Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 139
  • 822
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз правих и трите ФМ при различни лекари - д-р Билчев, д-р Чавеева и д-р Искилиева. Доволна съм от последните два прегледа, като най-обстойният ми беше при  д-р Чавеева (около 25 мин. - гледаха ме и д-р Калев и д-р Чавеева).

Аз съм при д-р Милчева и живот и здраве съвсем скоро тя ще е моя израждащ лекар. Винаги е била внимателна и е отговаряла на всичките ми въпроси.

# 196
Момичета, мисля, че претърпях спонтанен аборт в 5 г.с. Имам кървене от събота, а вчера май изхвърлих плодния сак. Искам да си запиша час за преглед. От един час преглеждам специалистите в клиниката и не мога да се спра на някого конкретно.

Очакванията от прегледа са ми да прецени какво е текущото ми състояние. Може ли да се каже със сигурност дали съм изчистена и дали ще има нужда от кюретаж? Само да вметна, че на досегашните прегледи плоден сак не се видя (ЧХГ-то се движеше доста зле).

Също така очаквам да ми бъдат назначение изследвания, с които да се разбере дали нямам проблеми някъде по веригата, да ме насочи какво ме очаква оттук нататък, кога се очаква нормален цикъл, дали и кога можем да възобновим опитите.

Не искам да записвам час при по-известните в клиниката, защото се опасявам, че няма да ми обърнат внимание. Макар и да съм в напреднала възраст, не съм с дългогодишни опити за зачеване, успяхме от втория път... Не искам да се подценява този един неуспешен опит, а да му се обърне внимание и да се изследват всички неща, които отново биха довели до това.

Прегледах видеото със специалистите и визитките им и сякаш най-добро "усещане" получих за д-р Манчев, д-р Магунска, д-р Михайлович, д-р Коновалова. За д-р Димитров, когото също харесах, няма часове скоро. Към кого от изброените бихте ме насочили предвид всичките "искам" и "не искам"?

# 197
  • София
Манчев не го препоръчвам, не знае как да се отнася с пациентите, а и имам дълбоки съмнения за компетентността му.

За Коновалова се пишат предимно положителни отзиви.

Аз на ваше място ( не знам дали е най-правилното решение) бих си записала първия възможен час, за да се види поне дали сте изчистила напълно, а вече за последващи опити може да си запишете час при друг лекар, ако не сте доволна от първия.

# 198
  • София
От изброените съм посещавала само Михайлович, препоръчвам го. Изключително внимателен и пояснителен. Плюс, че винаги има часове.

# 199
Аз бих препоръчала д-р Коновалова, страхотен специалист. Аз лично съм с много добро мнение за нея. Можеш да разчиташ че ще направи всички нужни изследвания и ще ти назначи необходимото лечение, ако открие някякъв проблем.

# 200
Аз имах спонтанен в почти 8 г.с и д-р Росен Билчев реши да не прави кюртаж. Даде ми подсилващи тялото медикаменти и го оставихме само да се справи. Всичко мина идеално и на следващият месец беше чисто, дори си имах О. Simple Smile Аз харесвам Муганска и Милчева

# 201
Да, и аз мисля, че е най-разумно да запиша по-скорошен час.
Обаче се притеснявам как точно ще се разбере дали съм се изчистила и дали има/няма нужда от кюртаж?
Както казах, ЧХГ-то беше много ниско, явно е имало проблем и на два пъти, в две различни болници не успяха да видят нищо. Та, как се разбира дали съм "чиста"? Confused

Amerikkas, при те как се разбра? Може да задавам глупави въпроси, но не съм наясно и се притеснявам да не породи усложнения този аборт, макар и в ранна седмица

# 202
  • София
Аз бях след кюретаж, записах час при др. Коновалова и направихме план за следващата бременност. Ще могат да видят с УЗ дали се чисти добре и дали има нужда от хапчета за до изчистване. Но наистина иди сега при първия възможен, след като ти дойде следващия цикъл ще можете да правите план за следващата бременност.

# 203
Огромно благодаря, момичета! Сега ще си запиша час при някой. Пуснах и ЧХГ преди малко. Дано да е почнало да пада

# 204
Само да разясня, че това не е спонтанен аборт, а биохимична бременност. Тя представлява много ранна загуба на бременността, още преди да се е видяла на ехограф. Случва се сравнително често и много жени дори не разбират, че са били бременни. Смята се, че се дължи на естествения подбор и организмът изхвърля некачествен ембрион. Обикновено организмът се чисти сам и опитите се продължават още на следващия цикъл. Една биохимична бременност не се смята за проблем. Ако се повтаря, обаче, тогава трябва да се търси причината. Ако се притесняваш, отиди на преглед за твое успокоение. Но нищо страшно не се е случило, сигурно на половината жени във форума се е случвало по веднъж.

# 205
При мен плодният сак се отлепи и падна при един от прегледите, после ходих веднъж седмично, общо две седмици, за да гледат как изглежда матката и по този начин разбираха дали се чисти. Не са ми правили никакви специални неща. Но май е мн важно дали сакчето е паднало само или не. Ако е там може и да не се разминеш без кюртаж.

# 206
Проблемът е, че при мен няма как да се види сакче, дори и да е в мен. Мога единствено утре на прегледа (записах час при Милчева) да покажа снимка на това, което изпадна снощи.

Хепи Мами, благодаря за уточнението Simple Smile

# 207
Във връзка с визуализирането на ехограф да допълня, че при биохимичната бременност ембрион никога не се е видял, съответно няма да се види нищо на прегледа. При нея се разбира, че всичко е приключило по това, че ЧХГ е спаднало до стойностите за небременни. Тоест ако ЧХГ е под 5, значи бременността е приключила и няма нищо за изчистване. То и няма как да е другояче, просто защото ембрионът е бил много малък и няма как да не се е изчистил с менструацията, която представлява излющване на лигавицата на матката. Съветът ми е, правете си опити и не се вглъбявай отсега, защото ако си внушиш, че има проблем, ще повлияе негативно върху опитите.

# 208
Проблемът е, че при мен няма как да се види сакче, дори и да е в мен. Мога единствено утре на прегледа (записах час при Милчева) да покажа снимка на това, което изпадна снощи.

Хепи Мами, благодаря за уточнението Simple Smile

Милчева е пич и мисли с главата си. Отивай смело!

# 209
Момичета, ЧХГ-то е паднало. В неделя беше 186.500 IU/L, а днес вече е 24.560 IU/L.

За утрешния преглед съм си приготвила няколко въпроса. Например, кога можем да продължим с опитите, има ли нужда от някакви лекарства за момента, кога мога да изследвам полови хормони, дали нисък прогестерон може да е довел до този край...

Сещате ли се за нещо, което е добре да добавя? Искам да си направя списък с въпроси, за да мога да извлека максимална полза от прегледа. А не в последствие да се сещам. То при това ЧХГ май и няма смисъл да ходя на преглед, но поне да си задам въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт