Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 629
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Клея за сега има ефект. Знам,че е безвреден локално при бременност. Не мисля, че е кокоши трън или просто е в началото. С други терапии за сега няма да рискувам ще питам АГ в понеделник.
За пломбата много неприятно, но поне ще реагираш на време.

# 466
Момичета, знам че още е рано. Но какви документи трябва да предоставяме след изтичане на 45 дневния болничен преди термин. Документи относно майчинството?
В началото продължаваш да си в болничен заради раждането. Издава го гинеколога. А после беше от педиатъра на детето. И чак след това излизаш в майчинство реално. От фирмата, в която се осигуряваш ще ти придвижат документите. Ти нищо не правиш. (поне аз не помня да съм правила). Ето ти един линк от сайта на НОИ
www.nssi.bg/forusers/faq/390-qesiseodd/4537-votg11
Днес съм в лошо хормонално настроение. Бях на преглед, бебето е 630 гр в 23+4. Матката ми е изтъняла там, където съм рязана от предното секцио. Трябва да го проуча тоя въпрос. Вече започвам и аз да пия магнезий. До сега не съм го пила. Но доста буйства бебето, а е много ниско и седалищно. Ужасно боли като ме рита ниско в близо до шийката.
Мрън-мрън

# 467
Момичета, питах ви за гърдите, сега да ви питам за задника Grinning
Как сте с килограмите? Онзиден нещо се притеснявах (за пореден път), че корема ми е малък (в моята глава) (особено като виждам големите пупи на момичетата във фб), и изключително тактичният ми мъж каза "Абе, спокойно, расте ти корема, и задника, и на широчина..."... Направо ме посече през кръста, стана ми едно такова много болно Sad Знам, че не го е казал с лоши чувства или каквото и да е, това беше неговият начин да ме успокой (много сполучливо!), но днес и една приятелка ми го каза и съвсем се сдухах. Последно се мерих онзиден, +6кг съм, 24г.с., утре ще се премеря пак и ще се опитам да намаля въглехидратите и сладкото. Истината е, че наистина си похапвам и то все "полезни" работи, ама
... Та, как се справяте вие?

# 468
Гледам да избягвам разни храни. Не сполучвам много. И се старая да вечерям по-рано до 18ч. И там нямам на 100% успех. Качила съм 4 кг. 23+4 съм днес. А задникът ти расте не само от килограми, ами и защото се отпускат ставите и сухожилията, тазът се разширява като част от подготовката за раждането. Така че споко. Не го гледай това много. Ако искаш реална представа - мери си обиколката на бедрата, гледай си бузите и ръцете около бицепса.

# 469
Краят на 27ма седмица съм и съм +6.5 кг. Нямам цяло огледало в нас, което ми е в плюс 😂. Иначе не се усещам много променена в гъзягата.

# 470
27+6 дни и 9 кила отгоре. Бях си наумила да не качвам повече от 12 (вече не виждам как ще стане). В началото  покрай повръщането отслабнах с 3, което ще рече, че ако сме черногледи съм качила вече 12. И виждам, че съм се наляла, мм пък ми се кара, че в гръб не ми личало изобщо да съм бременна. Това няма как да е истина, но му благодаря. Аз си мрънкам "Дебелаа съм, тежко ми е" той ме гледа с леко накривен поглед. Хубавото е, че още нямам стрии, ама ако продължава така процеса ще е цяло чудо да не се появят. Напоследък даже забравям да закусвам и през деня не ям много и вечер по-рано и уж ограничено, че после няма спане, ама кантара ми е до леглото и гледам как грамовете си се трупат всеки ден.
Спокойно, ще отслабнем като ни налегнат бебешки грижи.
При мен се започна с хълцането всеки ден около час след като хапна нещо. По 15 минути, през няколко секунди, хем ми е жал и ми става смешно, но в един момент става и неприятно. Хормона започна да ме удря и да се изнервям от 0 до 100 за секунда. Хубавото момичета е че по-голямото чакане мина и все по-скоро ще гушнем сладките бебета.
Layla, пращам ти кураж и вярвам, че всичко ще е наред. Бъди позитивна и спокойна.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 23:35 от DianaG

# 471
Хълцането ми е много неприятно. Моята е голяма хлъцла 😂.

# 472
26+4, но хълцане не съм усещала.
За килцата няма да говоря, там е ясно положението.

Обаче ме тормозят киселини. Вечер, каквото и да ям готвено се почва парещото дразнещо чувство в гърлото... какво помага?

За зъболекаря, миналата седмица бях и нямам нови кариеси. Разбрахме се да се видим пак преди Великден. Полагат ни се 2 прегледа през бременността.

# 473
  • София
При зъболекар? Че иначе плащаш ли за преглед? Не ми се е случвало да плащам само за преглед...

# 474
Само лепенки urgo ще ти помогнат. По 1 на ден и с постоянство ще падне кокоши трън. Имах 2, за седмица изчезнаха.

[/b]
Същата история, увиснаха до известна степен, отделно ареолите се уголемила бая, стрии се появиха, направо тотал щета.
Имам въпрос - на малкия пръст на крака, този до кутрето от горната страна ми се появи нещо като кокоши трън, но не съвсем. Сърби ме, ако го докосна, иначе не го усещам. Никога съм нямала такова нещо и се чудя какво може да е. Сложих му локално прополис и 1 лепенка, надявам се да се махне, ако не май ще трябва да ида на дерматолог.
На някой случвало ли му се е?

