НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 67 910
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за темата ,следя ви ,нищо че не се включвам,успех и здраве на всички:heart:

# 31
  • София
Направо щракнах вечерята:

На обяд хапнах едно по-голямо кюфте и салата зеле.
После обаче огладнях пак, пих един кефир и хапнах един кренвирш. После прочетох какво съдържа. Ох, глюкоза, да му се невиди. Няма повече.

# 32
После обаче огладнях пак, пих един кефир и хапнах един кренвирш. После прочетох какво съдържа. Ох, глюкоза, да му се невиди. Няма повече.
Спокойно и аз ядох така веднъж обезмаслена сметана с добавено нишесте. Опаковките еднакви, само където на едната, с блед син надпис пише -50% мазнини  Twisted Evil и аз грабвам без да гледам.

# 33
  • София
Всички кренвирши имат или захар или глюкоза. Аз уж чета етикети, но не бях обърнала внимание на тази "екстра".

# 34
Здравейте и от мен. Аз много харесвам да си пия кафето с мляко от бадеми(не подсладено разбира се). Също забелязвам че влизам най-бързо в кетоза след консумацията на бекон. Успех на всички аз като че ли свикнах без въглехидрати и захар, а бях доста тежък случай...

# 35
Всички кренвирши имат или захар или глюкоза.
Всички, или почти всички от рода на салами/луканки/кренвирши имат.
Затова, аз гледам винаги да имам в хладилника печено месо/варени яйца/бекон/сметана, кюфтенца, ако ми пригладнее....в краен случай-черен шоколад.

Благодаря за новата тема.
Франсоаз, много жалко, че няма да пишеш повече.Ще ми лиспват постовете ти.Имам и една молба ако може синтезирано да споделиш как протекоха при теб нещата, какво точно ти се подобри като здравословно състояние , колко килограма свали за колко време и кога реално започна да усещаш ползите от режима?
Няма проблем.   Smiley
Скрит текст:
Започнах март 2016т., основно заради проблеми с кръвното.От около 95 кг, в началото нямах кантар.
Видим/осезаем резултат, като отслабване, усетих на втория месец.
Без спорт/движение в началото, започнах да ходя повече през деня чак към май месец.
В края на май и започнах хапчета за кръвно, след едно посещение в спешното се стреснах и реших да помогна малко и с лекарства.А и не бях особено стриктна с режима, реално аз май никога не съм била САМО на месо и зеленчук.И до днес ям плод, вече не всеки ден, но не съм ги отказала, също черен шоколад, някакъв сладкиш по повод или излизане с приятелки....
Сега съм 62-64 кг.Това тегло достигнах някъде преди година, не помня, а тетрадката ми не е пред мен.
Т.е. за около 2 години съв свалила над 30 кг, като последната година поддържам това тегло без проблем.Не следя калории, не меря грамажи, не гладувам умишлено (понякога естествено ми се получава 15-16 часов фаст-вечерям обикновено около 18 часа, закусвам най-рано в 9, понякога ям чак на обяд), ям когато съм гладна и колкото съм гладна.Основно печени/задушени меса-свинско, пиле, риба, телешко, дреболии, задушени зеленчуци, салати, яйца всякакви.
Не съм фен на ядките и не наблягам на тях...рядко ги ям.
От декември 2017 вече не пия хапчета за кръвно, няма нужда, кръвното ми е бетон 120/80.
Имах КЗ на границата, свалих я.
Имах сравнително висок инсулин, свалих го.
Имах и сравнително завишени триглицериди, свалих ги.
Подобрих и останалите холестеролни показатели.
Имах желязо-дефицитна анемия, оправих я само с храна, без добавки.
По-енергична не съм се чувствала дори като по-млада....след ходене 10-на км не само не съм уморена, а усещането е, че мога да мина поне още толкова.
Обобщено, за три години (ще станат през март) съм видяла само и единствено ползи.
За мен няма забранени и позволени храни, има храни, които ям всеки ден-за физическо здраве, и храни, които ям по изключение-за душевното здраве.  Smiley

# 36
  • София
Супер полезен пост!
И аз започнах да се чувствам по-енергична.
Днес ми е четвърти ден и вече не умирам за въглехидрати.
Снощи имаше картофки с кюфтетата, но спокойно сипах на децата.
Интересно е, колко много въглехидрати ни се представят за здравословни. Аз преди много обичах пълнозърнести бисквити и хлебчета.

# 37
Вчера пекох кето бисквитки - е облизахме си пръстите! Ако искате ще пусна рецепта в РЕЦЕПТИ.

Наядохме се с по 2-3, като аз изядох 2 и ми стана супер сладко и тежко

# 38
  • Русе
Здравейте, аз ви следя от вчера, но съм на режима от месец с малко прекъсване по празниците.

може ли линк към РЕЦЕПТИТЕ. Ще съм много благодарна.

# 39
Здравейте. От 10 дни съм на този вид хранене, но само чета.
Днес реших да се включа с въпрос. По принцип съм с наднормено тегло, захар на горната граница и високо кръвно. За последното пия лекарства. След 3-4 ден от началото на режима открих, че кръвното ми пада прекалено ниско, намалих дозата на лекарствата и всичко беше наред - 120 на 80. До днес обаче, когато стойностите са направо в небесата.
Та искам да попитам има ли някой, който е с хипертония и как се отрази режима на стойностите на кръвното? Четох, че се нормализира, но кога се случи това за постоянно? Надявам се да се включи някое от момичетата с по-дълъг стаж.
Като цяло се чувствам много добре през тези десет дни, имам енергия, спя сравнително добре, имах болки в коленете, които определено намаляха, спокойно ми е, коремът ми не се подува и не чувствам тежест след хранене. Не гоня бързо отслабване, а решение на здравословните ми проблеми, които са следствие от многото килограми и нередовно хранене.

# 40
Здравейте. От 10 дни съм на този вид хранене, но само чета.
Днес реших да се включа с въпрос. По принцип съм с наднормено тегло, захар на горната граница и високо кръвно. За последното пия лекарства. След 3-4 ден от началото на режима открих, че кръвното ми пада прекалено ниско, намалих дозата на лекарствата и всичко беше наред - 120 на 80. До днес обаче, когато стойностите са направо в небесата.
Та искам да попитам има ли някой, който е с хипертония и как се отрази режима на стойностите на кръвното? Четох, че се нормализира, но кога се случи това за постоянно? Надявам се да се включи някое от момичетата с по-дълъг стаж.

Майка ми е с хипертония (и доста други проблеми) и след като започна режима, започна да вдига много високо кръвното. Наложи де са включи още едно лекарство за този проблем. Според нея е от свинското. Откакто спря да го яде, нещата са наред и не е вдигала толкова високо. Тя е на режимът от месец и половина.

# 41
Няколко поста назад съм писала точно за кръвното...

# 42
Няколко поста назад съм писала точно за кръвното...

Да, прочетох го и ми беше много полезно. В общи линии започвам от същата изходна позиция и правя същите неща. Не меря, не броя, просто ям режимни храни, когато съм гладна. Днес просто много се стреснах от стойностите на кръвното - 179/96. На работа имаме медицинско лице и тя ми мери кръвното, защото усетих, че не ми е добре - чувствах се отпаднала, устата ми съхнеше и се усъмних, че нещата не са добре, както се и оказа. Няма да си правя експерименти с лекарствата и дори и да ми е в норма кръвното, както беше през последните 10 дни, ще си пия хапчетата.

Майка ми е с хипертония (и доста други проблеми) и след като започна режима, започна да вдига много високо кръвното. Наложи де са включи още едно лекарство за този проблем. Според нея е от свинското. Откакто спря да го яде, нещата са наред и не е вдигала толкова високо. Тя е на режимът от месец и половина.

Аз не обичам пилешко и затова ям свинско. Вкусът на пилешкото в магазина е ужасно, а домашните са ми много жилави. Освен това преди 8-9 години гърдите на големия ми син  започнаха да се подуват като на момиче в началото на пубертета, беше на около 5. Ходихме на детски ендокринолог, правихме всякакви изследвания. Всичко беше в норма и с лекаря направихме една ревизия на храната, която яде и стигнахме до извода, че е много вероятно да е от пилешкото месо. Спряхме го за 6 месеца и проблемът се реши. Вече му растат мустаци и си е съвсем нормален начинаещ пубер. Та затова почти не ядем пиле в нас. Обичам риба и явно ще наблегна на рибите и ще намаля свинското. Обичам и патешко, може би ще купувам такова.

Аз много обичам плодове и ми е трудно да ги спра. Сладко не обичам много, без картофи, ориз и тестени се справям прекрасно, но без поне две ябълки на ден просто не мога. Това ми е единственото прегрешение мисля.

Радвам се, че ви има. За начинаещ в режима е много полезно да си свери часовника. Прочетох всичко в началото на темата, но докато потрънат нещата е много хубаво да има да кого да се допиташ дали си в правия път, докато натрупаш опит и усетиш какво точно иска тялото ти.

# 43
Тя набляга на рибата, също яде телешко, дроб, яйца и сирене. Можеш да пробваш заешко, ако намериш или агнешко, ако обичаш. На мен агнешкото ми мирише и не мога да го ям. Нямам проблем със свинското обаче.
Не съм забелязала негативно влияние от пилето тук. Моят син обича пилешки бутчета и пека около веднъж седмично.   

# 44
?Да попитам за кафето. Аз кафе не пия, но напоследък пия един чай с кофеин и гуарана. Забелязвам , че доста огладнявам след това. От кофеина да не би да пада кр. захар. Защо пиете бронирани кафета с кокосово масло. И защо не е кафето със сметана например. Все чета , че слагате в кафето масло, но не разбирам защо не е сметана и защо трябва да се слага?

Общи условия

Активация на акаунт