Отговори
# 1 380
Е, когато човек предпочита да си говори празни приказки, ще му е скучно с нещо ново, камо ли сериозна информация, така че разбирам нежеланието ти да научиш нещо ново. Важното е да се обяви старо и оборено научно изследване като меродавно и съвсем модерно, та да върви приказката и да се продължи с фейк нюза.

# 1 381
Е, когато човек предпочита да си говори празни приказки, ще му е скучно с нещо ново, камо ли сериозна информация, така че разбирам нежеланието ти да научиш нещо ново. Важното е да се обяви старо и оборено научно изследване като меродавно и съвсем модерно, та да върви приказката и да се продължи с фейк нюза.

Fenris, мисля, че разликата идва от различния прочит на едни и същи материали -  никой не те обвини, че пускаш фейк нюз, представяйки хипотези за научни истини, защото вероятно това  искрено е твоят прочит. Позволи и на останалите да имат собствен прочит, който не съвпада с твоя.

# 1 382
  • Чужбина

Grinning Точно по тая тема, срещу нас да тичаш, пак не можеш да ни стигнеш, Фенрис. Ако за теб тия неща са нови, за повечето от потребителите, с които сме писали в други теми, не са. Не можеш да ни изненадаш, защото темата се нищи в БГ мамата от много време и сме доста добре информирани.

# 1 383

Fenris, мисля, че разликата идва от различния прочит на едни и същи материали -  никой не те обвини, че пускаш фейк нюз, представяйки хипотези за научни истини, защото вероятно това  искрено е твоят прочит. Позволи и на останалите да имат собствен прочит, който не съвпада с твоя.

Има разлика между хипотеза и резултат. Когато са открити разлики и това е резултатът от изследването, не може да се нарече хипотеза, че има разлики на биологично ниво. Разликите са открити, те съществуват, хипотезата е потвърдена. Да, съгласна съм, че се чете и разбира различно и че някои потребители просто бъркат понятията и правят голяма каша от собственото си неразбиране. Може би защото информацията е на език, който владеят слабо.

Елеонора, много внимавам да не те достигна в никакво отношение, бъди сигурна. Би било падение.

# 1 384
  • Чужбина

Елеонора, много внимавам да не те достигна в никакво отношение, бъди сигурна. Би било падение.

Разбира се, че би било падение.

Ти си от толерантните - постовете ти го доказват категорично.

# 1 385
  • Най-красивата страна
Точно ,,модерните,, и ,,толерантните,, ръсят обиди тук и не приемат чуждо мнение.

# 1 386
Да, съгласна съм, че се чете и разбира различно и че някои потребители просто бъркат понятията и правят голяма каша от собственото си неразбиране.

Абсолютно съм съгласна. Но не мисля, че е  до владеене на езика -  достатъчно е, че в този форум общо-взето пишем основно българи, които четат по съвършено различен начин текстове на български.

# 1 387
Бая съм чела за FMRI, някои претендират, че знаят, но други ги оборват.

# 1 388
  • Чужбина

Да, съгласна съм, че се чете и разбира различно и че някои потребители просто бъркат понятията и правят голяма каша от собственото си неразбиране. Може би защото информацията е на език, който владеят слабо.

Да да. Потребителите в БГ мамата са семпли хора. Ако не вярваш, виж постовете на Мари и прочети отново твоите собствени.

Grinning

# 1 389
Абе кой език владеем слабо? Немалко книги и източници на английски за FMRI съм изчела през магистратурата си. Та да кажем, че по тоя въпрос точно не съм съвсем семпла и инфото ми не е от брадва.бг.

# 1 390
Да, съгласна съм, че се чете и разбира различно и че някои потребители просто бъркат понятията и правят голяма каша от собственото си неразбиране.

Абсолютно съм съгласна. Но не мисля, че е  до владеене на езика -  достатъчно е, че в този форум общо-взето пишем основно българи, които четат по съвършено различен начин текстове на български.

