Любители на котки - Тема 128

• 39 936
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Късмандито е ваксинирана всяка година.

# 91
  • София
Намерихме коте и го прибрахме миналата Коледа. Оказа се с проблем и правихме операция-разболя се най-вероятно в клиникана от панлевкопения. Живя милия 5 дена-няма да забравя ужаса, който преживяхме. Не можахме да кажем истината да детето. До ден днешен-една година стана вчера детето си мисли, че Шарко е жив, но в друго семейство заради другата ни котка. Такова беше стечението на обстоятелстната-нямаше как преди или веднага след операция да го ваксинираме. Отиде си нелепо и най-вероятно в ужасни мъки и болки. Душата ме боли за него!
Хари е на ваксина тези дни. Той след тежкото му боледуване преди да го вземем при нас е с паднал имунитет и не бихме рискували здравета и живота му. Той е все заврян при обувките. Не знам колко за полезни или не ваксините и през колко време може да се слагат, но ние сме наплашени и няма да пропускаме. Задължително ще нося кърпа, коята ще постеля в клиниката, за да няма котката контакт с масата, за коята няма как да съм сигурна, че е почистена както трябва.

# 92
  • Страната на чудесата
Демон е на хотел, ние сме в Разлог. Собственичката ни праща снимки по вайбър, ползвам една за данъка:

В самостоятелна, топла стая е. Ще го вземем в Петък. На всички ни липсва много, но резервация имаме от Ноември, преди да го вземем още.
За капак и синът ми е с температура и тъжи за Демончето, че го лекувало😒

# 93
  • София
За капак и синът ми е с температура и тъжи за Демончето, че го лекувало😒

Ами право си е детето!  Heart Eyes Hug
Дано Демончо да се чувства добре, където е. Но със сигурност тъгува по вас момчето.

# 94
  • София
Лъки, бързо да оздравявате и да идва време да гушкате Демончо!

Тъжни истории... Sad Съвсем накланят везните към редовната ваксинация. Когато гледахме кучета, не съм се и замисляла, всяка година - ваксина, виждала съм какво причиняват парвовироза и гана.
А при котките какво може да отказва хората да им слагат, има ли конкретни рискове? Четох нещо за мястото на поставяне на противобясната, ама не важало за по-модерните...?

# 95
  • София
А при котките какво може да отказва хората да им слагат, има ли конкретни рискове? Четох нещо за мястото на поставяне на противобясната, ама не важало за по-модерните...?
В темата пишеше жена, живееща в САЩ. Редовно ни показваше снимки на един невероятен съседски сладур. Разболя се от рак, причинен от ваксини, слагани на едно и също място. Доста бързо си отиде. Sad Затова често повтарям да се помни къде е била предишната ваксина и следващата да не се слага на същото място.

# 96
  • Козлодуй
Колкото ходим ние на лекар толкова трябва и котката да ходи според мен излишно да се води здрава котка на лекар не е добре - изважда се от равновесие организма
Направо съм очарована от многокотешките семейства - страхотни сте Simple Smile Страхотни снимки наистина не спирайте да ги показвате - много са красиви и милички Simple Smile

# 97
  • София
"Я, в този шкаф май не съм бил"...

Скрит текст:

# 98
  • София
Е бива ли така! Да ограничавате достъпа на котето до най-интересния шкаф! Ама-ха! 😁
Ангелина не я пускам само по шкафовете в кухнята и тези с покривки и прибори в трапезарията. Във всички останали е редовен гост. Почти никое отваряне на шкаф не минава без проверка на наличностите и подредбата.

За ваксините да ви кажа - нашите ветове изобщо не са поставяли под съмнение нуждата от ваксини. Когато поставяха първите много спокойно ме информираха за евентуални странични реакции, а на противобясната ваксина ме попитаха каква да е, защото имаха два варианта, от които единя беше по-пречистен. Обясниха ми много спокойно разликите, не мога вече да възпроизведа, но попитайте. Обясниха ми защо е важно да ваксинираме, да обезпаразитяваме редовно и т.н.

# 99
Тути също има ваксините до момента.
Утре стават три месеца откакто сме заедно Purple Heart

Тоя пусти спрей я боядиса много,не знам как ще я изчистя като стане време.

# 100
  • Варна
Бяха оставени на самия път в кутия за обувки, за да ги премажат колите.
Направо се потресох. Какви са тези изроди? Има ли някой там горе...

# 101
За разлика от останалите ваксини противобясната изобщо не е нужна за котки, които не излизат на вън. Отделно не се слага всяка година. Тя е най-тежката и гадна. Ако животинката щъка навън, особено в малки населени места и в райони, за които се знае, че има бяс, тогава вече и тя е необходима. Не само за животинката, но и за наша сигурност.
Но пъзлата Мъри, която не излиза извън апартамента, няма за какво да ваксинирам против бяс.
Предишната котка беше в уикендите вилнеещ селски бандит на вилата и естествено ваксинирана против бяс.

# 102
Joy

Хапят ли ви от Любов ?

# 103
Ей, изпуснала съм ви!
ФБ ми припомни една снимка от преди година, идеална за данък Simple Smile

Съни Simple Smile

# 104
Нашата застава така ,както Съни,ако някой звъни на вратата ,много са смешни тогава Joy

Общи условия

Активация на акаунт