Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 470
  • 362
  •   1
Отговори
# 180
Много кофти период.Почти не излизам, заради грипа.Ако отида до магазина е с маска и за 5 мин.Мъжът ми работи и ме е страх да не довлече нещо от офиса.Педиатърката ни каза, че тази седмица е отменила комсултациите.Уж казват, че от другата седмица намалява риска.Дано всички опазим бебчетата си, да не забравяме, че все пак имат имунитет.

# 181
Здравейте и от мен. Нас ни изписват след малко и нямам търпение да се приберем. Малко ми е тъжно, че каките няма да са тук за изписването, но ги пуснахме на ски за грипната ваканция, вместо да се търкалят по диваните. Затова ще се изпишем само тримата с таткото и беб. А довечера ще се снимаме вкъщи с децата + баби и дядо. И мен много ме е страх от грипа, затова ще ограничим максимално достъпа и ще стискам палци.

Трябва да звънна на педиатърката и да се уговорим за идване. Предполагам, че домашните посещения не са отменени. А иначе първата консултация не е ли като стане бебето на месец? Всичко съм забравила.

# 182
Здравейте, момичета! Да, от коликите са тези истории зелени и със слуз. През деня тя беше по-спокойна и нямаше слуз. Дано да ни се размине на всички с грипа. Jullian, браво, че ви изписват. Къде ходят капките на ски? Моята дъщеря за първи път тръгва на ски ваканция с Витоша ски и се надявам да са точни.

# 183
  • София
Ние ходихме вчера до педиатърката. Бебчо имаше малко температура и нещо като хрип, но тя на пипане каза, че според нея няма и гърдите му са чисти, което ме успокои. Имах притеснения и за пъпчето, но то падна в кабинета, изглежда доста по-добре. Казаха, че щял да стане лекар Grinning .
Няма консултации заради епидемията и влязохме веднага.
Единственият проблем остава, че не качва за съжаление. Давам му още 2-3 дни шанс и почвам да дохранвам. Ака, пишка, кърмя на поискване, но не качва и това е положението. Даже тя го изкара с теглото от изписването на нейната везна/кантар, а вчера бяха минали вече 9 дни. По нашия кантар у дома е качил примерно 150 грама макс, но пак и крайно недостатъчно. Тъпото е, че се насъбраха и утежняващи фактори. Аз се оциклих, той е по-вял последните 2 дни с тази температура и основно спинка.
Ще се борим още малко и преминаваме на смесено хранене.
И баткото го дохранвах и кърмих и не е свършил светът. Мъчно ми е, но понякога просто човек и да се сцепи през гърба, не стават нещата и това е.

# 184
Отменени са консултациите. Нашата педиатърка дойде у дома, но беше първичен преглед, който поотложих. И аз съм ограничила посещенията и маски ползваме. Дано се опазим.
При мен кърмата окончателно изчезна. Преболедувах го, но това е положението. Първият път се бх запънала и първият месец нищо не беше наддал. Някакви 50 грама. После потръгна с много мъки. Чайове, жито...

# 185
Неви, с някаква фирма, която намерихме в последния момент в петък. Повечето от по-големите нямаха места изобщо. Малко ми е притеснено, но са три с братовчедка си и ще се справят, ако има проблем.

На мен кърмата реално ми слезе вчера вечерта и хич нищо не се е регулирало. Гърдите ми се опитват да се пръснат. Зърната още ме болят и сигурно ще си взема силиконови за малко, за да облекчат нещата. Добре, че бебо е лакомия и оправя положението за момента, че с помпата ми е трудно нещо.

Докладвам, че беб е настанен в леглото с измито дупе и спи мрънкотейки. Няма такава любов и сладост. И аз си лягам, че ми свърши.енергията.

# 186
Ох и нашето пъпче е проблем...дебело е и още не е паднало,а преди малко забелязах от едната страна гной 😪утре ще звънна на педиатърката.Сложих повечко спирт и прахчица,дано не е страшно

# 187
Здравейте момичета , искам да попитам дали са ви преведени 45 дневния болничен преди раждането , за първи път ще получа и незнам как стоят нещата , проверих онлайн , но нямаше превод все още  . 🙂

# 188
  • Варна
Аз се разболях. Кашлям ужасно, по цял ден се мъча максимално да не раздрусвам бебето, което е все в мен, но няма как. Не знам как стана, ама дано не заразя никой друг вкъщи.
Иначе и моето бебе не качва. Последните дни на ден по 10-20 грама, купихме си везна и го теглим. От теглото при изписването е качил само ~80гр. Иначе пишка, взе и да ака по 2-3 пъти на ден, ноо не качва... Давам малко АМ по веднъж на ден, днес още не съм, но ако на следващото хранене не се наяде ще дам. Боря си се аз още с тва кърмене, да видим докога.

# 189
Rozi29, да моя го преведоха.

# 190
Здравейте момичета , искам да попитам дали са ви преведени 45 дневния болничен преди раждането , за първи път ще получа и незнам как стоят нещата , проверих онлайн , но нямаше превод все още  . 🙂
И моя го преведоха - една част получих края на декември и една януари.

# 191
  • София
Аз получих само декемврийската част от 45-дневния болничен. В декември я изплатиха още.

# 192
  • София
Аз също получих само частта от декември, надявам се сега началото на февруари да платят и А януари. Вчера взех везна да го премеря, че ми беше интересно дали му стига кърмата, оказа се, че за 11 дена е качил около 600и малко, явно си имам кърма, въпреки че тази нощ е ял на 2 часа като часовник, но май се успокоява по скоро, явно има колики, че коремчето много къркори

# 193
Само за декември получих частта.
Има ли мами все още ов очакване като мен. На моето бебе му е много добре май и не иска да излиза. Утре ще ходя на тонове от 1 ви ден на преносването. Днес не е много активно незнам защо, никога не е било така. Все не се спираше, даже и тоновето му ги пускаха по два пъти че 1вия път от много ритане не бяха хубави.

# 194
На мен целият 45 дневен е изплатен вече който обхващаше три месеца ноември декември и януари.
относно кърменето и аз се шашкам нищо че ми е трето все имам чувствата че кърмата не и стига защото гърдите ми са меки и ми слиза кърма едва когато засучи.Така бях и с баткото и го кърмих до 2 годишен и отгоре и не е дохранван с АМ защото и той не искаше а съм го пробвала да го дохранвам почти след всяко кърмене от 3 месец нататък.С голямата кака имах кърма точно три месеца с едни огромни напрегнати гърди с шуртяща кърма и после какво стана така и не разбрах и тя милата си папкаше АМ та ушите и плюштяха.

Общи условия

Активация на акаунт