Дъжд от ЮЛСКИ бебета вали- време е и своето да гушнеш ти!

• 14 646
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте от нас днес бяхме на разходка  tiptoe и ми се отрази много добре, а пък и времето е по-прохладно! Мисля, че ми падна част от тапата, но не съм сигурна дали е точно това, едно такова гъсто бледожълтеникаво без никакви кървави нишки  както съм чувала  33uu и по-малко от една чаена лъжичка. Как мислите дали е запушалката? newsm78 Краката ме болят доста и едва кретам, но съм решила да ходя пеша повече.
За оформлението на тема съм благодарна на Надето и дано някои друг прояви талант като нейния, щото аз не съм  никак по тия неща  Rolling Eyes
Пожелавам успех утре на yolk да стане още една щастлива мама от юлския форум и всичко да мине възможно най най добре newsm10

# 106
  • на правилното място, в точното време
  Сладката ни дама да не е следващата мама, а???  newsm30 newsm30 Нали знаете, разходките до какво водят...
   Абе я ме светнете и мен за тия яйца, какви са и какво излиза от тях, за какво служат, абе инфо някакво.
  И на мен ми е притеснено за maxin Praynig, дано причината са майсторите у тях. Пърли, поздравления, мила, вече си имаш нет у вас   typeuu , и си личи по активното ти участие  smile3501
   Аз да се оплача, бебка пак й се появи  жълтеничката. Скарах се #Cussing out #Cussing out с докторката си, която на всичкото отгоре ми е приятелка. Смята, че трябва да влезнем в болница, за да й правят вливания, а и да ни направят изследванията безплатно, защото по здравна каса не можело още, тъй като нямала още ЕГН. Казах й, че заради някакви смешни пари, няма да рискувам здравето на детето си и да влезна в детско, където е пълно с какви ли не вируси, а и само циганета има там, защото е безплатно. Идеше ми да я удуша  #2gunfire #2gunfire newsm61 newsm61  ккаво се е шашнала толкова, не разбирам. Един съвет от мен, не се предоверявайте на никой. Такава информация има тука в интернет, чак свят да ти се завие. Четете и бъдете информирани. Това,че са доктори, не ги прави да знаят всичко. В това се убедих последните 12 дена, покрай беба. Противоречат си, всеки казва различно нещо, което е противоречиво на другото мнение, абе изобщо пълна каша. Така, че четете, питайте ги, те се дразнят , ако покажеш знание, ама да не ви дреме, става дума за скъпите ни дечица!
breastfeeding
    yolk, успех, миличка утре!!!! Peace Peace Peace Peace
   За сега ви казвам чао, отиваме на разходка и то четиримата  family

# 107
ЧЕСТИТО НА ВИЛИМИЛИ,ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА!!!   bouquet
sugar_lady,май е твой ред....пожелавам ти и ти в най-скоро врме да си гушкаш малката душица.
Пърли,аз количката я изпрах на ръка,и то не така основно.....в смисъл отгоре отгоре,колкото да обере праха.Въпреки,че я взех от форума,е много запазена....почти нова,а и мамата се беше погрижила да ми я изпрати в перфектно състояние(чиста)!Да пратиш поздрави на Максин,като се чуете.
Равиа,приятна разходка,ние преди малко се прибрахме от разходка,с татито и кучето.Тук започна пак да гърми,дано при вас времето не се развали!Моля се на Йоанна да й мине по-скоро жълтеницата,а ти не се ядосвай на безхаберието на лекарите.
yolk,пак ти пожелавам успех   bouquet
Лека вечер сладурки!

# 108
Равиа, добре, че прочетох поста ти до края Hug Явно сама си разбрала каква е истината за медицината като цяло. Не само в България, а и по целия свят за съжаление Sad само дето там си правят труда да ти кажат всички възможности и да оставят избора на теб, а не както тук - методът е само един.
Бъди смела и знай, че оставиш ли всичко на сърцето си то ще ти подскаже най-вярно какво е правилно за теб и бебето Heart Eyes

# 109
  • Варна
Здравейте юлски мами!!!Виждам,че почнахте да ни изпреварвате вече.Искам да честитя на новообебилите се мами   newsm51и да кажа,че май ще ставам юнско-юлска мама newsm03.Имам още четери дни до термина ми,но док ми каза да не се надявам юни месец да родя.Ще пиша,ако има промяна.Целувки   love001и успех на всички!!!!!  

# 110
Kriss77 добре дошла при юлките  Hug
sugar_lady може и да е запушалката  newsm78  Ако е тя до 2 дни ще родиш.Хайде късмет  newsm10

yolk късмет утре и кои друг беше за утре за секцио освен yolk?   newsm78

Равия не може ли да ви предпишат дом.лечение някакво    33uu

# 111
Аз се включвам да поздравя новите мамчета Кети и Вилимили! Да са им здравички бебчетата и бързо възстановяване.

Ravia за съжаление и аз така мисля като тебе. Въобще не съм се доверявала на лекарите с дъщеря ми и времето показа, че добре съм направила. Много жалко но наистина повечето ни лекари са доста некомпетентни.  #Cussing out

При нас нищо ново, освен че ми е много топло и вече втора седмица не мога да оздравея от един гаден грип, който ме хвана.

# 112
За тези, които питаха за яйцата - това е "да си осиновим яйце" -  копираш си кода, на което яйце си харесаш и си го мътиш Animal Chicken Яйцата се излюпват на всяко 1-во число, незнам какво излиза от тях - някакви различни, мистериозни животинки,  kyllmgне съм виждала до сега излюпено. Аз съм си избрала да мътя близнаци Grinning Ето и линка: http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs

Тъкмо приключих с последната си вечеря преди денят на дългоочакваното събитие, спазих всички указания на доктора, разопаковах големия куфар и си стегнах малко сакче. Много е хубаво да знаеш кога точно ще родиш, защото може да си се приготвиш на спокойствие, но пък ми липсва момента на изненадата, като знам как по цял ден и цяла нощ се ослушвах за сигнали - я води, я контракции... Даже веднъж имах фалшива тревога - първо на половин час контракции, после зачестиха, станаха на 6-7 минути и аз веднага се запътих към болницата. По тоя повод искам да споделя, че ми беше голям стрес, защото нямах избран лекар и се чувствах много неспокойна и уплашена, като реших, че момента е настъпил. Върнаха ме де, оказаха се подготвителни, а толкова много приличаха на истински. Сега отивам да раждам развълнувана от предстоящата среща и с надеждата, че всичко ще мине благополучно. Кой знае колко много още бебоци ще се появят докато съм в болницата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Пожелавам ви много спокойствие и успех в последните дни от бременността ви!
Благодаря ви мили майчета, стискащи ми палчета!  Hug Hug Hug

# 113
yolk вероятно ще сме изписали 2 теми  Joy
Ти как се чустваш иначе емоционално? Ами таткото?  newsm78

# 114
Аз нещо съм се разчистила- чистачкатаи тръгне и аз след нея чистя пак newsm78 Дали не е т.нар. гнездене?
Нашето столче е също Макси Кози Сити  и мисля да го пера на ръка, все пак е висяло по складове.А към него си има сенник- който е платнен и  би трябвало да става за пералня- ти Пърли какъв си намерила?
Иначе днес бяхме с приятели, които са с деца вече , в Борисова градина -толкова беше хладничко и приятно и взе че заваля един порой Wear Umbrella
Равия, как така нямате ЕГН- то как се взема? Не ти ли го дават веднага?Някой ще обясни ли с ЕГНто как се процедира?А акта за раждане?
И на мен ми стана интересно с тези яйца- ей сега ще си направя едно
P.S.Ето направих си на 1-ви ще го видим какво ще се пръкне

