Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 418
  • 362
  •   1
Отговори
# 105
M0n17y и моето бебе е високо разположено и със много околоплодни води съм била. Сега лъм в болницата, че се притесняват ако се пукне мехурът да не излезе първо пъпната връв и да е фатално за бебето Sad. Надявах се да си чакам термина в къщи но уви Sad
Пожелавам ти да не чакаш и до утре да родиш по най-лекия начин.

# 106
Благодаря ти много Неви86. Малко се стресирах де с това приемане, че първо ме вкара в преродилно при наистина раждащи жени и като ги слушах 30мин. си хванах главата какво ме очаква. Вече раждали те бихте ли казали при по-вече движение дали няма да се роди по лесно и по бързо, или пък зависи от тялото. Ако бебето слезе долу, има вероятност да ме изпишат че току що ми го каза докторът, да знам ако се прибера да започна с разходките въпреки грипните епидемии

# 107
Мони, моето бебе поне 40 дни беше много ниско долу, прогнозите бяха, че ще родя много преди термин. Прогнозите бяха също, че 100% ще родя естествено. Е, да, ама не, нито едно от двете не се оказа вярно, изкарах си до термин, а минах и през естествено раждане и през секцио, изкарах си контракции, напъни и всичко. Просто не се хващай за всяка дума и не се тревожи излишно, не знам къде и при кого ще раждаш, но ако му имаш доверие останалото ще се нареди.

# 108
Накрая защо се наложи секцио

# 109
Aya, оказа се, че бебето е било с лицево предлежание, което или не са видяли на ехографа или в последния момент е променила позицията си, отделно при мен напипаха стеснение на някаква кост. За лицевото предлежание в последствие разбрах, че е доста опасно, ако беше тръгнала да излиза. Общо взето след час и половина напъни и не знам колко на брой пребърквания от няколко лекари и една акушерка, извикаха началника на отделението, който каза веднага да минават към секцио.

# 110
Първото ми дете се роди точно на термин. Беше изключително високо и с лицево предлежание. Като ми спукаха водите рязко се обърна с лице към гърба ми и влезна в родовия канал. Природата си знае работата! Aia, така наистина е тежко да родиш и по двата начина. Но важното е, че сте живи и здрави и се гушкат!

# 111
Ами при мен минаха и днешните тонове. Не видях да са много по-различни от вчерашните. Движат се около 160, стигат и до 180, но има движение на бебето. Израждащият каза, че нищо притеснително не вижда в тоновете, проблем имало ако са понижени. Отново за 20те мин запис имах 2 контракции, както и вчера, но не са болезнени. Малко се учудиха, че са ми толкова начесто, а са все още подготвителни. От всичко най-много ме мъчат прегледите за разкритие. А те явно не са обикновена проверка, а док опитва да "подпомогне" развитието на нещата, боли ме ужасно. Днес ми се размина, но утре пак ще ме проверява. Терминът ми е на 26ти и каза, че ако до 27ми не съм родила, на 28ми постъпвам в болницата за предизвикване. Ще се мъчим за нормално раждане, дано се получат нещата. Честно казано ужасно ме е страх от самото раждане, но..няма как. И това трябва да мине.

# 112
Няма страшно, всичко се забравя веднага. Аз умирах от страх ако се наложи секцио. Но казах, че съм съгласна като ме пита доки дали съм съгласна да ме оперира ако са така ниски тоновете на моменти.

# 113
Applegarden и моето раждане беще така, постъпих с 6см разкритие, пуснаха ми околоплодните води, сложиха ми и система окситоцин, 10 см разкритие, бебето не излезе, спешно секцио. А това беше най- големият ми ужас, да си мина родилните мъки и болките от операция. Ами...минаха. Вече и аз ги позабравих и се чувствам много по- добре. Разрезът ми е толкова тъничък, че от сега не си личи много. Шегуваме с мъжа ми, че това ми е пиратският белег Simple Smile Обаче гадното отношение на част от екипа, който ме изражда...няма да го забравя, както и в какво състояние беше детето ми като ни изписаха.

# 114
  • с. Дълго поле
И аз изпитвах панически ужас да ме кълцат и бъркат и все още е така, но сега си давам сметка каква късметлийка съм била, че точно така са се развили нещата, защото ако си бях вкъщи, а не в болницата, можеше сега да не се притеснявам за сополките на бебче. Да, секциото е ужасно, болезнено, тежко и каквото гадно се сетите, но понякога наистина се налага. За пример, ще ти кажа, че моето беше толкова набързо, че изобщо не можах да реагирам, имах време само да ревна (най-вероятно от разочарование, че няма да родя нормално), защото от както ми казаха, че трябва да е секцио докато извадиха бебчо бяха минали само 25 минути, няма клизми, няма тоалет, няма бръснене. Така че не го мислете как ще се случи, важното е да се приберете с живо и здраво бебенце и вие да сте що годе в кондиция. Както казват всичко минава, не се забравя, но все пак минава. Важното е, че започва нова част в живота на всички ни и като се появи това малко ангелче, на заден план остават възпалената ми операция, настинката ми, умората от недоспиването, болките в кръста от упойката и всички останали болежки. Нас ни хванаха и колики от днес, добре че имам вече купени капчици. А снощи как се шашнах момичета, Ники е на 18 дни и не ми беше повръщал изобщо до онзи ден, три дни подред по веднъж на ден като фонтан и снощи от тях и повърна жълто, а е само на кърма. Видяла съм се в чудо, защото какви ли не неща четох за жлъчка, за запушени черва и не знам си още какво. Иначе и сополите си влачим, но педиатърката каза, че е от сухия въздух вкъщи. Отопляваме се с климатици, уж с овлажняване, но и на мен ми е сухо гърлото всяка сутрин. Споделете как се справяте с влажността в стаята на бебчето, когато тя липсва.

# 115
Моите води изтекоха вкъщи, оправих се набързо и отидохме в болницата. Аз пък изпитах истинско облекчение, когато ми казаха ''ще го вадим''. Най-важното нещо е да отидете в родилното колкото се може по-спокойни, паниката и страха само ще ви попречат. Аз бях адски спокойна през цялото време, изобщо не ме беше страх, просто си бях наложила още месеци преди раждането, че няма да се страхувам. Относно естественото раждане, че боли, боли, но честно казано вече дори не помня самата болка. А за секциото, аз също не исках да ме режат, до последно се надявах, че ще родя естествено, но когато видях, че нещата няма да се получат изобщо нямах време нито да мисля какво ще стане, нито пък да се страхувам. Болките след това при мен бяха напълно поносими, но с качествено обезболяване, така че съветвам всички да си го искат. Днес ми е 14 ден след секциото и нямам никакви болки, при мен още на 5-тия ден отшумяха, след 3-тия ден не съм и искала никакви обезболяващи.

# 116
Aya стискам ти палци и аз да се случат нещата по най добрия начин за теб и бебето Simple Smile Ако преценят да те изпишат и запопнеш разходки още по добре:)

За овлажняването ползваме овлажнител ланафор, но трудно се поддържа, така че ако купувате, гледайте да е друг. Дори сега за нашия модел нямат филтър....  А не са евтини. Като не ми се занимава да го мия, слагам няколко панички с морска сол на радиатора и така. Но много по малко количество се изпарява. Аз имам проблем със сухия въздух и овлажнителите си вършат най добре работа.

Zazu помисли за мерене то вкъщи. Аз имах везна предишния път. Само притеснения ми донесе с мерене то. Накрая я махнах и се мерихме само на консултации, напълно достатъчно. Ако бебето пишка и ака пред деня, няма проблем, можеш даже да си питаш педиатъра как ориентировъчно да следиш памперсите. Ние първия път  ходехме веднъж месечно при др Масларска, която е доста стриктна за наддаване, но дори тя каза, че не е нужно да мерим вкъщи.

# 117
  • София
Педиатърката иска да правим пробно кърмене след няколко дни, което ме притеснява много повече, от кантар у дома. Самата идея ми е сдухваща. Отделно и в този грип не мисля да си го причинявам. Измерих го. За 5 дни е с 40 грама нагоре, но важното е, че не е свалил. Мисля след 3 дни пак да го измеря. Защото реално не знам в болницата как са ги мерили. И после след 3 пак. И ще видим посоката.

# 118
Педиатърката иска да правим пробно кърмене след няколко дни, което ме притеснява много повече, от кантар у дома. Самата идея ми е сдухваща. Отделно и в този грип не мисля да си го причинявам. Измерих го. За 5 дни е с 40 грама нагоре, но важното е, че не е свалил. Мисля след 3 дни пак да го измеря. Защото реално не знам в болницата как са ги мерили. И после след 3 пак. И ще видим посоката.
Зазу, моето дете понякога суче много малко. Друг път повече. Не знам, за мен е нож с две остриета това пробно. Имате ли достатъчно напишкани памперси за 24 часа? Вода приема ли?

# 119
  • София
Не мисля да правим пробно. Затова взех кантара - да видя колко тежи спрямо изписването. Не пие вода. Кърмя на поискване - между 9-12 пъти - както дойде. Добре е откъм наакани и напишкани памперси, но си ми е притеснено и искам да видя качва ли във времето.

Общи условия

Активация на акаунт