АВГУСТинки 2019 - тема 4

• 30 976
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, при мен днес стартира един от двата натоварени месеца в годината. Ставам в 5, пътувам 100км, цял ден се налага да бъда концентрирана, да мисля, да бъда ангажирана. Пътувам обратно 100км и се прибирам в 20ч. Преди някак издържах, но пиех по две кафета на ден. Сега си позволявам кафе само сутрин няколко глътки. И много ми се спи, не знам с какво мога да заместя кафето и да ме държи поне малко по-будна. Не знам как ми се доспива даже при положение, че непрестанно ми се яде 🙄

# 76
Благодаря момичета ❤️

# 77
Съншайн ако понасяш сладко пробвай с кола и шоколад. На 10минути 1глътка кола с блокче шоколад. Лекар ми каза, че колата е по-ефективна , когато се приема на глътки. И самият ти организъм не е свикнал , така че до няколко дни според мен, нещата ще се подобрят 😊🙏

# 78
Съншайн, не знам кафе, кола, умората и сънливостта са от бременността и сън най-много помага. Съчувствам ти за това темпо, много е трудно, най-вече да останеш концентрирана...

# 79
Това имах предвид и аз, всеки път е различно, а тук всеки милиметър е от огромно значение, та и от измерващия зависи

Точно така, термина не се преизчислява, това което показва ехографа е на база конкретните измервания за този преглед, на следващия бебето може да е съвсем според термин, напред или леко да изостава, но това не означава, че се променя термина всеки път.

Не ми преизчисляват термина всеки път. Тук го преизчисляват само веднъж на първата ФМ, която при мен беше вчера. Дори затова наричат този първи преглед Dating scan. От сега нататък това ще бъде датата ми за термин независимо какво ще показва ехографа. Предишната дата беше според калкулатор

# 80
Не се прави БСХ за близнаци, но трябва поне генетичен тест да се направи. За мен ФМ не е достатъчно. И аз съм бременна с близнаци. 2кг и половина съм качила.

Valentina, за кой генетичен тест става дума? Прави ли се по отделно за близнаците? Ако открият нещо на единия какво става после?
Mama Leone,  Tranquilitу ми препоръча моя доктора. От кръвта на майката се извлича днк на бебетата. При близнаци се прави след 12г.с. Не съм наясно по другият въпрос.
За фолиевата киселина не бих поела такъв риск. Познавам хора макар и с лека форма на спина бифида. Не е шега работа...

Да. Благодаря ти за отговора. Разбрах за кой тест става дума, но се чудя, ако намерят някакъв проблем как доказват от кой близнак е и ако се разбере от кой е, то какво се случва с него? Не вярвам да тръгнат да го махат, при положение че има риск за здравия..  Или пък могат да се предприемат някакви мерки? Ще прочета, за да се запозная.
Дай Боже при всички бебетата да са ни здрави и да сме спокойни бъдещи майки! Hands Pray

За фолиевата киселина е така. Аз не спирам да я пия от вече година. Ако на някой не му понася на корема да опита да я приема с ядене, а не на гладно. Може и в комбинация с други витамини.

# 81
Съншайн, според мен, ако има как да пропускаш по някой ден измежду всичко, за да можеш да се понаспиш вкъщи, вярвам че все някой ще ти помогне за изпуснатото... иначе примерно аз никога не съм пила кафе смисъл не съм пила така постоянно, а не изобщо де... онзи ден много ми се допи капучино и си взех едно.. ама това при мен се случва на поне 3-4 месеца 1 път... кола обичам, но заради кръвната захар вече не пия.. шоколад си позволяван рядко и ако имам възможност това е да е от възможно най-висок % какао.. горчивина та не се трае Joy
Онзи ден някое момиче беше написала, че пада кръвната захар, и мило и драго давам да ми пада таз пущина Grinning ама уви трябва да я контролирам сама.. Joy

# 82
Geryyy79, колко бързо ти пристигна писмото за първия скан? Аз ходих при джипито на 02.01, и от тогава ги чакам. Получих си само maternity certificate за безплатните лекарства и зъболекар. Днес съм 10г.с и вече се напрягам че още нямам писмо за скан. Ще им звъня понеделник, акушерка също още не ми е звъняла.

