НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

  • 64 298
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 12 790
Зависи колко бързо го изпива човек, ако го пиете по-дълго време маслото има навика да изплува отгоре и предполагам че ако е минато през блендер това става доста по-бавно. И зависи и колко масло е сложено де, тия количества дето ги гледах по "рецепти" и клипчета бяха за две големи чаши както американците са свикнали, да пият по цяла каничка кафе. Това не виждам с нормална чаша кафе как може да се случи, то ще стане масло с кафе Grinning
Пия с кокосово масло от време на време и аз. Не че не ми харесва по принцип, обаче в малка чашка с еспресо маслото е много малко, а и ми харесва чистият му вкус.

# 136
  • София
  • Мнения: 1 047
Ако обичате чисто кафе или закусвате, не е нужно да слагате масла в кафето. Peace
Аз лично от кафе с масло качвам, други съфорумки споделят същото - наблюдавайте се.

# 137
  • Мнения: 12 790
А, аз си наваксвам мазнините с останалата храна предимно, свикнах вече и не го мисля толкова. То не е въпросът дали има в кафето или няма, а колко  се събира общо. При някои помага да си набавят достатъчно мазнини, особено който е бил свикнал хич да не яде мазно.

# 138
  • Бургас
  • Мнения: 702
Днес за първи път готвих с мас.
На обяд -  пържени кюфтета. Дъщеря ми обожава пържени кюфтета, но сега яде едва-едва и каза, че нещо не й харесват.
В момента готвя свинско с кисело зеле, пак с мас. По миризмата усещам, че няма да срещне одобрение, въпреки че това е любимо ястие на цялото ни семейство.
Та въпросът ми е има ли смисъл да се захващам с режима, ако не мога да елиминирам олиото?

# 139
  • София
  • Мнения: 38 515
Аз въобще не се престаравам толкова. Не мисля, че олио, при това малко ще окаже толкова фатално влияние.
Аз слагам сланина в киселото зеле - много е вкусно.
Мен по-скоро ме тревожи запекът.
От години не бях имала такова нещо.

# 140
  • Мнения: 4 936
днес правих тиквеник без кори..от темата с рецептите, е подсладих се добре Simple Smile, но къде забутах рецептата за режимната палачинка с банан?
Ако някой я има на лесно може ли да пусне в споклер или на лични?

# 141
  • Мнения: 143
Здравейте.
От известно време и аз съм на този режим. По принцип от 1,5 години, но с много отклонения. Регулирах си кръвното, (ядейки основно свинско  месо. Една потребителка наскоро твърдеше, че свинското  пречи на кръвното. Не е вярно.), свалих малко кг. Сега искам да сваля 10, затова преминавам към стриктно спазване на правилата.
За запека - на мен също ми се случва, когато намаля храната или в случая видовете храни. Минава ми за 2-3 седмици. В много тежки ситуации пия чай от сена.
Прочела съм почти всички теми до сега. Много са полезни. Бих искала да помоля опитните момичета да не си ходят. Вкарвайте малко корекции от време на време. Имаме нужда от това. Simple Smile

# 142
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Днес за първи път готвих с мас.
На обяд -  пържени кюфтета. Дъщеря ми обожава пържени кюфтета, но сега яде едва-едва и каза, че нещо не й харесват.
В момента готвя свинско с кисело зеле, пак с мас. По миризмата усещам, че няма да срещне одобрение, въпреки че това е любимо ястие на цялото ни семейство.
Та въпросът ми е има ли смисъл да се захващам с режима, ако не мога да елиминирам олиото?
На въпроса дали да започваш режима ,ако не можеш без олио не знам какво да ти отговоря,но за готвенето с мас мога да кажа,че за първи път чувам свинско с кисело зеле да се готви с олио.По принцип има някои ястия,които се готвят с мас независимо дали е свинска или някаква друга.Кюфтетата ги печа във фурната с мас и стават уникални,пробвай и детето може да ги хареса.

# 143
  • София
  • Мнения: 11 766
Мисля че някой беше споменавал че в Лидл има зехтин за готвене, не съм го ползвала но провери. Аз главно готвя с масло, рядко пържа нещо, повечето неща ги правя на фурна, като кюфтета и кебапчета.

# 144
  • Мнения: 39 369
За маста, да се изкажа и аз. Никога не съм готвила с мас. Това за повече от 2 години. Но си имам друга стратегия. Ползвай сланина. За свинско с кисело зеле ще дойде идеално. Сложи няколко по- дебели парчета, които после дори не е нужно да ги ядеш.
За кюфтета- сложи ги на хартия за печене и във фурната. Така не е необходимо нищо да им слагаш. Освен това ще си пуснат доволно количество мазнина, която аз си складирам в бурканче. И като пека месо, също си я заделям. Добавям я в супи....примерно. Импровизация трябва да има.

# 145
  • Мнения: X
Готвят се ориз, картофи, грах, тестени..какво има толкова да готвим при нашия режим, че да търсим заместители? Grinning Месо, риба и яйца, тиквички, спанак..се пекат, варят, задушават със съвсем мъничко ако трябва въобще масло/зехтин или се поръсва с кашкавал. Листните зеленчуци са сурови. Аз не готвя, в класическия смисъл на думата. Супите чат-пат са на естествената мазнина, която си пуска месото.

# 146
  • София
  • Мнения: 38 515
Е какво? Само сухо месо с мазнина ли да ядем? Има доста варианти за манджи и с този режим.

# 147
  • София
  • Мнения: 11 987
Готви се, какви сарми с цяло парче месо ядох за закуско-обяд.... Ммммммм......
А какъв гювеч планирам.... Ммммммм.....

# 148
  • Мнения: 2 055
Само една режимна манджа готвя - свинско със зелен фасул. Всичко друго е печено месо във фурна или скара,  пържен дроб, сварени езици, воденички и карантии в мултикукър, риба на скара. Но ние сме месоядни,  такива гратени-мратени с разни сирена и броколи не ядем.  А те са и безумно скъпи вносните сирена. По-евтино ми е месото.


Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 12:07 от lu_lu

# 149
  • Враца
  • Мнения: 2 666
...
Мен по-скоро ме тревожи запекът.
..

И мен.
Как се справяте с този проблем?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт