Сполучливи имитации на маркови парфюми - 26

• 83 934
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Аз оригинала Номад не го познавам, но на Заг версията много ми харесва .Други версии не знам.Днес цял ден му се наслаждавам , носи ми много радост
И аз си паднах по номада на Заг. От същата "серия" е и Пантерата на Картие. От същата "серия" е и Agua Fresca de Rosas Adolfo Dominguez. От същата серия е и Miss Dior Cherie...От същата серия е и PANI WALEWSKA RUBY /чийто щастлив притежател съм от няколко седмици Simple Smile/...Същото усещане, не същата пирамида, имам предвид като казвам "от същата серия".

# 91
  • Стара Загора
O, благодаря solar_fields ще ги пробвам

# 92
  • Бургас
solar_fields, Пантерата на Заг добра ли е? Аз привършвам тази на Парфен и мисля да подновя.

# 93
  • густо майна Филибето
Днес какво ли не сложих върху себе си. Сутринта като станах, още усещах леко Хипнотик пойзън. Не ми е от най-любимите, но го усещам почти през цялото време. Минах през Лидл, и пробвах няколко пръскания Мадам Гламур. Имам и рефанската Коко  мадмоазел и исках да сравня. Лидълската версия е по-нежна, но рефанската е по-трайна, при това без капки, защото я взех 10мл пробно. Нея я сложих в къщи.
После пръснах на дъщеря ми Номад, и след час пръснах и на себе си. На себе си го усещам максимум час, но от нея се носеше шлейф с часове. И завърших с лидълската версия на Жадор. ММ все още напълно игнорира новото ми увлечение,  нито дума! Представям си какви аромати се разнасят по цял ден из къщи .

Мисля тия дни да поръчам тези тестери, моля ви да ми кажете дали някой от тях мирише карамелено, защото не искам да  поръчвам такъв.

Скрит текст:
1.   015 OR / ORGANZA – GIVENCHY
2.   027 AG / ARMANI CODE - ARMANI
3.   043 TP / TRESOR – LANCOME
4.   083 TF / BLACK ORCHID - TOM FORD
5.   34 GU / GUCCI RUSH – GUCCI
6.   73 AD / ADDICT – DIOR
7.   251 AV / AVENTUS CREED
8.   308 IM / L'IMPERATRICE - DOLCE & GABBANA
9.   313 HE / UN JARDIN SUR LE TOIT - HERMES
10.   362 ME / ELIXIR DES MERVEILLES - HERMES
11.   379 AU / AURA – MUGLER

# 94
Интересно нещо са сетивата. Как може 1 аромат едни да го описват като плодово-сладък ( за Номад говоря), а на мен ми мирише точно на мъжки крем за бръснене. Аз го имам на Заг, пробвах лятото да го нося, мъжкарееше ми и се опитах да го пробутам на мъжа ми, но той отказа, защото бил твърде сладък. Astonished
Иначе явно се харесва от околните. Бях отишла да видя майка ми в болницата (тя е акушерка) и както си говорихме влезе една от колежките й и директно ме пита какъв парфюм нося. Оказа се, че обиколила половината стаи в отделението, за да разбере от къде идва ароматът, който усетила още от коридора. Накрая и тя и майка ми ме накараха да им го поръчам. Пробвах да го нося и в студеното, да видя дали нещо не се е променило. Ами баща ми само дето не ме изхвърли от колата. Но сякаш по-бива, отколкото на топло. И все пак ми мирише на нещо мъжко...

# 95
  • Стара Загора
Да, и на мен ми прилича на по-мъжки накрая, аз и за това така го харесах обожавам мъжки парфюми от този тип.Не знам кое точно в него.Но като престои час-два и става супер, началото е по- сладко

# 96
  • густо майна Филибето
Така е, след известно време придобива леко мъжко звучене. Аз обаче фиксирам само мъха, защото много го харесвам.

# 97
Да, и на мен ми прилича на по-мъжки накрая, аз и за това така го харесах обожавам мъжки парфюми от този тип.Не знам кое точно в него.Но като престои час-два и става супер, началото е по- сладко
Четох във фрагрантика, че има дъбов мъх. От него в комбинацията с мускус се получава така.

# 98
Номад ми харесваше, но не си го усещах, като го носих. Отстрани нещата не седяха по този начин. А Flower на Кензо, който поръчах на сляпо по коментари от тук хиииич не ми хареса. На майка ми обаче така разкошно седи, все едно е друг парфюм. Чак се чудя дали да не си го взема отново.

Благодаря на всички тук, страхотни сте, помагате ми много в коментарите си и отговорите. Абсолютен лаик съм в темата, но откривам нови светове с вас, наистина. Вече започвам да се оглеждам за нови аромати за пролетта. Лалето е абсолютно задължително при мен. Мисля си и за Flower bomb. Носи ми се нещо с натрапваща се фрезия и нещо с божури, рози... За лятото е ясно - Dolce Garden Simple Smile

# 99
Dolce Garden на Мартинез се е получил много сполучливо,кокосът е мек и галещ,на китката ми беше осезаем почти цял ден,и аз ще го купя за топлите дни.
Днес ще дам шанс още веднъж на Мадмоазел Интенз от друг магазин след като така убедително ме оборихте:) понеже оригиналът ми е в топ любимци,също ще мина през Парфен,набелязах да пробвам някои имитации на нишови парфюми,при тях доста фирми гледам добре се справят и за мен си е истинско предизвикателство.

# 100
Днес получих масло Moon & Heaven by Kilian от Гиза и мостра на Chloe EDP. Първият е страхотен, усещам нотка на кокос. По принцип повечето парфюми са нетрайни при мен, но тези с нотка кокос се усещат и получавам най-много комплименти, например с Versace Crystal Noir, или дори с масло за тяло с такъв аромат. Та.. препоръчвам парфюма, по-различен е, много свеж Simple Smile Chloe ми е много познат, явно някой около мен съм усещала и съм запомнила аромата.
Преди това поръчах Gucci Oud, ужасееен беше, с много българска роза и ууд, миришеше ми на баба. А моя приятел усети тамян.. Не си допаднахме с този аромат.

# 101
  • Бургас
Любознателна,никой от тези парфюми не ми мирише карамелено на мен,спокойно поръчвай.

# 102
Здравейте! В парфюмната тема такива хубави описания направиха на Jessica Simpson Fancy и Viva La Juicy Gold Couture, че веднага се разтърсих, за да си поръчам един от тях, но изборът онлайн е доста постен и е 60+лв., което за непознат парфюм не искам да давам. Затова препоръчате ми нещо закачливо с мандарини и карамел, моля? Blush Flowers Bouquet

# 103
  • Варна
Аз днес съм с две нови придобивки от Гиза (те сега са ми любимите имитации) - Пантерата на Картие и Opus X на Amouage. Пантерата е нова и доста по-добра от тази на Парфен според мен, която въобще не ме впечатли.  Близост с оригинала не мога да коментирам. Другите нови парфюми са имитации на XS на Пако Рабан (видя ми се много близък до оригинала, но го оставих за пролетта) и Аура на Mugler (на първо помирисване е по-изискана от тази на Заг).
Opus X е доста интересен, има страхотно развитие и накрая избива прекрасна роза (много обичам).

# 104
Оу, особено ми е приятно да видя и други фенове на Номад в тази тема. Heart Любов от първо помирисване ми стана , още от лятото, щом го пуснаха. Харесва ми да го нося и в топлото, и в студеното време. Като че ли в студеното е още по-красив! И траен, шлейфен...разкошен! Heart Радва ме прелестното съчетание на фрезия, цитруси и щипка пачули, поне това аз разпознавам. Загадъчния завършек, напомнящ нещо мъжко...да! Това, определено е парфюм с характер, открояващ се от масовката и в същото време лесно възприемащ се. Просто брилянтен! ...В деня, в който го купих, се отбих да го сравня с оригинала в БЗ. Ами...от мене 6+ за Заг. На други изпълнения не съм попадала, но мисля съвсем скоро да се сдобия и с оригинала. От изследователска гледна точка, не друго, хахахах.Stuck Out Tongue SmileWink

Много ме заинтригувахте с този Диа / Амуаж на Парфен. Мисля, Брайт го бе описала примамливо преди 2-3 страници. Роза и божур...интересно звучи. Ще се пробва, обезателно.

Общи условия

Активация на акаунт