Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 ян. 2019, 17:08 ч.

При раздяла

 • 3 841
 • 48
 •   1
Отговори
# 30
 • Магнаурската школа
 • Мнения: 4 112
Е че какъв мъж е този, който иска сам да си купи апартамент, значи той семейство не иска. Жената да си решава ще се занимава ли с него. Тия сметки са крайно противни за мен, или си семейство с някого, или не, и си къткаш великите имоти.


Bull$hit !!! "Желязна логика" ! LaughingLaughingLaughing Кой всъщност прави сметките в ситуацията, представена от Братан? Няма да тръгне да го натиска да се женят, защото иска дете от него, но ще тръгне да го прави, когато разбере, че щял да взима жилище.
Основния смисъл на брака е когато решите, че ще правите семейство и деца, а не покупки на недвижими имоти и кой щял да ги купи !!!
Всъщност, мога частично да се съглася с написаното: може и да не иска семейство, но с точно този човек, само че тук вече навлизаме в теориите на вероятностите. Това обаче не значи, че не трябва да си купува жилище, особено ако е попаднал на изгодна оферта.

# 31
 • Мнения: 8 036
Абе разбрахме, че мъжете си пазят имотите - спокойно Simple Smile Имам познат стар ерген. Така и ще си остане, защото "не искам жена аз, че ще ми вземе половината при развода." Той жена не си е намерил, но вече не я иска Simple Smile

# 32
 • Магнаурската школа
 • Мнения: 4 112
Ще вземе цървули, вещите, придобити преди брака, не се броят, ама щом така му харесва... Поредния глупак, който не е седнал да прочете как стоят нещата.

# 33
 • Мнения: 12 033
Смисълът на дома е да има покрив и що годе сигурност за поне базови необходимости. Като се появи дете, домът преди всичко е за детето необходимост, която то да не е в състояние да си осигури при разпад на семейната единица.... Големите хора би следвало да са способни да се грижат за нуждите си...
Една не особено добра последица от "свободата" да създаваш и разваляш лесно семейства и деца -  е да мислиш главно в посока как предварително да прецакаш другия със собствеността на жилището. Сега се мисли главно за това. Да си подсигуриш собствеността на жилището, без значение че след придобиването му чисто документално, може да си или да влезеш в сериозна връзка, в която и партньорът ти да го плаща... Голям келепир е особено когато създадеш деца и си способен да ги оставиш без покрива...

# 34
 • Магнаурската школа
 • Мнения: 4 112
Мда, то сигурно и аз това съм си мислел, като си взех апартамента...
Смешното в ситуацията, представена от Братан, е как другарката е тръгнала да напира за брак, не защото иска дете от него, а защото разбрала, че нашия ще си купува апартамент.

# 35
 • Мнения: 12 033
 Ако това искам конкретно на теб да кажа, определено ще се обърна с никнейма ти, Агенте.
Иначе такива развръзки и ситуации ще се увеличават все повече. точно заради леснотията по създаването и разпадането на семейства. Нямакакво да се лъжете. Един търси разнообразието си и е сметнал, че с промяна в радиационния фон - приемането на разпада на едно семейство все по-лесно и като нещо съвсем естествено от обществото- е хванал Господ за шлифера.... ама ядец. Ответната страна веднага се преориентира по друг начин да осигури спокойствие, покрив и дом за себе си и поколението.
Нещо ново под слънцето. Само дето се възприема за минавка, ако излезеш от собствеността си и там продължи да живее детето ти с другия отглеждащ родител....

# 36
 • Мнения: 1 068
Моля заключете темата, стара е.

# 37
 • Мнения: 3 629
Да сме живи и здрави, да видим след 10 г. кой какво ще пише из форума. Как ще се развият нещата на младежите, кой каква половинка ще си намери. Simple Smile

# 38
 • Мнения: 48
Е че какъв мъж е този, който иска сам да си купи апартамент, значи той семейство не иска. Жената да си решава ще се занимава ли с него. Тия сметки са крайно противни за мен, или си семейство с някого, или не, и си къткаш великите имоти.


Bianka  -    а каква жена е ако се омъжва за да роди едно дете и да си " заработи "  доживотна издръжка и квартира -  ТО и аз не бих искал да се занимавам с такава жена -мъжете които го правят за мен приличат на мухлювци - аз вече купих на една ку..вет..на че и роди от друг дете - оттървах се от нея нито искам да я видя нито чуя даже дали е жива не ме интересува

# 39
 • Мнения: 8 036
Извинявай, но една издръжка от 150 лева ли ще оправи "доживотно" жена с дете? Какво противно мислене. И къде е доживотната квартира? Ако жилището е на мъжа, жената може да остане там да гледа децата до навършването им на 18 години най-много. Или според теб като са пълнолетни децата, тя ще се гътне от мъка, че няма вече безплатен дом Simple Smile Мислете, преди да пишете такива глупости.

А че някой мъж е купил жилище на жена си и после са се разделили - не всеки си скубе косите от ужас като теб.

# 40
 • Мнения: 9 723
Купил жилище на жена си? Къде отиде идеята за общото и граденето заедно?
Не, не е това противното, противното е консуматоркото отношение към брака, по-често от жени проявено.

# 41
 • Мнения: 8 036
Ако един мъж е истински заможен, за него е нормален жест да направи това. И освен това открай време има жени, които си търсят (и намират) богати мъже. Те си знаят какво им струва това зад домовете и другите придобивки и това си е тяхна работа.

Но да се говори за използване при някаква малка издръжка или че жената живяла "наготово" в някоя панелка, за да си гледа децата няколко години - ето това е наистина противно за мен. Подобни мъже, мислещи по този начин, са ми мега неприятни.

# 42
 • Пловдив
 • Мнения: 2 407
То не и всяка жена е съгласна да седи в жилището на мъжа при развод, ако и да би имала право. Но е голямо удобство и наистина е в интерес на децата, ако няма къде да идат. По този начин моята приятелка остана буквално на улицата със сина си, защото не си и помисли да остава в жилището с детето, после се чудеше къде да ходи да живее на гости, чакаше сина си на улицата, докато той се къпе в баба си и после да ходят някъде, където са намерили... Мъжа й буквално не й даде даже време да си намери квартира. Така че да ме извиняват, но такива мъже (той веднага си прибра любовницата, която беше от село и на квартира, веднага вкъщи, без да му пука, че детето му янма къде да живее) не заслужават да си разполагат свободно със "собствеността". И това е много различно от "златотърсачките", които така и така се оправят. А че понякога не е честно, не е. Но да се мисли, преди да се правят деца в крайна сметка.

# 43
 • Мнения: 9 723
Човекът въобще не говори нито за заможност, нито  за издръжката от 150 лева, не знам откъде ги измисли тез работи  да ги сочиш за пример.

# 44
 • Мнения: 3 975
По въпроса на авторката: при доказани нужди на децата и добър доход на бащата може да се отсъдят и прилични издръжки.

Ако има брак, то има понятие семейно жилище.По принцип, ако не е СИО това жилище и бащата не желае да го предостави доброволно, то майката може да остане с децата и да плаща наем. Ако бащата е ОК да го предостави - работата е ясна.
Без брак, не съществува понятие семейно жилище.

За апартаментите просто няма да коментирам. Не съм привържаник на: родих му дете, сега всичко на цялата му рода се полага на мен и на детето ни.

Общи условия

Активация на акаунт