WIZZ AIR - 33

• 61 166
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Имам забележки към дизайнера, джобовете са твърде малки 😂

# 241
  • sf
Аз се сетих за друг вариант. Пълним торбата и под блузата, все едно сме бременни. Това ще си доста допълнителен багаж 😂

# 242
  • Luxemburg
Вие се майтапите, ама аз съм пътувала с половината си багаж от чекирания в ръка. Не искаха да ни чекират багажа (аз с дете на 2г) заради 5мин закъснение (за да стигнем до летището пътувахме в проливен дъжд 120км). Бях предвидила 1 ръчен багаж, но веднага спретнах още един и в ръка взех всичко обемно. Така с детето бяхме с по няколко жилетки, якета, обувки. Отделно понеже пътувах с детската количка, отдолу в багажника ѝ сложих още няколко неща, които ги оставих при сгъването на количката. Бяхме страшна картинка. Бежанците боб да ядат. На секюритито сигурно ни преглеждаха 10мин. Настаняеането също беше голяма гледка. За съжаление нямах трета чанта, която да можех да напълня и да си я платя и така да си спестя срама. Съпругът ми имаше раница за работа в колата и тя послужи за втория ръчен.

За Франкфурт явно трябва 2 часа да си предвидя. Обикновено ходя час по-рано ако нямам да чекирам. Това за влакчето не го знаех и мерси, че го споделихте.

# 243
Като Джоуи от "Приятели" Grinning

# 244
  • София по рождение
Здравейте,
резервацията ми е от лятото, т.е. преди промените в уиз. Беше с ръчен багаж и доколкото разбрах, за резервиралите преди някой октомври условията се запазват. Не съм имала приорити. Така както си мислех, че ще си пътувам с малко куфарче по предишните размери ми се появи в резервацията това:
На 10 октомври нашите Общи условия за превоз бяха променени, което засегна допустимия багаж за полети на и след 1 ноември. Всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж (макс. 40x30x20 cm). Пътниците, които са закупили WIZZ Priority, ще имат право да вземат на борда допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55x40x23 cm). Wizz Air също така въвежда нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg, в допълнение към съществуващите опции от 20 и 32 kg.

Резервации, направени преди 10 октомври за пътувания след 1 ноември, са засегнати от горепосочените промени, поради което допустимият багаж за тези резервации е надграден, както е посочено по-долу.

Надграден допустим багаж

Тъй като резервацията ви е засегната от промяната в правилата за допустим багаж, моля, вижте каква е опцията за вас по-долу.

За пътници, които не са закупили WIZZ Priority или чекиран багаж преди 10 октомври, към резервацията им безплатно е добавен чекиран багаж с тегло 10 kg. Моля, не пропускайте да предадете 10-килограмовия си чекиран багаж на гишето за чекиране на летището. Допустимият ви багаж на борда е безплатен ръчен багаж (макс. размер 40x30x20 cm).

Въпросът ми е куфарчето минава ли към този добавен чекиран багаж с тегло 10 кг?

# 245
Теб промените не те засягат. Летиш с багажа и размерите, които са били при закупуването на билета. Кфарчето със старите размери е твоят допустим багаж, който трябва задължително да предадеш за чекиране.

# 246
  • София по рождение
И аз така мислех но виж:

Допустимият багаж за полета ви е променен.

Според нашите нови Общи условия за превоз имате право да вземете на борда само един безплатен ръчен багаж (40x30x20 cm), като той трябва да бъде поставен под седалката. Във връзка с това надградихме допустимия ви багаж за тази резервация. За повече подробности кликнете тук. Моля, приемете променените условия, за да продължите с чекирането си онлайн.
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ
ОТМЯНА НА ДОГОВОРА

или трябва да приема или да отменя договора

# 247
Да си повторя питането за Флекс-а, как точно работи( може някой да знае):
Ако го ползвам( Wizz Flex), по какъв начин ще стане ясно, че имам закупена услугата- ако не ползвам първоначалната дата за полет, а избера нова, ще има ли стъпка, където да отбележа, че прилагам Wizz Flex и съответно да не плащам пълната цена на новия полет?

# 248
Багажа с тези размери ще вземеш с теб на борда с теб, малка раница, чанта, куфара чекираш.

# 249
Завеяна,
имаш ръчен с теб на борда + 10 кг, който трябва да чекираш (подарък от wizz).
Надграден допустим багаж

Тъй като резервацията ви е засегната от промяната в правилата за допустим багаж, моля, вижте каква е опцията за вас по-долу.

За пътници, които не са закупили WIZZ Priority или чекиран багаж преди 10 октомври, към резервацията им безплатно е добавен чекиран багаж с тегло 10 kg. Моля, не пропускайте да предадете 10-килограмовия си чекиран багаж на гишето за чекиране на летището. Допустимият ви багаж на борда е безплатен ръчен багаж (макс. размер 40x30x20 cm).

# 250
Здравейте 🌼
Питанката ми е следната и се надявам някой да може да помогне 😊
Направих само резервация за полет, еднопосочен като си мислех, че като резервирам отделно за отиване и връщане ще ми излезе по-евтино...но се оказа, че не е така.
Чуденката ми е дали еднопосочния билет мога да го направя двупосочен?
Отиване с wizz air, връщане с rayan air😞
Благодаря 🌸

# 251
Здравейте 🌼
Направих само резервация за полет, еднопосочен като си мислех, че като резервирам отделно за отиване и връщане ще ми излезе по-евтино...но се оказа, че не е така.
Благодаря 🌸
Няма значение едно или двупосочен- тук всеки билет си е с отделна стойност. При easyjet наистина е така- двупосочният е по- евтин. А какво значи да го направите двупосочен- просто си купувате връщане и имате отделни резервации. А двупосочен с различни АК пък съвсем няма как да стане. Или аз нещо не разбирам последното изречение...

# 252
Да си повторя питането за Флекс-а, как точно работи( може някой да знае):
Ако го ползвам( Wizz Flex), по какъв начин ще стане ясно, че имам закупена услугата- ако не ползвам първоначалната дата за полет, а избера нова, ще има ли стъпка, където да отбележа, че прилагам Wizz Flex и съответно да не плащам пълната цена на новия полет?

Като тръгнете да правите промени, някои неща няма да ги таксуват, както ако сте с бейсик билет.

# 253
Здравейте 🌼
Благодаря 🌸
Няма значение едно или двупосочен- тук всеки билет си е с отделна стойност. При easyjet наистина е така- двупосочният е по- евтин. А какво значи да го направите двупосочен- просто си купувате връщане и имате отделни резервации. А двупосочен с различни АК пък съвсем няма как да стане. Или аз нещо не разбирам последното изречение...

Много благодаря за бързия отговор 🌹
Запазила съм само еднопосочен с wizz, но се оказва, че ми е по на сметка да бъде двупосочен, обаче връщането е с rayan. Мога ли да направя билета двупосочен при положение, че резервацията ми е за една посока? Ох, дано ме разберете
Уточнявам, че резервациите ги правя през esky, като задам дати за двупосочен така ми излизат полетите, отиване с wizz, връщане с rayan air

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 21:31 от Deschi

# 254
Не, вие не разбирате явно. 😋
Купили сте си отиване с wizz, отваряте сайта на Ryanair и си купувате от там връщане. Просто ще летите с две различни авиокомпании, което не ви прави билета двупосочен (такъв се нарича, когато е с една авиокомпания и е един билет), но ще си летите в две посоки. Какво точно ви притеснява? Не сте длъжни да летите с една и съща авиокомпания в двете посоки.

Общи условия

Активация на акаунт