Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 481
  • 414
  •   1
Отговори
# 150
При вас как е с биберони , играчки и лапаме на пръсти? . При нас не иска биберон , 2 вида пробвахме ,но предпочита да си лапа юмручетата или си бърка в устата и чак има напъни да повърне от това . Не ми се иска да си яде така ръцете , но като навик му е станало май , не само като е гладен.

А относно играчките как ги чистите ? Още не ги хваща хубаво ,но ги закача и стиска за малко . Стерилизирате ли или само миете ?

# 151
  • София
Играчките ги мия с бебешки препарат.
Биберона обикновено го отказва. Ползва го само като излизаме. Като си лапа ръцете де стараем да му ги махнем и слагане гризалка в устата, уж да се нАучи.

# 152
Какъв бебешки препарат ползваш ? Аз имам на нук , води се веро за биберони и шишета . Мирише на спирт и леко се пени , харесва ми ,но се чудя за играчките дали да стерилизирам както бибероните🤔

И до кога мислите да стерилизирате шишета и биберони? Скоро ще си ходим в България и ще се наложи да сме без стерилизатор и май ще варя нещата

# 153
  • София
Аз ползвам този на Бочко.
Досега нищо не съм стерилизирала, дори в началото когато се цедях и додсвах от шише. Мия с гореща вода и препарата и това е.

# 154
  • София
Аз плюшените играчки ги пера в пералнята, пластмасови и гумени измих с бебешкия препарат на Фрош. Виждала съм и някакви с помпичка, но така и не купих.

Аз стерелизирам само помпата, но и нея съм ползвала 7-8 пъти максимум до момента. Не ползваме шишета и залъгалки та стерелизатора така си седи.

# 155
  • Bарна, морето, сините вълни
Биберон-залъгалка не ползваме. Плюшени играчки пера в пералнята, други с мокри кърпи или измивам на мивката с верото, което мием нашите съдове, не ползвам бебешки. Живеем с куче, което се скубе адски много, така че навсякъде има космарляк, редовно ѝ вадя от устата, навсякъде са, тъй че не съм маниак на тема чистота.
Ръцете си ги смуче, не много често. Вадя ѝ ги от устата и спира.

# 156
На някой случвало ли се е бебето му да ака заедно с нормалните изпражнения и слуз -оприличавам я със суров белтък на яйце ??? За пръв път днес видях и то беше доста .

А относно да следя как му се отразява храната която приемам и предавам чрез кърма , кога отива в млякото ? Няколко часа или на другия ден ?

# 157
  • София
Слуз може да има от много неща, следи дали пак ще има. Храната отива в кърмата на следващия ден.

# 158
Притеснява ме че в петък пак сме на ваксина - 6 валентната и рота . Да кажа ли за тази слуз преди това , даже и ако не се появи повече 🤔

# 159
  • София
Естествено, всички притеснения споделяй с педиатъра.

# 160
Аз нищо не стерилизирам. Не ползвам шишета - кърмя. Но дори и когато ми се налага мия само с бебешки препарат. Ползвам на Нук този с помпата, който изкарва препарата на пяна. С него също почиствам играчките и след това изплаквам. Когато е на пяна е удобно. Ползвам и гела на Фрош, също ми харесва. Залъгалка й давам вечер преди да заспи и когато сме навън. Иначе и ръцете си смуче Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 20:20 от Анонимен

# 161
  • София
Моят има понякога нещо точно като суров яйчен белтък в акото. Според педиатърката това може да се дължи на по-силни колики. Не знам и аз вече...

# 162
Здравейте! Следя темата от много време (още като беше тема за бременни с термин ноември), намерих много полезна за мен информация, за което съм много благодарна. Ще се радвам да ме приемете сред вас, макар и със закъснение:). Синът ми се казва Александър и е на 3,5 месеца, първо дете ми е (след 2 неуспешни бременности), живеем в Германия. Относно слузта в изпражнениета - от 2-3 седмици забелязах, че има, понякога повече, понякога по-малко и доста се бях шашнала. Миналата седмица ни биха първата ваксина, отложена с месец, и това още повече ме притесни (тук бият 3 наведнъж - 6 валентна, ротавирус и за пневмококи). Питах педиатъра, той ме успокои и каза, че не е нищо притеснително, че може да е от колики (които при нас се завърнаха) или от някаква храна, която съм яла (ние се кърмим). Обясни ми, че стомахчето на бебетата се формира в момента и лесно се дразни, но не е повод за притеснение. Биха ни ваксините (умрях от притеснение), но засега всичко е наред:-)

# 163
Добре дошла Simple Smile

Момичета, Проспан и кърмене как стоят нещата? Личната пак не го вдига, аз се разкашлях и мислех да употребя сиропа на баткото, но не намирам достатъчно инфо в мрежата.

# 164
  • София
Като гледам е екстракт от бръшлян, не виждам защо да не можеш да го пиеш. А и пише, че може да се дава на деца до 1 годинка, тъй че.. Иначе аз пиех Стодал и нямаше проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт