Денят на бащата - нов сериал по БНТ

• 57 722
  • 972
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Кико е Александър Сано, нали? Само името на неговият образ не можах да запомня. Струва ми се, че крие нещо той.

# 181
  • Испания
Кико е Александър Сано, нали? Само името на неговият образ не можах да запомня. Струва ми се, че крие нещо той.

Да.

Четох всякакви интерпретации тук, между които имаше такава, че Димо само е чакал повод, за да напусне семейството си.

Ето какво пише в сайта на БНТ:

Цитат
Калина и Димо са младо семейство, имат дете – Борис на 8 години. На рожден ден на дъщерята на Кико и Милена - младо приятелско семейство, става ясно, че Димо е "кривнал встрани". В разговор Димо уверява Кико, че историята е приключила. Милена казва на Калина, че Димо й е изневерил. Калина иска обяснение и най-вече извинение, но Димо не смята, че има място за такова. Скарват се лошо. По съвет на приятелката си Милена, Калина дава на Димо молба за развод и то в момент, когато Димо е решил да оправи нещата.

https://www.bnt.bg/bg/a/denyat-na-bashchata

# 182
# 183
  • Враца
Хареса ми сериалчето, ще го изгледам!  Peace

# 184
  • България
И аз не мисля, че Димо щеше да напусне жена си.
Защо му е, явно тя се е наела с отговорностите -издръжка на домакинството, кредити.
А той, шапка на тояга, я да кривнем някъде да си подсладим скучния, подреден живот.
Той, бореца срещу неправдите е над такива дребни проблеми. Битовизми някакви.
Само че Калина имаше наглостта да иска извинение. Такива работи той явно не търпи. Като добавим, че е и такава лоша съпруга, Набутала го в радиото да пуска песнички. Видяхме го и как работи- заспал на бюрото Laughing.

# 185
Като гледаш отстрани..... кака се разминават в разбиранията на действията си...... Той ясно си каза - не искам ВЕЧЕ семейство, а тя- той МАЙ още ме обича! Гадно е. Като се замислиш, как можеха да си продължат, може би за още известно време..... Защо не може да се приеме, че вече за единият не става. Просто се е счупило нещо /няма значение кой е/. Защо не могат да си останат с нормални отношения, защо трябва да е толкова трудно. Не защитавам Димо, но той не я излъга в нито един момент от научаването на изневярата. Калина разчита погрешно сигналите и после говори несвързано. И като се замислиш колежката му как се появи..... нелепа ситуация, но толкова не на място..... За Димо всичко е ясно и той не чувства вина, но за Калина това е повече от унижение и предателство. Със сигурно и аз не бих повярвала, но вижте от страни колко е лесно, то наистина е така. Как си правим проблемите огромни за няма нищо...... С отвратително тегаво чувство останах след втората серия. Вместо да са цивилизовани, гледайте сега какво ще става....  

# 186
https://www.chr.bg/kino-i-televiziya/denyat-na-bashtata-nyama-pr … 6o7JTJWPdqD9Cu22o

В такава ситуация няма криви и прави, добри и лоши, всички са засегнати и ни показват гледните точки, как от една дума, действие, съвет...... - докъде може да се стигне.
Всички се имаме за цивилизовани, но когато опре до нас - не се знае?!?

# 187
Опитвам се да го разбера Димо.Когато в душата ти е празно,нищо не помага,сам трябва да намериш пътя и да се върнеш към живота.Но мъжете избират този лесният път,заменят една жена с друга,един проблем с друг,вместо да седне САМ и да помисли как се стигна до тук,къде бърка и т.н.Но това ,което направи той снощи е непростимо,покани колежката,в присъствието на детето.На децата новият партньор се представя,когато си сигурен поне малко във връзката,може ли да влачиш всяка при детето ,докато търсиш себе си..То милото още не може да се оправи от шока,че родителите му се разделят,сега пък ново 20 и приятелки!Рано е за това,много глупава постъпка,тя изобщо не нахалстваше,каза ѝ че не е удобно и можеше всичко да спре до тук.

