НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 68 407
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново
Аз  също не съм абсолютно стриктна както с олиото, така и със захарта - понякога готвя с 1-2 суп.лъж.олио, но предимно с краве масло /мас не понасям/, в сутрешното кафе слагам половин чаена лъжичка кафява захар.

# 166
  • София
Аз малко съгреших събота и неделя. Банан, палачинка, това-онова. Обаче днес се измерих и съм два кг минус от миналия понеделник. Така че продължавам напред!
Приготвих си зеленчукова супа с масло и сметана, имам една пържола, пък после ще видим.
Захар не слагам в кафето, но си го пия с прясно мляко.
Тъй като съм заета цял следобед до вечерта в 8, не мога да готвя и мм готви. Съобразява се си с моето меню, но слага олио, но аз съм ок.

# 167
Да, аз съм наясно ,че олиото не влияе добре на здравето, но за сега имам добри показатели на всичко, вече и килограмите са в норма. Все пак една лъжица олио в салата не смятам за кой знае колко фатално, а като се замисля даже не го консумирам всеки ден.....

# 168
  • София
Пърженето със зехтин може би не е добре, но да сложиш в салатата олио, вместо една от най- добрите мазнини - екстра върджин зехтина - не го разбирам и не е редно да го изкарвате като нещо пренебрежимо! Напротив - важно е  Peace

# 169
Да, аз съм наясно ,че олиото не влияе добре на здравето, но за сега имам добри показатели на всичко, вече и килограмите са в норма. Все пак една лъжица олио в салата не смятам за кой знае колко фатално, а като се замисля даже не го консумирам всеки ден.....
Ключовата думичка е "за сега".
А докога ще е това "за сега", не се знае.....
Лично на мен, вече ми се вижда глупаво да правя нещо, за което съм убедена, че е грешно и ми вреди, докато ми причини проблеми, пък едва тогава да спра и да се чудя как да оправям проблемите.
Предпочитам превантивните мерки, докато все още няма поражения.

# 170
Моля, прочетете разликите между студено пресованото олио и зехтина и тогава ме нападайте. За сега, за после положението е такова, проблеми нямам, почнахте да разсъждавате, като в една група във фейсбук.

# 171
Никой не те напада.
Аз давам факти.А кой как ще ги тълкува, си е  негова работа.
Студено пресовано, или рафинирано, олиото си е олио, с преобладаващо Омега6.

# 172
  • Велико Търново
Спор няма, че зехтина е полезен, а олиото - не, но наистина не виждам какъв проблем със здравето би допринесла 1 лъжица и то не всеки ден...Всичко е в дозата Wink Както писах, аз мас не понасям - патешка,свинска...никаква, олио рядко ползвам, но като слагам 1-2 лъж. не си го слагам на сърце. Салатите обаче ги обичам с много зехтин и маслини Simple Smile

# 173
  • Пловдив
Момичета,да ви итам някой поръчвал ли от тези крекери:

https://www.iherb.com/pr/Simple-Mills-Naturally-Gluten-Free-Almo … 25-oz-120-g/75283

И по принцип има много неща,които пише,че са подходящи за режима,като разни десерти и т.н. -дали сте пробвали някои и какво ви е мнението?

# 174
  • София
Здравейте, реших тук да попитам, тъй като темата е малко по- обща и на първа страница има различни "степени" на нисковъглехидратното хранене.
С изразена ИР съм, яденето ми преди беше доста въглехидратно, без да е съставено от банички и тортички, но края на лятото лесно минах на доста ниски въглехидрати. Отрази ми се добре на показателите, но не и на тялото ми- кожата ми стана по- бледа, а няколко месеца след започването на режима косата ми започна да оредява. Падаше си бая. Щитовидната скокна. TSH-то. Имам някаква степен на хипофункция. Не намерих своето "провинение" в идеите из интернет- не ядете достатъчно белтъчини (напротив), не пиете добавки (напротив), не ядете достатъчно мазнини (напротив) и т.н. Предполагам, ги знаете.

Сега се чудя как да подходя, че хем показателите да вървят надолу, хем да успея да си запазя коса, кожа, щитовидна. Някой с подобен проблем и как го е преодолял?  
Като гледам попадам в третата колонка, където пише, че е подходящо за adrenal fatigue i hypothyroid, но инсулинът ми на гладно беше много висок/30
Едното се бие с другото.

# 175
  • София
Момичета,да ви итам някой поръчвал ли от тези крекери:

https://www.iherb.com/pr/Simple-Mills-Naturally-Gluten-Free-Almo … 25-oz-120-g/75283

И по принцип има много неща,които пише,че са подходящи за режима,като разни десерти и т.н. -дали сте пробвали някои и какво ви е мнението?

Мука е брашно на руски... значи не става.

# 176
Момичета, със зверски косопад съм от месец и половина. От седем месеца съм на режима. В началото косата „полудя”. Сгъсти се, растеше с бързо темпо... от месец и половина се свлича на кичури от скалпа при всяко разресване. Идея за подобряване? От свалените сантиметри съм повече от доволна - 3 размера надолу. Ама това с косата не беше в плана...

# 177
брех кто ви чета се шашкам... първата седмица -1, втората 0! Бъркам ли някъде?
Карам по 4 седмичното меню.. ooooh!

# 178
  • Стара Загора
И аз имам страшен косопад, общо взето от преди да започна режима, но тогава бях след раждане и кърмене и беше нормално.  Лошото е, че не спря и косата ми вече 9 месеца откакто съм на режима-съвсем оредя. Пробвах ампули против косопад, масла,  витамини и няма ефект. Мисля да си взема от конския шампоан да пробвам вече. Дано помогне.

# 179
брех кто ви чета се шашкам... първата седмица -1, втората 0! Бъркам ли някъде?
Карам по 4 седмичното меню.. ooooh!

За първите си четири седмици свалих 5 кг. Но не се подлъгвах, че от лъжица олио нищо няма да ми стане. Бях супер стриктна по първа страница. Толкова за схващането „от малко нищо няма да ми стане”. Продължавам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт