СПЕШНО! Сериозен спад в теглото на бебе на 2м.

• 8 778
  • 198
  •   1
Отговори
# 120
Искра, не ми се мисли какъв ужас сте преживели...Дано сте здрави и не ви се налага, на никой да не му се налага Sad

# 121
Искра, ужас! Sad Дано да не ти се случва повече подобно нещо. Само като четях и се изнервих, пък какво останало да съм свидетел на подобна картинка. В такъв случай, се сещам, че бих звъннала на адвокат за помощ. Иначе бих се сетила, че ако завеждащата е в чужбина и с изключен телефон, то директора на болницата би трябвало да не е с изключен телефон. Минаваш на следващия некст левъл ръководител, ако прекия отсъства. А след пипнатата ротавирусна инфекция просто жалбата до директора на болницата е трябвало да ти бъде в кърпа вързана. Всеки, който е живал в чужбина, знае за какво говориш. Аз се завърнах в България през 2011. На много неща се нагледах, докато се научих на тукашния начин на живот (оцеляване). И аз съм отказвала хоспитализиране на детето в инфекциозно и съм подписвала декларация. Ти даже много си изтърпяла ситуацията.

# 122
Искра, хората искат да си използват клиничната пътека докрай и да си вземат парите, какво се очудваш.
Не се учудвам, ядосвам се

# 123
Искра, ужас! Sad Дано да не ти се случва повече подобно нещо. Само като четях и се изнервих, пък какво останало да съм свидетел на подобна картинка. В такъв случай, се сещам, че бих звъннала на адвокат за помощ. Иначе бих се сетила, че ако завеждащата е в чужбина и с изключен телефон, то директора на болницата би трябвало да не е с изключен телефон. Минаваш на следващия некст левъл ръководител, ако прекия отсъства. А след пипнатата ротавирусна инфекция просто жалбата до директора на болницата е трябвало да ти бъде в кърпа вързана. Всеки, който е живал в чужбина, знае за какво говориш. Аз се завърнах в България през 2011. На много неща се нагледах, докато се научих на тукашния начин на живот (оцеляване). И аз съм отказвала хоспитализиране на детето в инфекциозно и съм подписвала декларация. Ти даже много си изтърпяла ситуацията.
Какво да ти кажа... Като хвана ротавируса вече бях на предела на силите си, буквално не знаех къде се намирам. Единственото, което ме вълнуваше в онзи момент, беше детето ми да оцелее. Всяко лекарско решение подлагах под съмнение, питах, разпитвах, ровех непрестанно. Видяха, че няма да съм им лесна, започнаха да се държат много уважително към мен, разбраха, че не съм поредната циганка, че съм просто една притеснена майка, която има нужда от помощ. Сестрите половината започнаха да се държат добре, другата половина ги правех на сол. Опитваха се да манипулират думите ми пред лекарите и то пред очите ми, очакваха, че ще мълча, млях всичко наред, което се изпречеше да изисквам качествено и прозрачно лечение. Отделно баща му работеше към заведението на една болница, няма да споменавам имена, не е важно. Всяко нещо, което ми казваха лекарите, му го предавах и той тичаше при онези да пита. Болницата, в която той работеше, е специализирана да се занимава със сърдечни проблеми, за мен беше важно всяко решение, което взимат, да го взимат с оглед на сърдечния му порок. Беше ужасно, никога и на никого не пожелавам да ви предизвикат по този начин майчинския инстинкт. Не тигрици, не лъвици, не дракони, не знам в какви нечовешко диви и свирепи същества ставаме майките, когато някой се подиграва с децата ни по този начин. За здраве говорим, не са някоя близалка.

# 124
   .

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 09:53 от инчето

# 125
.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 23:45 от Iskra Atanasova 616348

# 126
Не е сериозно да се дава съвет на майка, да иска протокол за АБКМ, за да вземе определена марка мляко. Дори пропускайки факта, че звучи като реклама, която е забранена във форума.
Децата с АБКМ имат сериозни симптоми. И само обрив не е АБКМ. С подобни приказки сериозно може да подведете авторката и четящите темата.

# 127
   .

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 09:53 от инчето

# 128
Не е сериозно да се дава съвет на майка, да иска протокол за АБКМ, за да вземе определена марка мляко. Дори пропускайки факта, че звучи като реклама, която е забранена във форума.
Децата с АБКМ имат сериозни симптоми. И само обрив не е АБКМ. С подобни приказки сериозно може да подведете авторката и четящите темата.

Не е сериозно и самите лекари да я шляят.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 23:45 от Iskra Atanasova 616348

# 129
Много ви благодаря на всички за споделения опит, малката в момента си пие ХИП, няма обриви, спокойна е, пие си цялото количество мляко и си наддава ок според мен.. След като пуснах тази тема почна да си наддава нормално Grinning от време на време пак се забелязва по малко слуз в изпражненията, но няма кръв.. има си газове обаче. Аз бих сменила отново млякото, но много се притеснявам да не стане като с Фризолака и да и докарам отново някаква диария.. След всички лекари, които посетихме, мнозинството са на мнения, че тя алергия няма, имаше и две мнения, че най-вероятно се касае за алергия, та кой е прав, не знам... Според мен тя си има и някакъв може би лек рефлукс, тъй като при оригване и хълцане си връща мляко почти всеки път, много и къркори стомаха и си има редовно газове... Моите приятелки с бебета ми казват, че техните деца нямат такива проблеми.. та аз все се шашкам, че моето има, а като цяло е спокойно и много усмихнато бебе.. гука, усмихва се, спи си по цяла нощ... И расте бързо на ръст Grinning

# 130
Бебетата връщат мляко, това е нормално. Има една клапичка на стомахчето, която се затваря към 4ти месец, тогава обикновено спира повръщането. Та едва ли има рефлукс детето, дъщеря ми повръщаше нон стоп до 4тия месец и после спря. Щом наддава и не повръща на фонтан, всичко е наред.
Колики имат бебетата,нормално е да има газове, подходящ пробиотик би помогнал. Според мен е здраво детето и щом й харесва млякото и ака редовно, по-добре не си правете експерименти с него. Какво стана със хъркащото носле?

# 131
Бебетата връщат мляко, това е нормално. Има една клапичка на стомахчето, която се затваря към 4ти месец, тогава обикновено спира повръщането. Та едва ли има рефлукс детето, дъщеря ми повръщаше нон стоп до 4тия месец и после спря. Щом наддава и не повръща на фонтан, всичко е наред.
Колики имат бебетата,нормално е да има газове, подходящ пробиотик би помогнал. Според мен е здраво детето и щом й харесва млякото и ака редовно, по-добре не си правете експерименти с него. Какво стана със хъркащото носле?

Ами вечер се проявява повече, най-вече като плаче, на моменти се чува, в други не... Правим и инхалации, няма особена разлика, нито се влошава, нито пък напълно изчезва това хриптене, иначе дишането и гърдичките и са чисти... нямам представа и за това.. Лекарката каза, че според нея почва процеса със зъбите и да идва повече слюнка и може би от там нещо се получава, мисля да и вземем носен секрет.. въпреки, че тя хрема няма, темп. няма, не кашля, яде си...

# 132
В страницата на Хедра във фейс-а имаше наскоро статия точно за бебешкото хъркане, и че е даже нормално, и не трябва да се притесняваме толкова.

# 133
Абе не ми се вижда нормално бебето да хърка на мен. Все си има някаква причина. Може да е сух въздух или друго нещо безобидно, но по принцип бебетата не хъркат.

# 134
Не знаех, че ЗК поема въобще някакви разходи за мляко. Научих нещо ново от тази тема.

+1 за предположението за сухия въздух. На климатик ли се отоплявате?

Общи условия

Активация на акаунт