# 115
Добро утро на станалите вече!
Идеята на Pearly да пише нещо от лекциите на 9 месеца наистина е страхотна и вижте какво открих.
Това го копирах от августовската тема(дано мамата, която го е писала не ми се разсърди Praynig). Това е от лекциите, така, че ще спестим на Pearly една темичка.
ЗАКАЛЯВАНЕ НА БЕБЕТО
Температура на въздуха
-   Температурата на детската стая трябва да бъде 20-22°С. През лятото може да се поддържа температура до 25°С, но не се препоръчва климатик;
-   Не се препоръчват големи температурни разлики – от вътре – вън или от едната стая в другата;
-   Детската стая трябва да се проветрява през 2-3 часа.
Лятото
-   Облекло през лятото: боди с къс ръкав и евентуално гащеризон с презрамки. Когато температурата падне под 25°С се облича боди с дълъг ръкав.
-   Първо излизане с новороденото през лятото: след 10-ия ден. Да се вземе едно тънко одеалце за всеки случай. Разходката трябва да продължи не повече от час.
-   През лятото бебето може да спи и на отворен прозорец стига да не е на течение.
-   През лятото е добре бебето да се оставя голичко за малко, но не повече от половин час.
-   Признаци за прегряване на бебето: много реве, зачервява се, пулса му се ускорява или прави обрив.
-   След 20-30ия ден от раждането спокойно може да се отиде с бебето на село или на вилата.
Зимата
-   През зимата при къпане температурата в банята или стаята, където ще къпим може да се вдигне с не повече от 3-4°С като се внимава да няма големи температурни разлики между помещенията.
-   Първо излизане с новороденото през зимата: след 20-25ия ден при външна температура до -5°С. Разходките да се правят по обедно време за не повече от 2 часа. Препоръчват се ежедневни разходки.
-   Облекло през зимата: боди с дълъг ръкав, гащеризон с дълъг ръкав, шапка, чорапогащник/ританки, чорапки, добре завито с одеалце.

Вода за къпане
-   Водата за къпане трябва да бъде с температура 37,4 – 38,4°С, като може да се увеличи с не повече от 0.4°С при необходимост. Ако температурата на водата не е подходяща бебето сигнализира със силен плач.
-   След къпане бебето не се извежда навън, затова се къпят вечер или след разходка след която бебето трябва да спи.
-   Закаляване с вода: процедурата се прави след 3-4ия месец. Започваме да намаляваме температурата на водата с 0,1-0,2°С през седмица до момента, в който бебето реагира – бебето плаче и не иска да влиза във водата. След това връщаме старата температура на водата – 37,4°С.
-   Закаляване с обтриване с мокра кърпа: процедурата се прави след 7-8ия месец на бебето. Тялото на бебето се обтрива с мокра кърпа с температурата на водата, при която къпим бебето. Започваме с дупето, след 3-4 дена продължаваме с ръцете и краката, след още 3-4 дена – коремчето и след още 3-4 дена гръбчето. После намаляваме температурата на водата на къпане до 27°С.
-   Солена баня (прави се предимно при бебета с рахит): процедурата се прави след 5ия месец на детето. Във водата за къпане се слагат 1-2 супени лъжици морска сол и бебето се къпи без други препарати за къпане (сапун, шампоан). Бебето престоява във ваничката до 10 минути. Процедурата се прави през ден в продължение на 2 седмици.
-   Обедна баня със слънчева вода през лятото. Оставя се вода вън на слънце и след сутришната разходка бебето се полива с нея.

Слънцето
-   Бебето не се оставя на директна слънчева светлина. Откритите части задължително трябва да са намазани с висок вактор слънцепредпазна козметика.
-   При разходка в слънчево време задължително се слага слънчева шапка, чадърче, гюрук на количката. Когато бебето лежи да не се слага шапка, защото главичката му ще се изпоти.
-   В слънчеви и горещи дни да се дава повече вода за пиене или други течности.
-   Ходене на море: до 12ия месец на бебето не се препоръчва то да ходи на море, защото промяната на климата, влажността и надморската височина ще му се отразят неблагоприятно. Ако все пак се ходи на плаж, това да става само сутрин до 12 часа и задължително трябва да разполагате с лекарства за стомашни неразположения.
-   За планина след 2-3ия месец може да се вземе кенгуру. Кенгуруто се ползва след 2-3ия месец, преди това не е удачно.
-   Желателно е да се ползва само една марка козметика, това се отнася и за слънцепредпазния лосион.