Слабо владеене на английски език поне е доста вероятна причина за неразбирането на статии на този език. А личното ми мнение е, че и българския език не е силна страна на някои от потребителите. Наистина не знам как е възможно и дали се дължи на незаинтересованост към точния изказ или на нещо друго. Давала съм кратко обяснение за разликата между двете думи в двойките всички-някои и понякога-винаги, но пак се бъркат и някои и понякога неизменно се четат като всички и винаги.
Забележи как вече се обижда и на ''толерантен''. Ако не си расист и се държиш човешки различните хора - с инвалиди, хора с увреждания и хора с неясно сексуално самоопределение, то си ''толерантен'', разбирай лош човек. Ако си критичен към масовото нелегално преселение на чужди народи в Европа, но без да изпадаш в расистки крайности, то си ''толерантен'', разбирай лош човек. Недай си Боже да си на мнението, че не всички родители са способни да си гледат децата добре, то пак си лош човек и какво ли още не. Някакви абстрактни нови тълкувания на добре познати думи, където основната цел е ''врага'', разбирай несъгласния с общия хор в темата, да се сложи в калъп по усмотрение на мнозинството. Признавам си, че за толкова години живот в чужбина, не съм добре запозната с развитието на обществото в родината след комунистическия период и не съм следяла форуми или новините в голямата си част, но ако този форум е представителна извадка, то положението е страшно и не само по отношение нивото на разбиране с четене на български език, но и откритата защита на шамарите, дърпането на уши и другите ''леки корективни мерки'' с ''дисциплинираща цел''. Постовете вероятно още си стоят назад в темата, ако не са изтрити, разбира се.

# 1 391
Ми такива сме, семпли - 75% от нас.
Който се чувства зле в такава компания, спокойно може да смени държавата.

# 1 392
Признавам си, че за толкова години живот в чужбина, не съм добре запозната с развитието на обществото в родината след комунистическия период и не съм следяла форуми или новините в голямата си част, но ако този форум е представителна извадка, то положението е страшно и не само по отношение нивото на разбиране с четене на български език, но и откритата защита на шамарите, дърпането на уши и другите ''леки корективни мерки'' с ''дисциплинираща цел''. Постовете вероятно още си стоят назад в темата, ако не са изтрити, разбира се.

Мисля, че след като владееш добре английски, е добре да се ориентираш към някой английски форум за леките корективни мерки с дисциплинираща цел, защото България и преди, и по, и след комунистическия период не се слави с традиции в телесното наказание. Там ще ти е по-интересно. Ако владееш френски, там също е оживено дебатирана тема.

# 1 393
Не знам в коя чужбина си, но в десетилетията на прехода, а особено силно в последните 10 години, имаше наистина забележимо лобиране с един специфичен набор идеи. И ако видиш в българските форуми и коментари недоволство срещу иначе наглед добри неща, чети между редовете - недоволството е точно срещу новите комсомолци, новите грантаджии, които си прокарват някакви виждания. Не че ще направят нещо реално, но ще въртят пари и накрая обикновените хора ще го отнесат.

Аз например искам в някои аспекти да не се налага да съм толерантна - искам си общество с хора като мен в максимална степен. Не искам да се смесвам. Мисля, че би трябвало да е мое право. Елитите с новите идеи също не се смесват и живеят зад високи огради и с охрана. Ама обикновените трябва да се смесваме.

# 1 394
Признавам си, че за толкова години живот в чужбина, не съм добре запозната с развитието на обществото в родината след комунистическия период и не съм следяла форуми или новините в голямата си част, но ако този форум е представителна извадка, то положението е страшно и не само по отношение нивото на разбиране с четене на български език, но и откритата защита на шамарите, дърпането на уши и другите ''леки корективни мерки'' с ''дисциплинираща цел''. Постовете вероятно още си стоят назад в темата, ако не са изтрити, разбира се.

Мисля, че след като владееш добре английски, е добре да се ориентираш към някой английски форум за леките корективни мерки с дисциплинираща цел, защото България и преди, и по, и след комунистическия период не се слави с традиции в телесното наказание. Там ще ти е по-интересно. Ако владееш френски, там също е оживено дебатирана тема.

Напротив. Шамарената фабрика е била много оборотна в България и преди, и по и след комунистическия период. Неудобно е да се признае, срамно е, но не е тайна. И моите родители са ми разказвали разни работи, лека им пръст, за щастие на мен ми се размина този вид възпитание. Забравени ли са вече учителите с пръчките, които са играли по голи ученически дупета и пръсти? Ами другарките в детските градини, които пошляпваха децата? Била съм свидетел на последното в детската градина, в която аз ходих като дете в голям български град. Шамаренето от много години е нормална част от възпитанието на децата в България, но ако в последно време хората са започнали да се просвещават по въпроса и да си променят възгледите, ще е само добре. Ето един линк на английски, за който владее достатъчно добре езика, с пдф файл с много интересна информация не в полза на твоята теория за съжаление. www.endcorporalpunishment.org/wp-content/uploads/country-reports/Bulgaria.pdf Информацията е последно обновена през 2017. Не препоръчвам на хора със слаби познания по езика, че ще се объркат. Средно 40 процента подкрепят шамарите с възпитателна цел. Процентите варират с малко през годините, но се държат стабилно. Много по-голям процент е на свидетелите на деца, които са подложени на телесни наказания и на тези, които сами са прилагали метода. На теория може да е едно, но на практика - съвсем друго. То иначе е забранено, де.

Общи условия

Активация на акаунт