# 475
Аз започвам 29 седмица и съм +7 Anguished
Не е много знам,  на допреди 2 седмици бях +5 , т.е. започвам да качвам почти по кило на седмица!!! Кошмар. При това не съм променила нищо в храненето.... направо незнам... корема започна да расте с часове и мм и колеги ми казаха, че за една седмица видимо е пораснал. Опънат до скъсване-имам чувството,  че ще експлодира Cold Sweat а бебето рита ли рита...(вече неприятно болезнено) направо не се спира. То и с първото не е имало и момент да се замисля дали не мърда малко, камо ли да се притеснявам и да броя движения. По-често се молех да престане поне за малко. Сега и с това влизам вече в тази фаза.
Иначе нон-стоп търчането между работа, детска градина и дома почва да ми идва нанагорно. Ама сама съм си виновна - въобще не се жаля и съобразявам с промените в тялото. Днес например пак тичах да гоня автобус...на токчета и придържайки с една ръка корема...хванах го (или просто шофьорът толкова се впечатли от гледката,  че ме изчака 😂) , но после горко съжалявах - и въздух едва си поемаха,и контракция ме започнаха - страхотен старт за деня 😳

# 476
Как сте с килограмите? Онзиден нещо се притеснявах (за пореден път), че корема ми е малък (в моята глава) (особено като виждам големите пупи на момичетата във фб), и изключително тактичният ми мъж каза "Абе, спокойно, расте ти корема, и задника, и на широчина..."... Направо ме посече през кръста, стана ми едно такова много болно Sad Знам, че не го е казал с лоши чувства или каквото и да е, това беше неговият начин да ме успокой (много сполучливо!), но днес и една приятелка ми го каза и съвсем се сдухах. Последно се мерих онзиден, +6кг съм, 24г.с., утре ще се премеря пак и ще се опитам да намаля въглехидратите и сладкото. Истината е, че наистина си похапвам и то все "полезни" работи, ама
Мамче защо така се засягаш? 6 кг за 24 г. с. са сравнително малко. Мъжа ти просто е решил леко да те подразни. Тазът ни се разширява нормално е! Като родиме ще се възстановим, кой с фитнес, кой от само себе си 😊 Аз имам огромен корем, който ми тежи вече и съм 20+кг.
 Хапвам си, дебела - слаба - това е. Кефа си се на коремчето и ми дреме на големия ГъЗ 😄

Темата за зъболекаря - Аз имам за правене, усещам болка от 1 месец, но знам, че упойките по време на бременност са забранени и още не мога да се престраша 🙂

Все още не съм осещала бебка да хълца, но пък киселини и ритници - БОЛ 😊

Момичета след 1 седмица влизам в 7ми месец. То хубаво, но вече започва да ме хваща шубето, а аз съм голяма бъзла 😕 Постоянно го мисля. Вие страхувате ли се?

# 477
  • София
Мамче защо така се засягаш? 6 кг за 24 г. с. са сравнително малко. Мъжа ти просто е решил леко да те подразни. Тазът ни се разширява нормално е! Като родиме ще се възстановим, кой с фитнес, кой от само себе си 😊 Аз имам огромен корем, който ми тежи вече и съм 20+кг.
 Хапвам си, дебела - слаба - това е. Кефа си се на коремчето и ми дреме на големия ГъЗ 😄

Темата за зъболекаря - Аз имам за правене, усещам болка от 1 месец, но знам, че упойките по време на бременност са забранени и още не мога да се престраша 🙂

Все още не съм осещала бебка да хълца, но пък киселини и ритници - БОЛ 😊

Момичета след 1 седмица влизам в 7ми месец. То хубаво, но вече започва да ме хваща шубето, а аз съм голяма бъзла 😕 Постоянно го мисля. Вие страхувате ли се?

Спокойно, упойките не са забранени. Има си специални упойки без адреналин. С миналата бременност лекувах пулпит. Абсурдно без упойка. И то не веднъж. Няма никакъв проблем да се обезболи.

# 478
  • София
Каката хълцаше яко, продължи и след като се роди. Този младеж не хълца.
Бях на ФМ( тази 28-30г.с.) и бебо се оказа гигант - 1400 грама. Той винаги е вървял големичък, но сега пак ме пращат на натоварване с глюкоза 😢 В 24 седмица резултатът беше супер, и сега ако вс е ОК, просто приемаме, че човекът ще е голямо бебе. Аз съм висока 176 см и е нормално синът ми да не е тапа, но пък каката се роди 49 см и 3100 и явно това+възрастта ги навежда на мисълта да ме проверяват повече. Лекарката каза, че няма от какво да се притеснявам, дори да е гестационен диабет да спирам баничките и пастичките и вс ще е ОК. Истината е, че цял живот съм обичала сладичко 🤫
Иначе всичко друго е супер: шийка-38 мм, води, плацента, бебе 😁

# 479
Краят на 27ма седмица съм и съм +6.5 кг. Нямам цяло огледало в нас, което ми е в плюс 😂. Иначе не се усещам много променена в гъзягата.

И аз съм така 😂 И с огледалото - само до бюста сд виждам , и за кг съвпадаме .
Изтеглих си приложение,уж ми дава също 27 седмица...пък на друг калкулатор 26 седмица...хич не мога да се оправя...

Момичета, я подскажете - с постоянно запушен нос съм , какво да си взема от аптеката или домашно средство ?

Общи условия

Активация на акаунт