# 188
Харесва ми втората сюжетна линия. На моменти я намирам дори за по-определяща - чувствата и емоциите на втората двойка води до сериозни сътресения в първата. Намесата в чуждия живот, подкована от собствените ти съмнения, страхове и комплекси е доста осезаема. Параноята на Глория влияе много негативно, персонажът й е много важен според мен. Дано го развият още.
Иначе, чисто психологически, линията мъжко-женско мислене е бетон. Много добре пресъздават емоционално реакцията на двата пола.

# 189
.................
Иначе, чисто психологически, линията мъжко-женско мислене е бетон. Много добре пресъздават емоционално реакцията на двата пола.
Да се видим от страни казваш Smiley...Дано не изкарат жената по черна от дявола.
Иначе е доста поучителен филма -наранена жена която се съсипва, плаче и още не може да повярва че не я обичат
и мъж който си иска свободата и спокойствието .
Аз мисля че следващите серии ще покажат как майката настройва и използва детето за да отмъсти
все пак главно мъже правят филмите -от сценарист, до режисьор

# 190
Снощи не гледах, затова не съм чела коментарите ви. Втора серия - втори път ревах! Това, ако не е комплимент за този филм! Не ми е противен Димо, макар винаги да има женска солидарност от моя страна. Мисля си, че изпуснаха моменти, в които имаше връщане назад. И се убеждавам как какво се случва между двама, знаят само те двамата. Приятелки не бива да се слушат, защото тая Глория доста "помага"

# 191
Мисля си, защо мъжете разсъждават така - ако си добра домакиня, майка, съпруга, ставаш скучна лелка, а ако не си, те обвиняват, че си лоша майка, проваляш семейството и т.н.
И в двата случая жената греши.
Каква според Димо е трябвало да бъде Калина ?
Гледам я- млада , хубава, интелигентна, поддържана изглежда.
Та, върху това се замислих след като изгледах първия епизод.

# 192
Не съм чела коментарите от едно място нататък, за да не си спойлна втория епизод. От първия ми направиха впечатление няколко неща
-добър актьорски състав, детето е слабо звено, но не е драма
-диалозите не ми се видяха съвсем добре, звучаха малко като импровизация на моменти, особено по-дългите монолози или просто актьорите не си бяха заучили съвсем репликите.
-не ми харесва как е заснет, има някои дразнещи неща като например когато Димо и Калина говореха навън, на моменти слънцето минаваше зад главата ѝ и заслепяваше целия кадър. Малко аматьорско изглежда, не специален ефект Simple Smile
-това, което не ми допада в БГ сериалите и филмите напоследък е как е заложено в продукцията да бъде продавана навън, но с това е направен компромис с българската действителност - винаги всички живеят в огромни аристократични апартаменти с високи тавани, носят се халки на лявата ръка, ако героя попадне в болница със сигурност е с нощница като в американска болница и т.н

# 193
  • Mediterraneo
Милена и Калина започват да ми падат в очите и спирам да симпатизирам на втората! Не знам колко пък да е непростимо да поканиш колега на вечеря в присъствието на детето, но със сигурност е проява и на лошо възпитание, и на лошо уцелен момент, и на признак на женска злоба да обиждаш на парцал, курва, курвар, пияница и пр. буквално пред очите на детето( да, изпратиха го в другата стая)!
Милена от самото начало не е хубав образ за мен, това само се доказа в епизода снощи. Гнусна постъпка спрямо Кико, груба намеса в остатъците от семейни отношения на приятелката й и като цяло инфантилно държание.
Знам, че бигситинайт много я харесва, но нито образът помага на Глория да блесне с нещо, нито пък Глория успява да изгради образа по- истински.

# 194
Не знам, как разсъждават мъжете, но в положениета на Калина са много красиви, умни, интелигентни жени, както и от другият тип „лелки“. Това зависи от двамата в двойката и за разрив в семейството вината е и на двамата. Вероятно има и редки случаи, когато само единият е виновен. В конкретният случай не мога да обвинявам Димо. Независимо от причините, той дълго време не е удоволетворен от живота си и от Калина. Не я иска и това е станало неусетно и незабележимо за нея. Според мен няма виновни в случая – просто единят пристава да обича, а сега ще се намразят.

Начинът по който се държи Калина, след раздялата може да извади от равновесие търпелив с спокоен човек.

Бахаров прави страхотен образ. Приятно съм изненадана от Глория. Справя се добре за разлика от Весела, която трябва да намали театралният патос.

Общи условия

Активация на акаунт