Денят на бащата - нов сериал по БНТ

• 57 764
  • 972
  •   1
Отговори
# 225
А детенцето след като разбра, че няма да купят желаният робот започна да краде ли?

# 226
И аз това не разбрах - тези вещи крадени ли бяха?

# 227
Аз мисля,че взе да си поправя старият робот.Нали питаше майка си,дали ще му купи новият.Явно трябва да занесе някакъв в училище,нали го подиграваха.

# 228
Ама и детето добре се възползва, все нещо иска. От къде дойде робота в кутията?

# 229

Как върви времето и колко е остаряла Петя Силянова.

И Иван Налбантов. Тъжно.

Глория откъде я изкопаха за хубавия филм! Лази ми по нервите с рецитациите си.

Да, аз сега изгледах втора серия. Уникален тембър има този човек. За съжаление всички остаряваме, не ставаме по-млади.

За първи път я гледам тази мома в ролята на Милена. За първи път я виждам изобщо. Но ролята й е отвратителна. Това не е приятелство в никакъв случай. Друг е въпроса защо Калина я пита за всяко нещо. Как да постъпя????
Аз също не обвинявам Димо. Случва се сигурно в един момент чувствата да се изчерпат. Спираш да обичаш някого.. вероятно става постепенно, не изведнъж, но се случва понякога. В един от трейлърите Димо казва нещо в смисъл: "В един момент започваш да се питаш: Коя е тази жена? Какво търси тук?"

Не обвинявам и Калина и не я съдя, но това с крясъците пред детето беше голяма глупост. И ровенето в пощата. Това наистина е ужасно нещо, ужасно. Но и той не трябваше да кани колежката, когато е със сина си. Нормално беше детето да реагира така.

Около мен има разведени хора - и майките и бащите в един момент настройват децата срещу другия родител. Много долно. Децата са големите губещи в тази ситуация, в която всички губят. Но децата губят най-много.

Много е реалистичен сериала, много. Хора сме и всичко случва в този живот. Все си мисля, че колкото и да са наранени хората при развод, заради децата трябва да запазят някакъв нормален тон. Или ако се случват скандали и простотии, то те да не са пред детето.

Аз мисля, че Боби започна да краде. Родителите му се развеждат, крещят си.. децата в училище му се подиграват, че няма робот. (знаем колко са жестоки могат да бъдат децата особено в днешното комерсиално време.. кой с какви дрехи е, с какви кецове, с какво яке, да не говорим за телефона. ) Нормално е да избие нанякъде.

# 230
  • София
И аз така мисля, че започна да краде.

# 231
Модерна ли е тази дълга, раздърпана коса? Ужасно изглежда на това нежно личице, като клошарче. Не е виновно детето де

# 232
Аз нямам малки деца, но я някаква мода явно. В крак с безполовото възпитание май. Наскоро така попаднах в неудобна ситуация, говорих на едно много симпатично детенце на около 6 годинки с такава коса и родителите ми се троснаха, че бил " той"! А по какво да разбера, че е той? Беше със синьо яке с жълти ципове и и жълта шапка и жълти гумени ботушки. Шапката си я свали и изпод нея руси къдрици като ниагарския водопад.

# 233
Реалистично и силно начало на сериала. За съжаление усещам как филмът върви към силно негативен образ на майката и изместване на фокуса към модерния и глупав "синдром на отчуждаване" на детето.Разбира се, че жертвата ще е бащата, който след години лицемерие и фалшив образ за пред хората, решава да се върне към безотговорния, айляшки, егоистичен, безгрижен живот и да почувства "свободата" от всякакви отговорности. Димо е пълно леке и егоист, но понеже Калина ще я изкарат супер зла, злобна и неразумна като родител и жена,  накрая всички ще се радват след мръсните игри на Димо, че тя ще миряса и ще осъзнае, че трябва да бъде мила с гадния си бивш - заради детето (нищо, че и за баща не става той, от така видяното дотук). Намирисва развитието към абсолютно популистки сюжет - дискриминиращ нормалните жени при подобен развод. Защо не изградиха реален образ, на нормална жена при развод, за който тя желание и вина няма и бащата настройва детето срещу майката, а не обратното, м? Не се случва по-рядко, даже напротив! Ако искат да им помогнем със сценария за втори сезон със огледална сюжетна линия. Smiley

Същото мисля и аз, защото съм го преживяла съвсем наскоро. А някои реплики от филма са 1:1 с думите, които чух от бившия си съпруг. Сценаристите дали не четат бг-мамма Simple Smile Смазващо е, когато на нищо неподозиращата съпруга и се стовари изведнъж подобно нещо. А човека си е обмислял раздялата отдавна и е лъгал, и е изневерявал и т.н. въобще живял си е живота.И изведнъж, край, не искам повече да съм семеен. А наистина е много,много трудно да поддържаш  нормални отношения с човека, който те е наранил дълбоко и се е отнесъл изключително безотговорно към семейството си. Човек, който постоянно казва на детето /по телефона!/ колко много го обича, но го вижда по веднъж в месеца за 3-4 часа, дори без да му е ограничен достъпа до него.

# 234
Билян@, и аз имах същата ситуация с едно момченце с невероятни букли и то от групата на дъщеря ми в ДГ...

# 235
  • Испания
Защо да е мода? Винаги е имало момченца с дълга коса.

# 236
"Мишето" е от този тип комплексирани жени, вечно съмняващи се във всичко и всеки, ревнуващи и от въздуха.
Много жалка постъпка.
А споменаването "мимоходом", че мъжът на приятелката й, с когото са в драматични отношения е бил с друга няма да го коментирам даже. Голяма приятелка, няма що.

# 237
  • Испания
С подобен приятел нямаш нужда от врагове.

За мен Милена е типичната "приятелка", която не може да понесе чуждото щастие и със садистично удоволствие методично прави всичко възможно другото семейство да се раздели и тя да демонстрира любов, щастие и хармония в своя дом - нещо, което всъщност е напълно измамно.

# 238
"Мишето" е от този тип комплексирани жени, вечно съмняващи се във всичко и всеки, ревнуващи и от въздуха.
Много жалка постъпка.
А споменаването "мимоходом", че мъжът на приятелката й, с когото са в драматични отношения е бил с друга няма да го коментирам даже. Голяма приятелка, няма що.

Точно. Спомена "мимоходом" и после когато Калина започна да разпитва и каза, че не се е обадила, за да говорят за Димо, а за Кико. Отвратителна е.

# 239
Димо, няколко пъти каза и то е видно, че не се отказва от сина си. Напротив. При последната им среща той прояви грубост към Калина именно заради детето.
Той не проявява никаква нежност към жена си, а както  каза - само уважение, като майка на детето му. Какво повече да й обяснява? То е пределно ясно. А това, че Калина тълкува по неправилен начин действията му показва, че не го познава.

Той дълго време е лицемерничел и не е давал преки индикации пред жена си, че не му е комфортно с нея. Затова се получава така, че в един момент си задаваш въпроса "кой е този човек до мен, аз не го познавам". Ако беше искрен и честен с нея, тя щеше да го усети по-рано, да са говорили и т.н. А осъзнаването, че не си познавал човека до себе си е дълъг и болезнен процес. Калина все още вижда в него съпруг, който е бил за нея дълги години подкрепа и опора. Затова тълкува погрешно жестовете му на внимание и хм,уважение /дали?/. А той, напротив, нищо не вижда в нея, освен жена, която му е родила дете. Поведението му го показва.Той не страда особено от раздялата, отдавна е приключил с жена си като жена, веднага се е ориентирал към други мадами и лайф Simple Smile Така не постъпва човек, който съжалява за изгубено семейство.  За жената, която не е предполагала с какво говедо живее, изживяването е шок и ужас.Реакцията на Калина е остра, но разбираема.

Общи условия

Активация на акаунт