Вода за пиене
   До 4-ия месец се дава чешмяна преварена (лекторката не поясни от коя чешма   ), след 4-ия месец изворна вода (напр. Девин изворна) и вече след 6-7 месец се дава минерална вода. Подсладена вода се дава през 1ия месец, след което захарта постепенно се намалява и след 3ия месец водата е без захар.

Масаж на бебето започва да се прави след 1-ия му месец, а гимнастика – след 3-ия.

# 116
  • София
Добро утро мами,
Стискам палци на yolk, която днес ще гушне малкото бебенце, дано всичко мине по мед и масло Praynig
RAVIA как е бебчо?
Pipi много полезни неща си написала, благодаря  bouquet
При мен нищо ново, освен, че май вече започвам да си внушавам някакви болежки и др. неща, които са характерни за наближаващото събитие, ама то сигурно от голямото нетърпение и желание Joy
Когато правихме бебо, всеки месец си мислих, че менструалните болки всъщност са предвестник на забременчване Laughing
С голям интерес вече чета темите в кърмаческия, в родени вече бебчета, за да знам какво ме чака и как да се справям с бебенце  ylinfant
Мами, на мен никога не са ми мерили таза, с нищо, само за това, че бебо е с главичката надолу казаха, че ще раждам нормално, а не секцио, ами ако е тясно и не може да излезе? newsm78
Иначе започнаха да ми звънят роднини всеки ден, да питат какво става, не съм ли тръгнала да раждам, малиииии, ако пренося си представям, колко ще ме изнервят #Cussing out
Лек ден мамички

# 117
Включвам се само да вметна. Подсладена вода - в никакъв случай. Вода може да предлагате, но не и да насилвате бебето да пие. Количеството се контролира от вас и не бива да надвишава 50мл. на денонощие, като и това е много, защото измества цяло хранене на новородено бебе, а при положение, че в гърдите ви има предно и задно мляко... просто водата е излишна.
Слънцезащитните кремове са нож с две остриета. SPF факторите са канцерогенни ако не знаете. Много по-доббре е да извеждате децата сутрин до 11 и следобед след 17 часа като се движите по шарена сянка, а и количките имат сенници. По-добре е да оставяте бебешката кожа да диша максимално. Ако сега раждах Сияна със сигурност нямаше да я мажа с нищо. Както правя вече два месеца, а тя се чувства прекрасно, кожата й е мека и атопичните петна изчезват.
И не се вманиачавайте на тема температура и термометри. Водата за банята е такава, каквато на вас ви харесва, а ако все пак се колебаете, топвате лакът и ако ви е добре, значи всичко е ОК.

# 118
Добро утроооооооооооо!
Успех на yolk   и до няколко часа да гушне малкото съкровище!

Ивка76, на мен ми остават 6 дена до термин и моите роднини и приятели вече са ме побъркали.
На ден по 100 пъти звънят да питат случайно да не съм родила.
Всеки път им обеснявам , че като родя ще разберат ама кой ли ме слуша!

Толкова малко време остава , а аз нямам никакви признаци  SadВече искам да си гушкам бебчо !
Дали какво стана с sugar_lady Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Fiona , ами ЕГН ще го видиш чак като си вземеш акта за раждане от общината в която си !Поне аз така знам! Rolling Eyes
Хайде целувки от нас и спокоен ден!

# 119
момичета, здравейте!

честито на новите мамчета   bouquet  да са им живи и здрави бебчетата, и да растат щастливи.

днес трябва да се обадя на "моя доктор", за да направим консултация по телефона. какво ли ще ми каже?!  newsm78

приятен ден на всички и успех на тези, които днес ще гушнат бебоците си!

Общи условия

Активация на акаунт