Как да го накарам да направи спермограма?

• 12 985
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да, много грозно изказване.
Личи си по всякакви такива теми кои са лигльовците и това не са жените.

# 91
Боже, боге МЪЖ, който никога не е помирисвал инвитро  клиника ще нарича жена, отказваща второ инвитро лигла.
Минах през едно, за второ не искам и да чуя. Първото ме увреди дотолкова, че в момента съм полуинвалид.
Напълно съм сегласна с Вас! Моя близка приятелка преживя голям ужас след ин витрото. Да ми говори кой каквото ще ка се вдигали хормоните при естествена бременност и че било същото... същото ама тялота там само се е подготвило за всичко, не са му набили конска доза стимулиращи хормони на сила!

# 92
  • Пловдив
Моето инвитро мина като по учебник, че даже и не качих килограми. И бременността ми беше песен. Сегашните ми здравословни проблеми не са от инвитрото и бременността, а от напредване на годинките и нездравословен живот. Та искам да кажа, че аз физически проблеми нямах, но пак не бих повторила упражнението - няма да го издържа психически. 39 седмици не охнах и контракция не разбрах какво е, но и 39 седмици не се успокоих, защото все очаквах нещо да се обърка. Не искам пак да се подлагам на такъв стрес. И не, не е лиготия.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 11:41 от Pesheck

# 93
лора, говориш така все едно си сигурна, че проблема е в него. а всъщност до колкото разбирам не се знае защо няма бебе. ами ако той си е наред и при теб е проблема и инвитрото е единственото решение. едва ли жените се съгласяват да го правят ей така. правят го защото се налага ако искат да имат дете. категорична си, че си против инвитрото, но какво ще правиш ако това е единствената опция.

# 94
А всъщност въпросът за спермограмата зададен ли е и има ли отказ? Двамата дружно ходили ли сте при репродуктивен специалист, който да каже "А сега започваме с 1, 2 и 3."?
Не,не е зададен. Въпроса е как деликатно да го задам? Аз имам списък с изследвания от които да започна като начало,защото ми е ясно че трябва да се провери за проблем и при двамата. Ще започна аз.

Ти неделикатно си иззела всичките му функции:само ти готвиш, чистиш, переш, даже си му избутала неговото висше, така че мозъкът имускулите Му отдавна са атрофирали с контрол фрийк Като теб. Странно е за деликатност да говориш, пък и в случая не ти трябва. Когато при нас не се получи една година обадих се на лекар да запазя час за изследвания за мен първо, и лекарят каза, че не става така тая работа в държавата където живея. Каза че винаги се правят изследвания на двамата едновременно, защото шансът проблемите да са при жената не е по-голям, често са и при двамата, пести се време и т.н. Така че явихме се заедно на лекар, направихме ги заедно тестовете, имаше проблеми и при двамата, но не много сериозни. След лесно приложим съвет който последвахме и без стимулация даже стана. Но в България и лекарите са си по-ориенталски щом не предлагат да се изследвате по едно и също време.

# 95
лора, говориш така все едно си сигурна, че проблема е в него. а всъщност до колкото разбирам не се знае защо няма бебе. ами ако той си е наред и при теб е проблема и инвитрото е единственото решение. едва ли жените се съгласяват да го правят ей така. правят го защото се налага ако искат да имат дете. категорична си, че си против инвитрото, но какво ще правиш ако това е единствената опция.
Мислила съм по въпроса. Ще обмисля осиновяване.

# 96
А всъщност въпросът за спермограмата зададен ли е и има ли отказ? Двамата дружно ходили ли сте при репродуктивен специалист, който да каже "А сега започваме с 1, 2 и 3."?
Не,не е зададен. Въпроса е как деликатно да го задам? Аз имам списък с изследвания от които да започна като начало,защото ми е ясно че трябва да се провери за проблем и при двамата. Ще започна аз.

Ти неделикатно си иззела всичките му функции:само ти готвиш, чистиш, переш, даже си му избутала неговото висше, така че мозъкът имускулите Му отдавна са атрофирали с контрол фрийк Като теб. Странно е за деликатност да говориш, пък и в случая не ти трябва. Когато при нас не се получи една година обадих се на лекар да запазя час за изследвания за мен първо, и лекарят каза, че не става така тая работа в държавата където живея. Каза че винаги се правят изследвания на двамата едновременно, защото шансът проблемите да са при жената не е по-голям, често са и при двамата, пести се време и т.н. Така че явихме се заедно на лекар, направихме ги заедно тестовете, имаше проблеми и при двамата, но не много сериозни. След лесно приложим съвет който последвахме и без стимулация даже стана. Но в България и лекарите са си по-ориенталски щом не предлагат да се изследвате по едно и също време.
В България не един и двама лекари са виждали банкомата в мен. Съжалявам, но има доста недобросъвестни и съм попадала на постове и за такива в репродуктивните клиники. Моя приятелка й бяха изкарали много кофти изследвания на хормони. Изписаха й куп хормони, беше решила да изчака 1 месец  и да почне скед морето, и хоп бременна,не с 1  а с две бебета,без хапчета без нищо. След 3години, оп изненадааа още едно дете. И как да вярвам,че тази жена е зле с хормоните,един път чудо,ама втори път чудо .... жива и здрава, добре че не повярва на измамниците!

# 97
  • София
Нещо тралала започна да има в постовете на авторката.

# 98
Еми то целия ден е така, от първия пост дето щяла да го изгони при майка му, ако спермограмата му е зле.

# 99
Гледали ли сте по тв как един репортер си пуска изследвания в 3 лаборатории и излизат различни резултати? Да вярваш на всички лекари е като да вярваш в Дядо Коледа. Колко пари е един преглед без направление,колко е едно изследване? Ако ти кажат,че си здрав ще идеш ли да им ги кихнеш тия пари още веднъж? Колко лекари осъдиха за лекарска грешка,а колко не нужни операции бяха направили н а жени в Пловдивска (ако не греша) болница? Осъдени има ли?

# 100
  • София
Гледали сме , и какво? Да не ходим на лекари ли?
Аз също ще ти говоря от личен опит и то многогодишен по репродуктивните въпроси.
Кажи на партньора си, че е време да се обърнете към специалист! Не си самоназначавай изследвания за теб и за него! Отидете заедно! Съставете ЗАЕДНО с лекаря план за действие. Отношението му ще е съвсем различно, когато чуе от доктора какво и кога се прави.
Моят мъж сам си запази час и си пусна всичко необходимо, не съм го държала за ръка, сам се шегува кога къде какво е правил.
Хайде моля ти се , даването на материала е абсолютно нищо, нека не преекспонираме.

А в заключение ще кажа, че детето няма да затвори пропастта между вас. В теб има натрупано разочарование, за което чакаш компенсация , обаче такава няма да дойде. Премисли добре нещата в перспектива,  спермограмата ви е последния проблем.

# 101
Мислила съм по въпроса. Ще обмисля осиновяване.
а мъжа ти би ли бил съгласен на осиновяване? казваш ще ОБМИСЛЯ, а не трябва ли да е ще ОБМИСЛИМ осиновямаве, т.е. заедно с мъжа ти да мислите. звучиш все едно ще го изгониш ако е негоден, а ако той направи същото. ако си сама може и осиновяване да не ти дадат.

# 102
Щом нямаш доверие на лекари и лаборатории изначално е безмислено цялото упражнение със спермограмата и останалите изследвания. Ако се окаже, че проблем при него няма, ще си навиеш на пръста, че те лъжат и искат да те тъпчат с хормони. Няма смисъл.

# 103
  • София
Ще обмислЯТ, когато той покаже, че е част от двойката, вместо да лежкуни и да отказва изследвания.
А, да, и да се "разболява" преди дипломна работа. И да му я пише някой.

# 104
Исках мнение от хора минали през този въпрос, това не е нещо което се поднася за вечеря, ни в клин ни в ръкав.
Дадох ти го. При мен проблемът се оказа на финала в мен. Но отначалото на пътя ни за дете се разбрахме, че проблемът е общ и ще се борим заедно. Аз по - емоционално : с влизане в дупки, рев и прочие. Мъжът ми винаги беше до мен. Правил е спермограми. Защото сперматогенезата не е нещо константно, ако не знаеш - днес са витални сперматозоидите, след няколко месеца може и да не са, но процеса отчасти е обратим. И до Пловдив специално при доктор Даскалова точно за това ходихме. Написаха ти и други - диалог с партньора, не поставяне на изисквания. Написах ти и аз, че притискаш партньора.

Спермограмата не боли, но е приснителна.  Прави се при максимална конфеденциалност. Даже и списания си имат мъжете (моя ми сподели). Седни и поговори спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт