било редно в една зряла връзка (и както ти самата би изискала от него спрямо твоите деца), значи е време да пуснеш човека да си намери пораснала жена, а не второ детенце/разглезена тийнейджърка. Да ревнуваш от едно дете, вместо да проявиш съпричастие към трудния период, който преживява, е меко казано инфантилно.

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 10:13 от Анонимен

# 85
  • София
Не само си направи нов план, ами използвай времето да анализираш всичко и да махнеш розовите очила.
Ролята на безгласна буква, е силно натоварваща и защо да си я причиняваш сега, когато си свободна да решаваш живота си както на теб и децата ти е най- добре!?
Представяш ли си "чудесният мъж", нанесен у вас и как всяко уж ваше решение, е непоследно, защото на него нещо друго му е щукнало? А, ти си в ролята на пионката........

ПП. Учудиха ме двата поста нагоре- защо се намесва детето в цялата случка, като тук иде реч за предварителна уговорка по негова инициатива?
Той предлага да не го вземе, за да са само двамата, а в последния момент заявява, че още от петък е решил да го вземе и да си организират почивните дни на ски.
Защо я обвинявате, че се "мери" с детето му, като проблемът е некоректното му отношение към нея и собствените му решения?
Тя пише, че бившият не взима децата с преспиване, така че, къщата остава празна само 2 пъти в годината.
Кой нормален човек не би се възползвал от ситуацията?

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 10:22 от absurT

# 86
Ми хубаво, да си вземе тогаз някой Мъж, който след развода забравя, че има деца от предишния брак и само гледа как да топне тва в онова. Не че тоя манталитет няма да се обърне против нея, де, ама като не харесва отговорните бащи...

Лошото е, че тоя тип Мъже бягат много бързо от лепки като авторката, дето не могат и 1 ден, ако Мъжът не ги топли отзад нощно време.

Развела се, още леглото не изстинало от предишния, тя тутакси бърза да нанесе следващия там. Ми спри се малко, огледай се, поживей самичка, да ти се избистри главата, пък после му дай време на човека да навлезе в живота ти - твоя и на децата...няма, братче! Мъж искам, сега го искам!

# 87
Мисля, че реагираш пресилено. Едно е в последния момент да отмени плановете, понеже приятелите му са се обадили да ходят на ски или някъде другаде заедно, друго е да е възникнал ангажимент заради детето. Големи хора сте!

Както го описваш този мъж, свестен се вижда. Едва ли нарочно би ти спретнал номер, а освен това те е поканил с вас.

Предполагам, че те е страх да му се довериш заради миналия болезнен опит и това е разбираемо. Просто се успокой. Вместо да се фръцваш, че ти ще правиш на свой ред планове без него, си направи разходка, изпий кафе с приятелка, изгледай приятен филм, прочети хубава книга.

Не мисля, че е станало нещо, заради което трябва да се безпокоиш.

# 88
Човек трябва да държи на думата си, в това спор няма. Но винаги има изключения, не се знае той в каква ситуация е бил поставен. Разбирам, че се чустваш излъгана и пренебрегната, но ти трябва да свикнеш, че за него ще си втора дупка на кавала. Човека държи на детето си, за което му свалям шапка.

# 89
Човек трябва да държи на думата си, в това спор няма. Но винаги има изключения, не се знае той в каква ситуация е бил поставен. Разбирам, че се чустваш излъгана и пренебрегната, но ти трябва да свикнеш, че за него ще си втора дупка на кавала. Човека държи на детето си, за което му свалям шапка.

Абсолютно! Ако някой мъж ме постави преди детето си, това никак не би ме успокоило. Ще значи единствено, че си гледа моментния кеф - днес съм аз, утре може да е съвсем друго нещо или някой/я.

Не виждам нищо страшно пак да сте си двамата, макар и с детето му. Дори би трябвало да приветстваш тази възможност да се опознаете, да му влезеш под кожата, а не да се тръшкаш и ти като другото дете. Вижда се, че този баща си обича детето и държи на него. Не ти ли идва на ум, че пътят към сърцето му минава именно през детето? И че като влизаш в ролята на "злата мащеха" най-много да отблъснеш човека?

Общи условия

Активация на акаунт