Отговори
# 210
  • София
Разбирам, че не ти харесва, но няма как да казваш къде да пиша и какво да пиша. Не е нужно да ме харесваш, нито да се съгласяваш, няма да се женим, я! Дай да дискутираме моите псевдотеории и твоите теории, тогава ще има смисъл. Не нарушавам правилата, а ако не ти допада написаното от мен, ок, твоя си работа! И моля, спазвай добрия тон! В темата може да пише всеки, който прецени, че иска да пише.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 19:28 от Andariel

# 211
За протокола - и моето дете спи отделно от половин годишно някъде и не е имало проблем и мераци да спи с нас.  Беше си трудно заспиващо, но основно от страх да не се мине и да на изтърве нещо интересно Simple Smile Иначе сутрин рано идваше да се гушка и така ни разбутваше, че практически е нямало начин да се наспиваме, ако сме били тримата заедно по цяла нощ Smile Най-напред се гмуркаше под юргана и изпълзяваше между нас, после се свиваше на топка с гръб към единия, и стъпала опрени в другия, а след това се изпъваше и ни избутваше за да си освободи място. Не ни е дърпала да се допира до нас, а ни избутваше за свободен периметър:stuck_out_tongue: Това някъде след една годишна възраст, де, не на 6 месеца.

# 212
  • Добрич
Изключение, така ще го обясня.
Ах, ах, другата мантра - да изследва възможностите си!  А това на прост език означава детето да пораства. Обаче друго си е да ти звучи ласкателно и почти намекващо за изключителност.
Че детето не израства ли физически,ментално и емоционално,всеки ден,още от раждането си?И не следва ли родителят да му покаже целият чуден нов свят,да насърчи изследването на този свят,вместо да го държи до себе си,предпазвайки го от собствените си страхове?

# 213
  • София
Децата така или иначе изследват света, освен ако възрастните не създават пречки за това.  Защо веднага се хвърляш в това как майката го държи до себе си, за нейните страхове и изобщо всичко негативно? Нещо като среден вариант няма ли? Повечето деца нито някой ги държи при себе си в страховете си, нито ги пуска да изследват неконтролируемо. Кой ти втълпи идеята за това с държането до себе си и собствените страхове на майката? Съвсем нормално е майките да са внимателни и да пазят децата си от злополуки, най-малкото това е задължение на всеки родител - да се грижи за физическото здраве и нуждите на детето си. По-спокойно, нещата си вървят по природните закони - децата имат вътрешни механизми, които ги карат да се развиват. Трябва да попаднат на родител със сериозни отклонения, за да спъне едно дете в развитието му. Повечето хора си отглеждат децата съвсем нормално - нито ги лепват за себе си, нито ги пускат ей така.

# 214
  • Добрич
Едно е да го пазиш от злополуки,друго е да спите заедно до сватба,защото имало нужда да си там,да усеща допир, дишане и т.н.Интересно ми е, ако майката е хремава или с друго респираторно заболяване как става това с дишането?Като тъп биолог питам?

# 215
  • София
А, сега до сватбата ли стана? Предлагам да си стиснем ръцете на "до пенсия". Така поне снахата ще е само мираж.  Wink
За кое точно дишане питаш? Как бебето усеща дишането на майката с респираторно заболяване? С ушичките, Елфито, с ушичките! Чуват шумовете, които произвеждат спящите хора в същата стая, а ако майката е с респираторно заболяване вероятно още по-шумно ще диша, нали ще трябва да си поеме дъх.  А щом си биолог, значи знаеш за какво говоря, не вярвам да не го знаеш. И съвсем свързано с биологията, ние, хората, живеем в семейни групи и в по-големи групи,  бебетата и малките деца обикновено ги вържат на ръце или на една ръка разстояние, когато са будни, а когато спят, винаги са в същото помещение с поне един възрастен, ако щеш и заради това, че бебетата и малките деца са беззащитни и винаги може да стане злополука. Дори маймунчетата постоянно висят при майките си, никоя маймуна не ги оставя да спят на съседния клон. Ние като хора би трябвало да сме умни поне колкото маймуните, а не да си обясняваме как малките деца и бебетата трябва да са отделно, че да не пречат на родителите си.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 19:53 от Andariel

# 216
  • София
Едно е да го пазиш от злополуки,друго е да спите заедно до сватба,защото имало нужда да си там,да усеща допир, дишане и т.н.Интересно ми е, ако майката е хремава или с друго респираторно заболяване как става това с дишането?Като тъп биолог питам?

Кой и къде писа, че иде реч за спане до сватба, като обсъждаме 2 годишно дете?
Трябва ли да си тъп биолог, че да не схванеш какво прави хремав човек, за да не зарази детето си?
Защо е това скачане с бутонките, само и само твоето виждане да е най- меродавно?

# 217
  • Добрич
И как точно го пази от заразяване,спящи в едно легло или стая?Спи с маска(изключително неудобно,казано от личен опит) или друго?Да не говорим за секретите по спалното бельо.