# 83
Аз пък да ви попитам. Как сте със спането вечер? От 3дни ми е невъзможно. Ужасно ми се спи и в момента, който си легна - няма заспиване. Нямам идея на какво може да се дължи, още по-малко как мога да го поправя.

# 84
Аз поне от месец имам проблем със съня,въртя се и спя неспокойно, отделно като се събудя в 1-2 будуват цяла нощ. Добре ,че вече не съм на работа, щеше да е пълен кошмар

# 85
Понеже не си спомням да сме го обсъждали БХС поема ли се от здравна каса или не и ако не каква е цената горе долу?

# 86
Geryyy79, колко бързо ти пристигна писмото за първия скан? Аз ходих при джипито на 02.01, и от тогава ги чакам. Получих си само maternity certificate за безплатните лекарства и зъболекар. Днес съм 10г.с и вече се напрягам че още нямам писмо за скан. Ще им звъня понеделник, акушерка също още не ми е звъняла.
Не се притеснявай, ще дойде писмо. Така са, доста време им отнема. Аз този път прескочих джипито уж за по-бързо и си направих self referral. Изпратих го по емайл на 12 декември още и като се обадих в болницата на 21 декември да питам какво става още нищо не бяха направили. Същия ден отидох и им го занесох направо на място. След това ми се обадиха и ме извикаха на следващия ден за среща с акушерка. На тази среща разбрах че имам записан час за dating scan, но писмо така и не получих. Та стана доста объркано. По-добре че си минала през джипито. Има време, те така или иначе часа го записват около 12-та седмица така че скоро ще получиш писмото.

# 87
Аз съм още в болницата. Минава сутришната визитация и аз споделям, че имам малко жълтеникаво петънце и тъпи не постоянни болки. Казват ми, ами продължавате с утрогестана. Аз ги прекъсвам и им отговарям, че не ми е изписано нищо за прием и те замълчаха....
Не сме ви изписали рецепта? Ме питат супер учудено...
И аз втори ден си лежа тук, бият ми папаверин и си мислят, че пия нещо.
Sad искам вече да се прибирам вкъщи!

Изписаха ми рецептата без да ми кажат, как се приема въпросното лекарство. От момичето в стаята разбирам, че можело и вагинално. Връщам се аз при лекаря на смяна и го питам. Той ми казва ОФ, ама кой ви е наблюдаващият лекар. Аз отговарям, че още не съм се спряла на такъв и нямам уговорка.
И така, сега ще пия сутрин две таблетки утрогестан и вечер още две вагинално.
Силно се надявам утре да ме изпишат.

# 88
Понеже не си спомням да сме го обсъждали БХС поема ли се от здравна каса или не и ако не каква е цената горе долу?
Виж линка http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/

# 89
Цвети, вече съм писала за това, но ще се повторя, на 38.5 родих първото си дете, здраво. БХС ми беше ОК, но аз си се притеснявах естествено. После на една от следващите фетални ми предложиха амниоцентеза и аз се сдухах. Не направих, но не спрях да го мисля.
Ако имаш възможност, пусни генетичен, така ще си спокойна от тук нататък.
Аз вчера ходих и съм изненадана колко хора правят, засякохме се 3 жени...

Здравейте, да ни е честита новата темичка. Аз днес се сдухах нещо, снощи едни кофти сънища сънувах. Така както бях спокойна до сега, започнаха тревогите какво ще покаже ФМ и БХС. Не съм от паникьорките ама нещо почва да ме хваща страх, зареди възрастта ми 38г. Чак ми се плаче. Досега си казвах каквото стане ще гж приема и ще направя необходимото, ама сега... на 28.01 са ми прегледа и изследването , до тогава ще откача. Хубав и усмихнат уикенд ви желая, ще се опитам да разсея тези лоши мисли.

Общи условия

Активация на акаунт