НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 68 399
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Берлин
Аз готвя-мусака, огретени,пици,рула, гювечи, свинско с грах,зелен фасул или зеле,пълнени чушки, месо с гъби и сметана,супи... Бързата ми храна обикновено е омлет. Мм е трета седмица в болнични и всичките му хранения са режимни (просто така готвя). Свалил е 3  кг,а си яде хляб и нережимна закуска. Не че има нужда от режим,но така се получи. Олио не съм ползвала от септември и не ми липсва изобщо. Готвя с масло,гхи или зехтин. Не понасям мас и сланина,но има десетки варианти за набавяне на мазнините за деня (яйца, сметана,мазно месо и тн.). И вече свикнах така. Не изпитвам угризения от яденето на вкусна и мазна храна,което в годините нзад си беше табу. Пия кафето си с капка кондензирано мляко и няколко зърна захар. Бронираното ми е отврат и за да не нанасям щети,сведох кафето до едно,а пиех 4-5 с доста захар и мнооого кондензирано мляко. И почнах да докарвам водата до 2л на ден,все са си стъпки напред. Засега всичко е наред. Свалям бавно,сма и съм нструпала тлъстините с години,няма как да очаквам чудеса. За момента здравословни проблеми нямам (освен един,който не се влияе от режим на хранене, защото е генетичен и свързан с кръвообръщението). Та така де,олиото е най-дребната спънка

# 151
  • Бургас
Искам да направя миш-маш, да си изпържа яйца, тиквички, патладжани... Маслото прегаря, като се пържи, а за зехтина съм чувала, че трябва да се употребява само без топлинна обработка

Готви се, какви сарми с цяло парче месо ядох за закуско-обяд.... Ммммммм......
А какъв гювеч планирам.... Ммммммм.....
С каква мазнина?
Само една режимна манджа готвя - свинско със зелен фасул....
С каква мазнина?

# 152
Нищо му няма на маслото, докато се изпържат едни яйца. Ползвам зехтин за готвене, ако ще пържа тиквички, чушки...

# 153
Аз готвя със свинска мас. Докато готвя в началото ми мирише, но после в яденето хич не се усеща. Пък като готвя свинско месо с нещо, изобщо не добавям мазнина. Свинското си има достатъчно. Ние само свински врат купуваме.

Някой беше писал за кето сладки с авокадо. Моля да пусне рецептата в темата с рецепти. Имам повод да черпя и искам да почерпя с режимни сладки.

Купих си гхи, има много лек привкус на загоряло. Така ли трябва да е?

# 154
Не съм елиминирала олиото на 100%, но като знам по колко месеци подмятам една бутилка из шкафа... хич не си го слагам на сърце и това. Няколко лъжици слънчогледово олио на цяла тенджера готвено от време на време да няма да ме гътнат пък я.
Иначе и аз използвам мас, масло, кокосово масло за някои неща (продават и някакво обезмирисено), зехтин рядко за готвене, за мен си променя вкуса и по-скоро бих сложила малко олио вместо това. Или запържвам леко сланинка на ситно и после слагам и останалото там каквото ще готвя. Гхи ми идва много тежко на бюджета, а гъша мас за съжаление не намирам, бих я използвала и нея с удоволствие. Сметана си слагам ако правя примерно пилешко филе със зеленчуци - хем е бързо, хем вкусно, хем си набавям и мазнините.
Някои неща просто си ги приготвям с колкото мазнина има в тях, други на незалепващ тиган и слагам малко масло после... варианти има много.
Кюфтета и аз правя във фурната, винаги съм мразела да ги пържа. Ползвам грил функцията, обръщам ги по някое време и поне на мен си ми харесват така, може да опитате. Хем всичките наведнъж в тавата, като за заети домакини.

# 155
ГХИ може да си направите много лесно и сами в къщи.

# 156
  • София
Гхи ползвам, ако съм си направила.
Ако нямам, ползвам мас, масло и зехтин. Зависи какво готвя. Днешните сарми бяха с мнооого мас.

# 157
  • София
Когато "пържа" гъби, чушки, тиквички, лук - слагам малко зехтин. Зеленчуците пускат вода и по-скоро се задушават, не е като пържене във фритюрник на 200 градуса, нищо му няма на зехтина  Peace

# 158
лютеницата нали е режимна?

# 159
лютеницата нали е режимна?
Само ако си я правиш вкъщи, иначе има захар, нишесте, картофи и т.н. нежелани екстри.
Lu_lu, направих експеримент с Омега 3 - и при мен повишава апетита. Може би зависи от вида, който се приема. Моите са от ДМ.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 21:25 от beki8

# 160
Beki8,  спрях я Омега-3 и веднага ми намаля апетита,  почнаха да се чистят и мазнините от корема. Моята Омега е от iherb.

# 161
  • Берлин
Аз не приемам никакви добавки засега. Противник съм на пиенето на лекарства и добавки с повод и без повод. Взела съм витамин Д и се колебая дали да го почна антидепресионно,че тук за дълги периоди не се появява слънце. Но все не го почвам. Често чета,че приемате витамини и добавки. Какво го налага? Лекарски съвет или? И ако има материал по темата, насочете ме, моля. Интересно ми е да знам

# 162
Аз олио не съм спирала - и в готвене и в салата, въпреки това имам много добър резултат -10 кг, за няма и три месеца.

# 163
Аз олио не съм спирала - и в готвене и в салата, въпреки това имам много добър резултат -10 кг, за няма и три месеца.

Олиото не се отразява на резултатите за отслабването, а се отразява на здравето. Силно възпалително действа.

# 164
Папурче, вит. С пия профилактично, вит. В комплекс за хронична умора, фолиева киселина заради миомата, А + Е за нацепване на кожата на ръцете, добавка за коса и Омега 3 в момента не пия, а Омега 3 уж заради многото месо, което съдържа Омега 6, обаче заради повишаването на апетита няма да пия повече.

Общи условия

Активация на акаунт