# 218
  • София
И как точно го пази от заразяване,спящи в едно легло или стая?Спи с маска(изключително неудобно,казано от личен опит) или друго?Да не говорим за секретите по спалното бельо.

Майките не се плашат от изключително неудобните неща, щом са , за доброто на децата.
И не правят трагедии от ползването на маска.
А, има и по- простичко решение- болният отива в другата стая.
Нали, все пак, има двама родители?

# 219
  • София
Какво заразяване? Ти за заразяване ли говориш? Заразяването е изключение, тогава всеки нормален човек ще се изнесе да спи в друга стая, ако има такава. Макар че като ревне бебето да го кърми, познай какво се случва. Като каза за маските, когато моите се родиха, понеже беше точно грипният сезон, контактите бяха силно ограничени, а ако някой искаше да дойде, веднага беше изпращан първо да си измие ръцете и да си сложи маска.
А относно спалното бельо, явно не си прочела какво съм написала, затова ще припомня - НЕ съм привърженик на спането на детето постоянно при родителите от хигиенна гледна точка, именно заради всичко, което си казала. Обаче всички деца имат моменти или периоди, в които се случва да спят при родителите - самите деца са болни, разтревожени или някаква друга причина. Не вярвам някой нормален родител да откаже категорично да си вземе бебето или малкото дете на спалнята (леглото), все пак има пижама, нали така! Може и да постеле отделно чаршафче и одеялце на детето. Но съм ЗА това, докато детето има нужда креватчето му да е в стаята на родителите. Мисля, че си смесила различните ситуации в един гювеч и затова пишеш по този начин, не си разбрала или не си дочела какво съм написала.
Това с отделните стаи и отделните легла е продукт на замогването на белия европеец. Все още в повечето култури всички си спят в една стая и на земята цялата фамилия натъркаляна. Гледайте Дискавъри, там показват достатъчно филмчета, ако не сте чели!

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 20:24 от Andariel

# 220
  • Добрич
До сега се разгласяваше как бебето/детето се нуждае от всякакъв  контакт с майката 24/7,сега тя се праща в друга стая.А каква става,ако детето може да заспи само в присъствието на майка си,предвид казуса?
Последните няколко страници се превърнаха в носене на вода от 1000 кладенеца,само за да се убедим защо трябва да спим заедно и да се целуваме по устата.

# 221
  • София
Бъркаш постовете, не съм писала аз такова нещо. Поне си направИ труда да прочетеш какво съм писала. Какво аз съм написала, а не какво някой друг написал, че разбрал какво съм писала и какво някой друг е писал като свое мнение и прочие. Тогава можем да говорим. Мога да отговарям само за личните си постове, а не за чуждите, нито за това кой как решил да си изфантазира.

# 222
  • София
До сега се разгласяваше как бебето/детето се нуждае от всякакъв  контакт с майката 24/7,сега тя се праща в друга стая.А каква става,ако детето може да заспи само в присъствието на майка си,предвид казуса?
Последните няколко страници се превърнаха в носене на вода от 1000 кладенеца,само за да се убедим защо трябва да спим заедно и да се целуваме по устата.

Правиш свободни съчинения, само и само да е на твоето.
Няма проблем, но да си измисляш и да вменяваш на хората неща, които не са написали, е жалко за теб- не за тях.

ПП. Не прочетох един поне да одобрява целуването по устата, ама щом си казала.......

# 223
ПП. Не прочетох един поне да одобрява целуването по устата, ама щом си казала.......

Има друга тема конкретно за целуването по устата - https://www.bg-mamma.com/?topic=1179567 с много привърженици на тази практика. Тези, които я отричат, са лишени от майчински инстинкти и елементарна загриженост жени.
Темата е пусната от татко, за който е напълно естествено да целува по устата 8-годишната си дъщеря.

# 224
Аз мисля, че жените които нямат личен живот се вкопчват в децата си, не защото много ги обичат, а просто защото са самотни егоистки, които искат да са центъра на вселената за детето си и да бъдат безусловно обожествявани и поставени на пиедестал ( нещо, което не получава от мъжът си). А децата просто нямат избор. Те са длъжни чинно да се поклонят и да приемат да носят непосилният товар на вечната неизкупена вина на " майчината жертва", тя се жертвала за детето, ма тя не ходила на работа, ма не спала, за да бди над него, щото нейната майчина грижа е по-голяма от на другите майки, които необезпокоявано си спят сами, ма тя се развела и всичко за доброто на детето. Тая вина няма изкупване. Едно момиченце от детската на дъщеря ми ( 6 год.) на Коледното парти стана и каза:" аз искам да благодаря на мама, че не ходи на работа, за да се посвети изцяло на мен"
Представяте ли си само колко пъти му е повторено на горкото, колко е велика мама и колко и е длъжно за тази жертва ? Каквото и да направи занапред в живота то никога не ще може да се отплати и достигне този резултат на Божествената любов.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 21:39 от dety

Общи условия

Активация на акаунт