Смеят се, гукат и плачат - НОЕМВРИЙЧЕТАТА сладки с мама се закачат!

• 58 472
  • 414
  •   1
Отговори
# 120
Какви съвети бихте ми дали за пътуване със самолет или просто за дълго пътуване с около 4 месечно бебе ? След около месец ни предстои прибиране в Бг . Седмица преди тръгването има час за последните ваксини , да ги направим ли тогава или да ги отложим месец 🤔

А за самото пътуване , сменяли ли сте памперс в кола или самолет , как се облича бебето в самолета ? Ще носим количка и се притеснявам да не я счупят в багажното в самолета , при вас който е носил имало ли е проблем ?

И вие излизате ли често на разходки , ние много рядко , но ми се струва че трябва да зачестили преди пътуването...?

# 121
Какви съвети бихте ми дали за пътуване със самолет или просто за дълго пътуване с около 4 месечно бебе ? След около месец ни предстои прибиране в Бг . Седмица преди тръгването има час за последните ваксини , да ги направим ли тогава или да ги отложим месец 🤔

А за самото пътуване , сменяли ли сте памперс в кола или самолет , как се облича бебето в самолета ? Ще носим количка и се притеснявам да не я счупят в багажното в самолета , при вас който е носил имало ли е проблем ?

И вие излизате ли често на разходки , ние много рядко , но ми се струва че трябва да зачестили преди пътуването...?

Renata85, нямам опит с бебе, имам опит с малко по-голямо дете (на 1 г.), но според мен най-добре се обади в самата авиокомпания за да ти кажат как се пътува, какви са ти приоритетите и за количката. Попитай за хранене и преобличане на бебето, може би при стюардесите има специално място за това? Също попитай къде стои бебето по време на излитане, на полет и на кацане. На мен ми бяха дали специален колан за дечица, но пак казвам - тя беше на 1 г. Дано мамите тук се включат с повече помощ. Като събереш информация моля да я споделиш, ако имаш възможност Heart

# 122
Рената, не бих отложила ваксините щом и ще пътувате, по-добре детето да е ваксинирано.
Моята дъщеря беше точно на 4 месеца като пътувахме. Нищо особено не беше. Слагах я на гърда при излитане и кацане. Ако не кърмиш може да дадеш биберон или шише с мляко. Хубаво е да преглъща, за да не го заболят ушичките.

До 2 години бебето се вози със специален колан в скута на родителите. Ако имаш някакви по-специфични въпроси питай.

# 123
  • София
Ето от книгата ми за пътуване със самолет.

# 124
Не по темата точно, ама в Лидл имаше страхотни пижами за бременни и кърмене тая седмица. Тип прегърни ме горнище, супер дизайн и материя. Официално ми е най-любимото нещо за носене, а е 20 лв...
Деси, в брошура ли бяха? Хем ходихме до Лидл и пак съм бляла някъде.

# 125
Добре де, какво правите когато вечер дребното пропусне хранене? Орлин започна да спи цяла нощ от няколко дни и ми се налага да цедя, защото не искам да го будя, а иначе получавам запушвания. Регулирали се тая кърма?

# 126
  • В сърцето на любимия човек
Регулира се сама, аз не се цедя. Малко се напрягат гърдите 1-2 вечери, но после вече е ОК. Не мисля, че ми е намаляла кърмата, напротив. С малката имам чувството, че имам много повече, отколкото с баткото.

# 127
  • София
Кики не е била в брошура 100%. Аз миналата седмица ходих за памперси и я намерих и я взех. Ако пак пуснат ще взема още една, ще ти пиша и на теб. В някои магазини може още да има бройки.

# 128
Кики не е била в брошура 100%. Аз миналата седмица ходих за памперси и я намерих и я взех. Ако пак пуснат ще взема още една, ще ти пиша и на теб. В някои магазини може още да има бройки.
Добре, и аз ще кажа на мъжа ми да се оглежда, че той ходи повече да пазари сега.

# 129
Yakamoz, а по време на излитане, кацане и самият полет къде стои бебенцето?

# 130
Ние днес бяхме на ортопед. Докторът каза, че имала лека дисплазия, каза ни да правим упражнения и да й слагаме ортопедични гащи. Confused
Ние от 10 дни сме на разходки всеки ден, но тук времето е хубаво. Въпреки, че беше дъждовно, следя кога го дават да вали по часове и по обед си излизаме
 Единия път ни хвана дъжда, но бебе беше с дъждобран, а малко мокра бях аз:relaxed: Днес времето тук беше мноого топло и бяхме цял ден навън.
Аз не бих сложила ваксина. Тези 6 валентни ваксини разклащат доста организма, а ако бебето е навън има вероятност да се разболее. В момент, в който организмът се бори с ваксините трябва бебето да е здраво и според мен спокойно. По-голямата част болести, от които предпазват ваксините се срещат при малцинствените групи. Мое мнение е,че вероятността да се зарази с болест, от която ваксините предпазват е минимална. И все пак бебе трябва да се пази. Simple Smile

# 131

В скута на един от родителите или придружител. Дават колан, който се прикрепя за колана на възрастния човек. Знам, че има вариант да се купи билет и да се ползва кошницата за кола, но не съм много сигурна как точно става покупката на такъв билет. Аз мисля, че ако не е много дълъг полет не си заслужава.

# 132

В скута на един от родителите или придружител. Дават колан, който се прикрепя за колана на възрастния човек. Знам, че има вариант да се купи билет и да се ползва кошницата за кола, но не съм много сигурна как точно става покупката на такъв билет. Аз мисля, че ако не е много дълъг полет не си заслужава.
Да, за този колан знам, но се чудя как е положението с бебе, то още не може да седи... Питам, понеже се ослушвам още да се прибера до Варна с челядта и да пътувам със самолет.

# 133
Няма проблем да е в легнало положение, той се върти.

# 134
  • София
А бебето като седи в някой от родителите си безплатно ли пътува?

Общи условия

Активация на акаунт