Денят на бащата - нов сериал по БНТ

• 57 554
  • 972
  •   1
Отговори
# 120
Ами ако жена му беше на мястото на Захари, щях и нея да я разбера в случая.

То проблема не е, че е изневерил. Стана ясно, че там всичко е свършило и не е било нищо сериозно и с чувства. Т.е. не я напуска заради друга жена. Той каза, че отдавна има проблем между тях двамата. Изневярата е само повод нещата да приключат.

# 121
В неговата глава всичко е приключило. Реално не е.

# 122
  • София
Аз пък не мога под никакъв претекст да оправдая изневяра и такива "мъжки" умозаключения от рода на "не беше сериозно, значи все едно не се е случило" са ми много нелепи. Проблемът не е само във физическия контакт, а в предателството на доверието. Жената е отдадена, гледа семейството, детето, поддържа уюта в къщата и за финал получава комплимент - превърнала си се в лелка. Много такива примери имам около себе си, оправданията са 1:1.
Като нещата са изчерпани 'що не си е тръгнал преди да си начеше егото с друга жена? А и на мъжете след подобна житейска ситуация им е много по-лесно да продължат живота си. Напускат дома и бързо се връщат към ергенския живот, а целият битовизъм с къщата и детето остава за жената.

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 07:00 от malina_smile

# 123
Жената имаше наранено его и за това подаде молба за развод , като очакваше покаяние от мъжа си, но дебила вместо това избра да ги напусне .

Явно аз съм гледала друга серия. Simple Smile
"Дебила" всъщност каза на адвоката, че ще оправи нещата, но т.нар. приятелка подкова услужливо жена му през това време и отново се разминаха.
Бързичко ми се развиват нещо събитията, това не ми допада.
Иначе, харесва ми. Харесвам Бахаров, Бабина, Сано и съм доста изненадана /положително/ от актьорското представяне на Глория.

# 124
Глория се справя много добре дори, но нещо в устата и ме дразни ужасно. Иначе много с лекота се справя, не знам дали е играла и друг път. Сано си ми е любимец, мернах в надписите, че момиченцето Яна е дъщеря му. Но момченцето...не е добър избор, не мога да го обясня, но не ме докосва никак

# 125
С тезата за по-отговорните жени не съм съгласна. Мъжете с кого изневеряват? С жени в повечето случай. Стигне ли се до неприязън към партньора и изневяра положението е критично.
Вероятно ще има ретроспекция на случки от живота им, за да узнаем  каква е причината за разминаването им.

# 126
От трейлъра си вадя извода, че ще се играе по тънката струна "детето". Детето ще се ползва като причина и следствие за по-нататъшните събития, чрез детето ще си "говорят". Загатнаха го в първа серия с това "Баща ти вече не НИ обича", серията приключи доста притеснително с намирането на ножчето от момченцето.. Да видим.

# 127
С тезата за по-отговорните жени не съм съгласна. Мъжете с кого изневеряват? С жени в повечето случай.
Но тази жена може да не е била обвързана. Като цяло жените имат много по- малко време и възможност за такива утехи. Да, ножчето ...

# 128
  • София
Защо да се извинява и да замазва, след като нищо не чувства и не иска да остане в тази връзка заради детето, както се оправдават нерешителните?

Е, Рамацоти, да се развяваш по вили и кревата и да изневеряваш на половинката си си е за извинение отвсякъде.
Изневярата е тъпа, грозна постъпка, за която да, дължиш извинение на този, на когото си обещавал, че ще си верен.
Абсолютно типично по мъжки (в най-лошия смисъл казано) се измъкна и се опита да прехвърли вината на невинния. Щото то хубаво битовизма и рутината те задушава, ама като е така, направи нещо с жена си - която със сигурност също не е във възторг от работа-дете-домакинство - или ако не става, махни се.
Съответно тя, типично по женски, в най-лошия смисъл казано, накрая каза не НИ обича. Такова нещо как може да ти даде сърце да кажеш на дете, не знам.

Бях решила да не го гледам, защото толкова копира моята житейска история, че няма накъде, на моменти все едно нас гледах, и с разправиите, и с казването на детето, и със случайното виждане на улицата ... Твърде е реалистично и може би няма да си го причиня по-нататък, това са неща, към които не искам да се връщам.
Но пък е майсторски направен, щом ми действа така.

# 129
  • Берлин
Изневярата не е нещо,което изисква извинение,прошка или оправдание,факт е. Не приемам този факт. Няма значение нито какви са причините,нито поводът. Изневеряват и мъже,и жени. Не е до пол и разни изброени по-горе специфики. До самоуважение е. Ако не виждам смисъл и щастие в една връзка, приключвам и това е. Изневярата не отваря очи,само ги затваря понякога. А стоенето в нещастна връзка заради децата - ужасно тъп аргумент. Децата поемат пътя си, родителите остават сами. Техен избор е щастливи или нещастни. И мисля,че е по-добре ужасен край,отколкото ужас без край. Това са моите убеждения и начинът,по който аз чета темата изневяра-развод-деца.
Тук ми е любопитно да видя малко по-назад от семейния им живот. Не ме вълнува какво е довело до изневярата (защото това довеждане е само оправдателен режим), искам да видя какво е довело до празнотата,която той описа.

# 130
Папурче,споделям напълно тезата ти за изневярата,това е и моето мото:когато не се получава приключваш ,а не залъгваш себе си и човекът до теб!
Обаче едва ли ще видим ретроспекция,не знам така си мисля.

# 131
На теория е много лесно да махнеш с ръка и да кажеш "да, нещо не върви, ще го/я напусна", но на практика не е толкова лесно.

# 132
...Щото то хубаво битовизма и рутината те задушава, ама като е така, направи нещо с жена си - която със сигурност също не е във възторг от работа-дете-домакинство - или ако не става, махни се.

Ето, маха се. Сега го прави.
Виновен ли е, че не обича вече? Насила да стои в брака няма смисъл. Той цяла нощ не направи опит да я потърси, когато Калина избяга и чак на другия ден при срещата я попита, къде е била. Обидно равнодушен е към нея.

# 133
  • София
Направо си е адски трудно, но хората не го разбират. Затова в СО е пълно със съвети да се къса и бяга с двеста. А е адско мъчение, дори когато си хиляда процента сигурен, че е правилно.

# 134
О. Бърди, аз също когато гледах промото си мислех, тоя филм съм го играла, на кино няма да го гледам, при все, че разводът ми се точи по- дълго от брака. Но, не. Гледах го с кеф. А сега и с удоволствие чета коментарите ви.
Може би ти още таиш голяма болка. Да, иска време да мине, но ето аз доказателство, че минава.

Общи условия

Активация на акаунт