НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 127

• 68 442
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
И аз имам страшен косопад, общо взето от преди да започна режима, но тогава бях след раждане и кърмене и беше нормално.  Лошото е, че не спря и косата ми вече 9 месеца откакто съм на режима-съвсем оредя. Пробвах ампули против косопад, масла,  витамини и няма ефект. Мисля да си взема от конския шампоан да пробвам вече. Дано помогне.
При мен хем пада, хем расте, едни такива късички, стърчащи косъмчета. Като ритана зелка съм в главата. Sad

# 181
# 182
  • тук и там
Здравейте,да се запиша и аз.Днес ми е ден 15-ти от режима.Стриктна съм,позволявам си по чаша-две вино петък вечер,но с това се изчерпват "прегрешенията."Имам да свалям към 20 килограма.„Захароманка " съм,за сега нямам прегрешения,но определено боря зависимост,не само наднормено тегло.До тук съм свалила средно  един килограм(варира седмичното ми тегло,за това го слагам средно).Не съм се мерила от началото-но не мисля че има разлика и в сантиметрите.Та...бавно ще се случват нещата явно при мен.

# 183

не е голяма тайна, че няма, всички растителни масла са бедни на омега3
лошото на олоиоте е, че има много омега6 и се разваля баланса с омега3

# 184
Аз тепърва навлизам в режима след диагноза с ИР. Като знам какви "конски дози" масло от вечерна иглика заради репродуктивни проблеми изпих последните няколко месеца, чак се притесних. На опаковката точно е написано количеството на омега 6 в една капсула - 1 грам, а аз пия по 2 капсули. Съдържа и омега 9, и други киселини.  Омега 3 са: Fish Oil Concentrate 2000 мг,  EPA 720 мг, DHA 480 мг  - и от тях пия по 2. Дали трябва да намаля или спра вечерната иглика, или това количество омега 6 - 2 г дневно е приемливо в комбинация с толкова омега 3?

# 185
  • София
И аз имам страшен косопад, общо взето от преди да започна режима, но тогава бях след раждане и кърмене и беше нормално.  Лошото е, че не спря и косата ми вече 9 месеца откакто съм на режима-съвсем оредя. Пробвах ампули против косопад, масла,  витамини и няма ефект. Мисля да си взема от конския шампоан да пробвам вече. Дано помогне.

А защо продължавате да се храните така, ако косата пада толкова застрашаващо?
В случая причината е вътрешна, никакви шампоани и ампули няма да помогнат.

Не бих спряла вечерната иглика. Дори смятам да я започвам. Омега 6 не са толкова вредни, колкото е модерно напоследък да се твърди.

# 186
  • на Мелмак
Вечерната иглика всява спокойствие в моето семейство Stuck Out Tongue Winking Eye
Не трябва да я спирам Grinning

# 187
  • Стара Загора

А защо продължавате да се храните така, ако косата пада толкова застрашаващо?
В случая причината е вътрешна, никакви шампоани и ампули няма да помогнат.

Не бих спряла вечерната иглика. Дори смятам да я започвам. Омега 6 не са толкова вредни, колкото е модерно напоследък да се твърди.
Продължавам защото откакто се храня така се чувствам много по-добре, нямам стомашни болки,  подуване и други екстри. Аз съм с хашимото и съм на по - либерален режим.

# 188
  • тук и там
Aз забелязвам ,че ми съхне устата от както съм на режима.Пия вода,обаче дори  сутрин на гладно съм жадна.Устните ми и те са супер сухи.И колкото и да пия,не мога сякаш да утоля жаждата си.Остава си сухотата в устата.На някой случвало ли се е?

# 189
Aз забелязвам ,че ми съхне устата от както съм на режима.Пия вода,обаче дори  сутрин на гладно съм жадна.Устните ми и те са супер сухи.И колкото и да пия,не мога сякаш да утоля жаждата си.Остава си сухотата в устата.На някой случвало ли се е?
Да! Направи ми впечатление, че започнах да пия много вода и пак да съм жадна.

# 190
  • тук и там
Не ми се струва нормално..Каква е причината,някой знае ли?

# 191
Да! Направи ми впечатление, че започнах да пия много вода и пак да съм жадна.
И аз пия много вода, особено през деня и се чувствам жадна.

# 192
Какво значи много вода? Смятали ли сте колко вода изпивате на ден и колко ви е базовия минимум ( по 30 мл вода на кг телесно тегло ). Отделно за всяко кафе например по още една чаша вода, за физическа активност допълнително и т.н. Когато надвишите този прием, може да кажете, че пиете много вода.

# 193
Съгласна с Беки. И аз се събуждам жадни, пия по 1 чаша още със ставането. По време на сън тялото се дехидратира, все пак цяла нощ е работило, регенерирсло, а не е приемало течности няколко часа. По притеснително е, ако не сте жадни сутрин...

# 194
"Много вода" за мен е много повече от количеството, което съм пила преди това.

Общи условия

Активация на акаунт